3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice "Bitcoin je nič vreden" - kenijski komunikacijski strateg opozarja afriške vlagatelje, naj...

“Bitcoin je nič vreden” – kenijski komunikacijski strateg opozarja afriške vlagatelje, naj bodo previdni


'Bitcoin Is Worth Zero' — Kenyan Communication Strategist Warns African Investors to Be Wary

Kenijski komunikacijski strateg Mwotia Ciugu je afriškim vlagateljem povedal, naj bodo previdni pri vlaganju v bitcoin, za katerega trdi, da je nič vreden.

Bitcoin strukturno ne more izpolniti svoje obljube

V članku, ki ga je objavil The Elephant, Ciugu vztraja, da bitcoin (BTC) strukturno ni sposoben izpolniti svoje obljube, da bo postal alternativno sredstvo za shranjevanje vrednosti ali varovanje pred inflacijo. Poleg tega strateg trdi tudi, da bitcoin ne uspe tako kot valuta kot kot naložba.

Čeprav priznava, da ima Afrika eno najvišjih stopenj sprejetja kriptovalut, Ciugu opozarja. , da zaradi nestanovitnosti in razširljivosti največje kriptovalute ne more delovati kot valuta. Ciugu razlaga:

Bitcoin kot valuta ne uspe zaradi dveh stvari: zaradi nestanovitnosti in razširljivosti. V svojih 000 letih obstoja se je bitcoin ohranil izjemno visoko stopnje nestanovitnosti, tj 17 odstotkov do 60 odstotkov letno.

Da bi dodatno podprl to točko, se Ciugu sklicuje na ameriški dolar, za katerega trdi, da »ima letno nestanovitnost 12 .” Glede težav z razširljivostjo kriptosredstva Ciugu predvidljivo ponavlja običajne argumente o neučinkoviti rabi električne energije bitcoina in kako ga to diskvalificira kot valuto za vsakodnevne transakcije.

Bitcoin, ki je uporaben za čezmejna nakazila

Medtem je strateg zanika, da se bitcoin zdaj obsežno uporablja v Salvadorju, prvi državi na svetu, ki je bitcoin razglasila za zakonito plačilno sredstvo. Po Ciugujevem mnenju je ameriški dolar še vedno prevladujoča valuta v Salvadorju. Kljub temu, da je predstavil te argumente, se Ciugu presenetljivo strinja, da je pošiljanje nakazil prek bitcoina stroškovno učinkovitejše kot uporaba običajnih kanalov za pošiljanje. Pojasnil je:

Uporaba bitcoina v tej državi je predvsem za nakazila državljanov, ki delajo v tujini, svojim družinam nazaj domov. Ti državljani se zanašajo na bitcoin za čezmejna denarna nakazila, da bi se izognili visokim stroškom, ki jih prinašajo takšne transakcije, in tudi zato, ker večina državljanov Salvadorja, tj. , nimaš bančnih računov.

O tem, zakaj misli, da je kriptovaluta vredna nič, Ciugu uporablja Pretekli komentarji milijarderja vlagatelja Warrena Buffeta o bitcoinih, da bi utemeljili svojo trditev. V svojih prejšnjih pripombah je Buffet namigoval, da ima kripto sredstvo znake piramidne sheme, ker ne proizvaja ničesar. Tako kot Buffet tudi strateg verjame, da vlagatelji v bitcoin ne pričakujejo nobenega prihodnjega zaslužka, razen z igranjem iger z ničelno vsoto z drugimi špekulanti.

Strateg se tudi sklicuje na to, kako se je bitcoin zrušil, ko je Elon Musk izrazil zaskrbljenost glede porabe energije kripto sredstva. Takšna reakcija po Ciugujevem mnenju pomeni, da je bitcoin bolj dovzeten za čustva kot dejanske osnove.

Strateg zaključuje ta dolg članek s priznanjem, da bo bitcoin verjetno dosegel ameriški dolar 1280, označijo v bližnji prihodnosti, kot napovedujejo nekateri analitiki. Vendar Ciugu trdi, da tudi če bi bitcoin dosegel tak mejnik, to ne bo imelo nobenega vpliva na nepremagljive resnice, ki jih je izrazil.

Se strinjate s Ciugujevimi stališči? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Mark Cuban and Voyager CEO Advise How to Get Into Crypto, Offer Tips for New Investors

Celebrating the Seminal Bitcoin White Paper Satoshi Nakamoto Published 13 Years Ago Today

Celebrating the Seminal Bitcoin White Paper Satoshi Nakamoto Published 13 Years Ago Today

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, navedene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments