15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Bitcoin $ 5K 'kimchi premium' se vrne, medtem ko cene zlata v...

Bitcoin $ 5K 'kimchi premium' se vrne, medtem ko cene zlata v Koreji naraščajo

Bitcoin trguje na 12 .5% višja v Južni Koreji kot na drugih trgih, medtem ko se cene zlata povzpnejo na četrtletne najvišje vrednosti.

8950 Skupno ogledov

29 Skupaj delnice

Bitcoin $5K ‘kimchi premium’ returns while gold prices surge in Korea

Bitcoin (BTC) se je trgoval po 5 $ 000 višja v sredo v Južni Koreji kot na drugih trgih, saj nadzor pretoka kapitala še naprej uveljavlja “premijo kimchi” Medtem ko je Bitcoin trgoval pri $ 39, 932 na Coinbase je v času objave cena na borzi Bithumb s sedežem v Koreji stala pri $ 36, 115.

V skladu z a Nedavna izjava Bank of America je premija za kimchi rezultat nadzora pretoka kapitala, katerega cilj je ustaviti čezmejni prenos “vročega denarja”, poroča Reuters.

“Kopenska cena kriptovalut v Koreji je vztrajno višja od mednarodnih cen, kar kaže na to, da je to rezultat učinkovitega nadzora kapitala, ki preprečuje učinkovito arbitražo cen na morju in v tujini. Korejski nadzor kapitala omogoča, da ostane premija Kimchi še naprej, «je v torek v poročilu zapisala Bank of America.

12. 5% premije na Bitcoin v Koreji ostaja kljub nedavnim kovancem 32% izgub in znaki povečani prenosi na centralizirane borze. Poročilo Bank of America ugotavlja, da je dnevni obseg trgovine s kriptovalutami v Koreji v prvem četrtletju leta 2021 dosegel nove višine in presegel 1, 480 bilijon vonov (1,3 bilijona USD).

Medtem ko se povpraševanje po kripto širi v Južni Koreji, pa tudi povpraševanje po zlatu. Cene zlata so naraščale štiri dni zapored do torka, maja 18, dosegel višine, ki niso bile priča od januarja.

Trenutna cena na gram 68, 200 je zmagal ($ 60. 36) je za 9,4% višja kot pred dvema mesecema, kar je Korejski glasnik opredeljuje kot znak vedno večje zaskrbljenosti zaradi inflacije. Korejska stopnja inflacije je sicer še vedno precej pod zgodovinsko ravnjo, samo aprila je poskočila za 1,5%. Od 2019 se je stopnja inflacije z ničle povzpela na 2,3%.

Prejšnji članekNovi zakon bi od kandidatov na ruskih volitvah zahteval, da razglasijo kripto
Naslednji članekZaloge, Kitajska in dolar: 3 razlogi, zakaj se cena Bitcoinov niža pod 40.000 USD

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments