26.1 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Bitcoin blagodat, ko ameriška inflacija doseže 13-letno najvišjo vrednost, plače padajo na...

Bitcoin blagodat, ko ameriška inflacija doseže 13-letno najvišjo vrednost, plače padajo na najnižjo v 21. stoletju

Bitcoin (BTC) je ta teden dobil več brezplačne objave, saj so podatki o inflaciji pokazali, da cene rastejo hitreje, kot so predvidevali celo strokovnjaki.

Najnovejše poročilo o indeksu cen življenjskih potrebščin (CPI) iz junija 10 iz ameriškega urada za statistiko dela (BLS) je prav tako razkril, da povprečni zaslužek delavcev v ZDA je najnižji v tem stoletju.

Inflacija se vrne na 2008 ravni

Eden najboljših prijateljev Bitcoina je inflacija. Njegova narava deflacijske narave omogoča uporabnikom, da prihranijo za prihodnost, ne da bi jih skrbelo, da inflacija izničuje vrednost teh prihrankov.

Ker je COVID – Začela se je pandemija , centralne banke so uvedle programe tiskanja denarja brez primere, posledice pa postajajo zaskrbljujoče jasne.

Maja, 12 mesecev po pandemija koronavirusa se je začela uveljavljati zunaj Kitajske, ameriški CPI se je povečal za 0,6%.

To je 5% več kot v istem mesecu lani in pomeni, da je inflacija v ZDA zdaj najvišja od 2008, leto finančne krize.

“Poročilo maja CPI prikazuje ponovno odpiranje občutljivih kategorij, ki že drugi mesec zapored prevladujejo nad cenovnimi pritiski,” so v komentarjih, ki spremljajo poročilo.

Grafikon CPI v ZDA. Vir: BLS

Mogoče ni presenetljivo, da so zagovorniki Bitcoinov hitro sprožili alarm.

“ZDA so pravkar zadele 13 leto visoka stopnja inflacije. To je bilo nepričakovano s strani oblikovalcev politike in ekonomistov, “je Dan Held, vodja rasti na kripto borzi Kraken, povedal v vrsti tweetov.

“Za posameznika s povprečno inteligenco je bilo zaradi intuitivnega tiskanja denarja (dražljaja), ki se je zgodil od COVID, povsem intuitivno.”

Held je opozoril, da plače niso sledile nobenim spremembam, kar pomeni, da so ameriški delavci v povprečju zaslužili manj na uro kot kadar koli v 21 st., ko je prilagojena inflaciji.

“Plače niso ne sledijo inflaciji, zato so delavci revnejši. TL; plače v DR so bolj “lepljive” kot cene, ki jih je mogoče veliko lažje prilagoditi, “je zaključil in izpostavil podobno obdobje v 1970 s.

CPI skriva dejanske stopnje inflacije

Druge številke Bitcoinov v zadnjih letih izkoristili inflacijo kot odličen primer, kako finančni sistem zavaja tiste, ki jih prisili, da sodelujejo.

Čeprav je CPI v odstotkih še vedno razmeroma nizek, množica sredstev ni vključena v merilnik. Primeri tega so izdelki in storitve, ki državljanom zagotavljajo zagotovilo za prihodnost, kot so nepremičnine in šolnine.

Povezano: Bitcoin je “mojstrovina denarnega inženiringa” Michael Saylor pove Austinu Davisu

Direktor MicroStrategy Michael Saylor in Saifedean Ammous, avtor The Bitcoin Standard , so bili še posebej glasni glede neskladja.

“CPI je zavajajoče merilo inflacije,” je marca trdil Saylor.

“Hlapnost je zavajajoče merilo tveganja. Prvo nas odvrne od problema, drugo pa od rešitve.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments