23.2 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Bitcoin je del kategorije najvišjega tveganja v Baslovem novem kapitalskem načrtu

Bitcoin je del kategorije najvišjega tveganja v Baslovem novem kapitalskem načrtu

Baselski odbor za bančni nadzor je predlagal stroge zahteve za banke, ki želijo imeti kriptovalute, kot je Bitcoin.

8969 Skupaj ogledov

9 Skupaj delnice

Bitcoin part of highest risk category in Basel's new bank capital plan

Baselski odbor za bančni nadzor (BCBS), globalni odbor bančnih nadzornikov in centralnih bank, je predlagal nove zahteve za banke, ki želijo imeti kriptovalute, kot je Bitcoin (BTC).

V posvetovalnem prispevku, objavljenem v četrtek, je odbor podal predhodne predloge za bonitetno obravnavo izpostavljenosti kripto s strani bank.

Prispevek je temeljil na vsebini odbora 2019 razpravljalni dokument in odgovori, ki so jih prejeli različni deležniki in mednarodni predstavniki industrije.

Zaznana nestanovitnost in možnost nedovoljene uporabe Crypto sta BCBS privedla do 1, 250% uteži tveganja za Bitcoin. To v bistvu pomeni, da morajo banke imeti 1 USD kapitala za vsakega 1 USD vredno izpostavljenost do Bitcoinov.

Po navedbah časopisa bi to zagotovilo dovolj kapitala za absorpcijo popoln odpis izpostavljenosti kripto-sredstev “brez izpostavljanja vlagateljev in drugih starejših upnikov bank izgubi.”

BCBS je predlagal razdelitev kripto-sredstev na dva kategorije: tisti, ki so upravičeni do obravnave v skladu z baselskim okvirom z nekaterimi spremembami, in sredstva, kot so Bitcoin, ki so predmet nove konzervativne bonitetne obravnave.

Vir: Banka za mednarodne poravnave

Povezano: Globalni bančni regulator načrtuje posvetovanje o kripto eksposu ponovno

Prva kategorija bi vključevala tokenizirana tradicionalna sredstva, pa tudi „kripto sredstva z učinkovitimi stabilizacijskimi mehanizmi“ – tj. Stabilkovance.

V drugo skupino spadajo Bitcoin in druga sredstva, ki “ne izpolnjujejo nobenega od razvrstitvenih pogojev”, kot je uporaba stabilizacijskega mehanizma.

BCBS je opozoril, da utež z velikim tveganjem 1, 250% bo privedlo do “konzervativnega rezultata” za neposredne izpostavljenosti kripto sredstev. Glede kripto izvedenih finančnih instrumentov pa je odbor opozoril, da je “treba paziti, da se opredeli, kakšna je” vrednost “v formuli, da zagotovimo, da je rezultat podobno konzervativen.”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments