15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Bitcoin je tvegan digitalni "baker" in ni zlato - šef blaga Goldman...

Bitcoin je tvegan digitalni “baker” in ni zlato – šef blaga Goldman Sachs

Jeff Currie, globalni vodja blagovnih raziskav pri Goldman Sachs, je Bitcoin opisal kot sredstvo s tveganjem, ki je podobno kot baker kot varovanje pred inflacijo.

7542 Skupno ogledov

7 Skupaj delnice

Bitcoin is risky digital 'copper', it’s not gold — Goldman Sachs commodities boss

Jeff Currie, globalni vodja blagovnih raziskav pri Goldman Sachs, je primerjave med Bitcoinom in zlatom zavrnil kot inflacijsko zaščito in BTC označil kot bolj sorodno “tveganemu” sredstvu, kot je baker.

V oddaji CNBC Squawk Box Europe 1. junija je Currie opozoril, da baker in Bitcoin zaradi svoje nestanovitnosti delujeta kot “tvegana sredstva” za varovanje pred tveganjem, zlato pa opisujeta kot bolj stabilno varovanje pred tveganjem “:

” Digitalne valute niso nadomestilo za zlato. bi nadomestilo za baker, so rizična sredstva, ki tvegajo sredstva. Nadomeščajo tveganje za varovanje pred inflacijo, ne tveganje za varovanje pred inflacijo “

“Oglejte si povezavo med Bitcoinom in bakrom ali merilom nagnjenosti k tveganju in Bitcoinom, in dobili smo 10 leta trgovanja z Bitcoinom – to je vsekakor sredstvo, ki tvega, “je dodal.

Curriejevi komentarji prihajajo po nedavnem upadu kripto, ki je zabeležil padec cene Bitcoina 36. 8% v nekaj tednih po podatkih CoinGecko, upada od približno $ 57, 0 maja 12 do približno $ 36, 0 danes.

Podobno je zadel tudi Ethereum, ki ga je potopil 39. 56%, ki se giblje od približno 4 USD, 300 maja 00 na približno 2 USD 598.

Baker je v 1686 opazil veliko nestanovitnost ). 3. januarja je bila cena 3 USD. 56 in se povzpel na 4. 12 od februarja 10. Nato je cena nihala med 3 USD. 50 na 4 USD. od marca do izbruha na 4 USD. 80 maja 000. Cena zdaj znaša 4 USD. 65.

Currie je opozoril, da “obstaja dobra inflacija in obstaja slaba inflacija”, ki jo varujejo različna sredstva, in pojasnil, da “dobra inflacija je, ko jo povleče povpraševanje”, in dejal Bitcoin, baker in nafta so žive meje pred to vrsto inflacije. Vendar:

“Zlato varuje slabo inflacijo, kjer oskrba se zmanjšuje, kar je … osredotočeno na pomanjkanje čipov, surovin in drugih vrst vhodnih surovin. In za to varovanje bi želeli uporabiti zlato. “

Šef Goldman Sachs je v aprilu že trdil, da Bitcoina še ne moremo šteti za digitalno zlato, saj je “občutljiv na izgubo povpraševanja po druga, bolje zasnovana kriptovaluta, “in dodal, da:” Menimo, da je prezgodaj, da Bitcoin tekmuje z zlatom za varno povpraševanje in oba lahko sobivata. “

Po navedbah TradingView je od 1. aprila zlato v trendu naraščanja, in sicer od $ 1686 navzgor do $ 1900 od danes.

V v opombi iz ponedeljka je Currie izjavil, da meni, da so proizvodi, ki se uporabljajo v resničnem svetu, najboljša zaščita pred inflacijo, ker se na koncu zanašajo na povpraševanje in ne na stopnjo rasti:

“Blago je promptno sredstvo, ki ni odvisno od terminskih stopenj rasti, temveč od ravni povpraševanja glede na današnjo raven ponudbe.”

“Posledično se varujejo kratkoročne nepričakovane inflacije, ki nastane, ko stopnja skupnega povpraševanja presega ponudbo v poznih fazah poslovnega cikla , “Je dodana opomba.

Prejšnji članekVelik porast finančnih svetovalcev, ki dodajajo kripto sredstva v portfelje strank
Naslednji članekInstitucionalni vlagatelji nalagajo ETH, njegov delež AUM pa dosega nov rekord

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments