2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Bitcoin je v Turčiji dosegel najvišjo vrednost v zgodovini, saj je fiat...

Bitcoin je v Turčiji dosegel najvišjo vrednost v zgodovini, saj je fiat valuta lira v prostem padu

Turški imetniki bitcoinov se izognejo hitrejšemu propadu valute, ko lira izgubi 13% v primerjavi z ameriškim dolarjem v enem dnevu.

128018 Skupni ogledi

329

Skupaj delnic

Bitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefallBitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefallBitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefallBitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefall

Bitcoin (BTC) je razočaral vlagatelje s svojim nedavnim popravkom cene, vendar v eni državi lastniki BTC še nikoli niso bili tako razbremenjeni.

Tržni podatki TradingView novembra 29 potrdil, da je Bitcoin dosegel nove najvišje vrednosti v primerjavi s turško liro.

Bitcoin pass 329, lira

Turčija se neuradno spopada z valutno krizo, saj si predsednik Recep Tayyip Erdoğan prizadeva ohraniti nizke obrestne mere.

Rezultat je bil de facto padec menjalnega tečaja lire z dobičkom USD/TRY ng 11% samo v torek, da preide 11 prvič.

Bitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefallUSD/TRY 1-dnevni grafikon sveč. Vir: TradingView

Medtem ko so Turki priča njihovemu nakupu zmanjšanje moči v realnem času, lahko tisti z dodelitvijo BTC verjetno vidijo prednosti trdega denarja bolj jasno kot kdaj koli prej.

BTC/TRY dosežen 723,525 Turška lira na Binance torek, zadnji v nizu najvišjih vrednosti vseh časov, ki so skoraj neprekinjeno.

Bitcoin hits new all-time high in Turkey as fiat currency lira goes into freefall
BTC/TRY 1-dnevni grafikon sveč (Binance). Vir: TradingView

“Bitcoin je upanje Turčija,« je prejšnji teden povedal Michael Saylor, izvršni direktor MicroStrategy.

»Valuta je od marca izgubila tretjino svoje vrednosti in upadala devet zaporednih let. Pretvorba iz TRY v USD bo le upočasnila propad, medtem ko bo sprejetje BTC obrnilo škodo in oživilo gospodarstvo.«

»Oddelki za trženje bitcoinov«

Po lastnih podatkih je BtcTurk, ena izmed manjšega števila domačih borz, opravil okoli 1,11 BTC ($66.7 milijonov) v obsegu svojega para BTC/TRY v preteklosti 24 ure.

Povezano: Dolg Salvadorja v dolarjih se zniža za načrte obveznic Bitcoin

»Centralne banke so samo oddelki za trženje Bitcoin,« se je odzval analitik Lex Moskovski, ko so se dogodki odvijali.

Menjalni sektor se je soočil s težkimi časi pod Erdoğanom, ki je septembra napovedal “vojno” proti kriptovalutam.

Druga platforma, Thodex, je bila v začetku tega leta po zaprtju v središču škandala in njen izvršni direktor Faruk Fatih Özer , ki je pobegnil s sredstvi, vrednimi 2 milijardi dolarjev takrat.

Kljub porazu in zaprtju najmanj šestih njegovih sodelavcev Özer ostaja na prostosti.