15.6 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Bitcoin in proof-of-stake priznavata čisto ‘sinergijo’: Bitcoin Builders 2023

- Advertisement -

Precej manj kot eno leto po tem, ko se je dokazilo o vložku (PoS) spremenilo v mehanizem soglasja za verigo blokov Ethereum – največjo skupnost verige blokov v industriji – so raziskovalci ugotovili, da lahko PoS dopolni Bitcoin.

Profesor Stanford College David Tsè je za Cointelegraph govoril na 2023 konvenciji Bitcoin Builders v Miamiju na Floridi o ugotovitve njegove ekipe o Bitcoinu, PoS, varnosti in porabi energije.

Poročevalec Cointelegrapha Joe Hall in Profesor na fakulteti Stanford David Tsè pri Bitcoin Builders 2023. Ponudba: CointelegraphTsè omogoča učen laboratorij, ki specializiran za protokole soglasja blockchain na Stanford College v Kaliforniji. Govoril je o prvem konsenznem protokolu, ki ga je proučil, o Bitcoinovem protokolu za dokaz dela (PoW).

»Bitcoin je bil ljubezen, naša prva ljubezen,« je govoril o tem. S tem “globokim poznavanjem” Bitcoina, nato pa s poznavanjem protokolov PoS, je vztrajno usmerjal, da je njegova ekipa naletela na “zelo čisto sinergijo” med obema.

»Z izgradnjo dodatne plasti protokola, ki si deli varnost med Bitcoinom in PoS, smo odkrili, da se bo to spremenilo v zelo trdno, kar vam bo dalo resnica je trdna varnostna lastnost.«Tsè je poudaril, da ima veriga blokov PoS dve glavni meji: pripisati temu, da je v koraku z dokazom »deleža« ali kapitala je naporno odpreti novo verigo blokov kot posledico naklonjenosti privabljanju deležnikov. Govoril je o tem: “Ko se zgodi, da ne prepoznate kapitala, ne prepoznate dovolj varnosti.”

Glede na to, da sta varnost in kapital prepletena, je stanfordski profesor dodatno poudaril, da varnost je tisto, čemur pravi »kratka razlika« na PoS, medtem ko je Bitcoin drugačen, z močnejšo varnostjo »dolge razlike«, zaradi česar so »najboljše dopolnilo vsakemu drugemu«.

Potrebuje zato, da lahko združimo izplačane zmožnosti glavne knjige v enostavnejšo zmožnost:

»Varnost je neverjetno nepogrešljiva, a kot drugačna od vsake osebe, ki želi razdrobiti in tekmovati za omejeni kapital, imeti kapital iz ugodnega rezervoarja, ki je Bitcoin, in ga uporabiti kot finančno varnost za vse te verige.«V tej vrsti Tsè predvideva, da so gradbeniki pripravljeni pokazati radovednost pri izdelavi pripomočka, kar je glavni motiv vzpostavitve skupnosti blockchain, v regiji pridobivanja deleža v resnično verigo.

Povezano: Predlog samoskrbništva za bitcoin pojasnjuje, zakaj na- rampe so ključnega pomena za posvojitev

Eden od glavnih potiskanj v smeri konstruiranja na Bitcoin – in sistemih PoW v dolgo uveljavljenih – je bila poraba energije, povezana s takšnimi protokoli. Tsè je govoril o tem, da je zaradi podstandardne priljubljenosti Bitcoina glede porabe energije prefinjeno oporekati naslednjim sposobnostim učencev.

Kljub temu Tsè pravi, da verjame, da je nepogrešljiva prisega, da zdaj ni najpreprostejše iskanje moči porabi, ampak “zakaj” znotraj dobre stvari o porabi.

»Brez električne energije morda ne bo varnosti. Brez varnosti ni odtisa. V nekem smislu je to, kar trenutno počnemo, z vidika sposobnosti, oblikovanje višjega odtisa z uporabo te moči.« Poudaril je varnost kot enega izmed najbolj vrednih virov Bitcoina in opozoril na edinstvene pobude, ki obožujejo Bitcoin Ordinals, ki izkoriščajo to varnost.

»Zakaj so ordinali privlačni za Bitcoin, kot v nasprotju za vsako drugo platformo, je, da gradijo na najbolj resnični verigi blokov na planetu. žetoni (NFT) so se razširili po kriptodomu, kar je povzročilo enake deleže navdušenja in skepticizma glede tega, ali so zdaj pravi za Bitcoin. Nekateri miselni voditelji v rezidenci kričijo, da bodo izginili, po drugi strani pa je Binanceova tržnica NFT dodala ponudbe Bitcoin NFT na morda 9.

Na isti dan so napisi za Bitcoin ordinali so se skoraj podvojili v manj kot enem tednu in skoraj dosegli oznako 4,8 milijona.

Revija: Ordinali spremenjeni v Bitcoin v slabšo različico Ethereuma: ga bomo popravili?

20232023

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -