6.2 C
Ljubljana
Saturday, January 22, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Etherium novice Bitcoin in altcoini so bili uspešni, vendar podatki o izvedenih finančnih instrumentih...

Bitcoin in altcoini so bili uspešni, vendar podatki o izvedenih finančnih instrumentih odražajo mirnejši trg

Pogled na zmagovalce in poražence preteklega tedna jasno kaže, da so trgovci preživeli resno vročino, saj je skupna kapitalizacija trga kriptovalut padla za 010.7 %, ko je Bitcoin padel na $ ,000. Ta ostra negativna poteza je znižala številko z 2 $. 15 bilijon dolarjev na 1.80 bilijon dolarjev 3. decembra in likvidiranih je bilo skupno 2 milijardi USD dolgih prihodnjih pogodb.

Najboljši zmagovalci in poraženci iz najboljših 79 kovancev. Vir: Nomics

Cena bitcoina (BTC) pomaknjena 16.6 % v zadnjem tednu, kar je dejansko slabše na širšem trgu altcoinov. Del tega nenavadnega gibanja je mogoče razložiti z zmogljivostjo decentraliziranih aplikacij, ki so se obdržale bolje kot večina trga. Podatki kažejo, da je trgovanje z Etherjem (ETH) padlo za 6,0 %, Binance Coin (BNB) je izgubil 7,3 %, Solana (SOL) pa za 7,8 %.

Največji dobiček tega tedna vključuje OKExov žeton OKB (OKB) in Bitfinexov UNUS (LEO). Morda jim je koristilo, ker niso imeli subjekta v Združenih državah, ker se regulativne negotovosti v regiji še naprej povečujejo. Poleg tega sta rešitvi za skaliranje Polygon (MATIC) in Algorand (ALGO) imeli koristi od Ethereumovih $44. ali višje provizije za omrežne transakcije.

Terra (LUNA) je bila predstavljena na najboljših izvajalcih prejšnjega tedna, potem ko je njen vgrajen mehanizem zapisovanja žetonov znatno zmanjšal ponudbo. Medtem so Stacks (STX), prej znani kot Blockstacks, črpali po denarnici D’Cent, vključevali podporo za SIP žetoni.

Rešitve za skupno rabo so imele razočaran teden

Med najslabšimi so bile tri rešitve za decentralizirano skupno rabo: Theta Network (THETA), Filecoin (FILE) in Internet Computer (ICP). Niso bili sami, saj nekateri altcoini sektorjev pod vrhom 71 se je tudi zrušil. Siacoin (SC) je preživel 30% črpanja in Ankr Network (ANKR) padel za 16.8 %.

Chiliz (CHZ) je utrpel neposredno konkurenco, potem ko je Binance uspešno predstavil neodvisni žeton za nogometne navijače, imenovan SANTOS. Sprva je bila platforma Chiliza ustvarjena za gostovanje ekskluzivnih promocij, storitev in glasovanja za njihove žetone oboževalcev, pred kratkim pa se je projekt podal na nezamenljiv trg NFT. Vendar je ta pobuda izgubila učinek tudi po tem, ko je nogometaš Neymar lansiral zbirko z NFTStar.

Kljub temu, da je bil med najbolj uspešnimi, je decentralizirani agregator izmenjav 1inch Network (1INCH) sklenil $ milijona naložb serije B in ta sredstva bodo uporabljena za razširitev uporabnosti protokola.

Tetherjeva premija in trajna premija terminskih pogodb sta se dobro držali

Premija OKEx Tether (USDT) meri razliko med trgovanjem na Kitajskem (P2P) in uradno valuto v ameriških dolarjih, v zadnjem tednu pa se je nekoliko zmanjšalo.

OKEx USDT premija enakovrednih v primerjavi z USD. Vir: OKEx

Trenutno ima indikator 98% vrednost, ki je rahlo medvedja, kar kaže na šibko povpraševanje trgovcev s kriptovalutami po pretvorbi gotovine v stabilne coine . Tudi v najboljšem trenutku v zadnjih dveh mesecih ni uspel preseči 99%, zato Kitajski igralci niso bili navdušeni nad splošnim trgom.

Splošen učinek popravka prejšnjega tedna je bil padec skupnih odprtih obresti za terminske pogodbe 28% do $16.7 milijard. Kljub temu je bila poteza pričakovana, saj se je skupna tržna kapitalizacija vrnila in je med tednom prišlo do likvidacije v vrednosti 3,9 milijarde dolarjev.

Še pomembneje je, da so se stopnje financiranja terminskih pogodb za Bitcoin in Ethereum hitro opomogle od decembra. 3 padec cen. Čeprav se dolgi (kupci) in kratki (prodajalci) vedno ujemajo v kateri koli terminski pogodbi, se njihov finančni vzvod razlikuje.

Posledično, da bi uravnotežile svoje tveganje, bodo borze zaračunale stopnjo financiranja kateri koli strani uporablja več finančnega vzvoda in ta provizija se plača nasprotni strani.

BTC in ETH trajne terminske 8-urne stopnje financiranja. Vir: Coinglass.com

Podatki razkrivajo, da je skromen Medvedji trend se je pojavil 3. in 4. decembra, ko je 8-urna stopnja financiranja padla pod ničlo. Negativna stopnja financiranja kaže, da so bili honorarji tisti, ki so plačali kratke hlače (prodajalec), vendar je gibanje zbledelo takoj, ko so cene BTC in ETH poskočile 14% od njihovih najnižjih vrednosti.

Zgornji podatki morda ne zvenijo spodbudno, a glede na to, da je Bitcoin ta teden utrpel precejšnjo izgubo, se je celotna tržna struktura dobro držala. Če bi bila situacija slabša, zagotovo ne bi pričakovali 99 % Tether premije ali pozitivne stalna stopnja financiranja.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno

avtor in ne odražajo nujno stališč Cointelegrapha. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate opraviti lastno raziskavo.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments