19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Bitcoin je kot valuta slabo propadel, pravi "dekan vrednotenja" iz New Yorka

Bitcoin je kot valuta slabo propadel, pravi “dekan vrednotenja” iz New Yorka

Serijski kritik Bitcoin je znova zavrnil predlog vrednosti BTC kot obliko valute.

1050 Skupno število ogledov

4 Skupaj delnice

Bitcoin has failed miserably as currency, says NYU's 'dean of valuation'

Aswath Damodaran, profesor financ na univerzi New York’s Stern School of Business, je ponovil kritiko Bitcoin-a (BTC).

Nastop v epizodi 10 programa Mastercontrol Masterclass je profesor v New Yorku podvojil svojo dolgoletno zavrnitev Bitcoina kot valute.

Po mnenju Damodarana se omejena uporaba Bitcoina pri mikrotransakcijah pojavlja ob trditvah, da je BTC sposoben preživeti kot oblika denarja, in navedel:

“Po mojem mnenju je dobra valuta tista, ki se uporablja za nakup kave, hišo, avto in v tem štetju je Bitcoin propadel in ne samo, da je propadel. «

Za New York professo r, ki so ga Wall Street imenovali “ocenjevalec dekanov”, je Bitcoin edino trditev o slavi v donosu, ki so ga zaslužili zgodnji vlagatelji. “Ko naletim na Bitcoin navdušence, se mi zdi, da trdijo, da je Bitcoin odlična valuta, saj so z njim zaslužili veliko denarja,” je dejal Damodaran.

Profesor iz New Yorka je že predlagal podobne različice tega komentarja proti Bitcoinom, ki se vrti okoli BTC, ki ni izvedljiva oblika valute. Med trkom bikovih trgov 2017 je Damodaran trdil, da rast tržne kapitalizacije ni primerna metrika za določitev uspeha Bitcoina.

Damodaran je aprila aprila nestanovitnost in visoke transakcijske stroške opredelil kot glavni oviri za sposobnost preživetja Bitcoina kot sredstva menjave. Kritika profesorja iz New Yorka pa ne pomeni naraščajočega sprejetja BTC zaradi finančne cenzure marsikje po vsem svetu.

Povezano: Eter je boljše blago kot Bitcoin, pravi profesor iz New Yorka

Poleg zavrnitve Bitcoina kot valute se Damodaran tudi ni strinjal s stališčem, da je BTC varovanje pred inflacijo. Po mnenju profesorja iz New Yorka se je BTC med preobrati na trgu marca obnašal kot tvegana delnica 2020.

Damodaran ni omenil, da je Bitcoin zaprt