29.7 C
Ljubljana
Thursday, June 17, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bitcoin ključev ni mogoče vdreti: skeptiki postavljajo pod vprašaj uradno zgodbo o...

Bitcoin ključev ni mogoče vdreti: skeptiki postavljajo pod vprašaj uradno zgodbo o zasegu Bitcoinov kolonialnega cevovoda


Bitcoin Keys Cannot be Hacked: Skeptics Question the Official Colonial Pipeline Bitcoin Seizure Story

7. junija sta ameriško pravosodno ministrstvo in Zvezni preiskovalni urad (FBI) objavila “izterjavo” 63. 60 bitcoin iz sredstva Colonial Pipeline, poslana hekerjem. Uradna zgodba vsebuje številne nedoslednosti in zvezni preiskovalci niso razkrili, kako je FBI lahko zasegel zasebni ključ bande Darkside.

Zgodba o bandi Darkside Ransomware, napolnjena z neskladji in nejasnim zajemom bitcoin ključev

V prostoru kriptovalut je razpravljalo o nedavnem zajetju organov pregona 63 .7 BTC ali 2,3 milijona USD bitcoinov v času zasega. Pojavile so se težave z načinom odvijanja zgodbe in ljudje so do uradne zgodbe skeptični. Bitcoin.com News je v ponedeljek poročal, kako je pravosodno ministrstvo in namestnica generalnega državnega tožilca Lisa Monaco razkrila zgodbo o zasegu. Monako je podrobno opisal, da so zvezne oblasti “obrnile mizo na Darkside.”

Toda od samega trenutka, ko so to zgodbo zlomili številni običajni mediji, so tam je bilo nekaj odstopanj. Prvi je bil, ali je ameriška vlada podjetju Colonial Pipeline svetovala, naj zaveže zahteve glede odkupne programske opreme, ali pa je podjetju posebej rekla, naj plača. Če bi vlada podjetju rekla, naj plača Darkside, bi bilo to v nasprotju z vladnim stališčem glede neplačevanja ransomware hekerjev.

Zločinci so uporabili “plačilni strežnik”, ki ga je FBI zlahka izsledil, njihov fizični strežnik v oblaku pa je pravkar našel in iskal geslo.

To ni imelo nič skupnega s samim bitcoinom. Https://t.co/AmJsHXJRha

– Dokumentiranje Bitcoina 📄 (@DocumentingBTC) 8. junija, 2021

Druga težava z izvirno zgodbo je, kdaj je CNN prvotno poročal o hack, novice trdile, da naftna družba ne namerava plačati odkupnine. Po navedbah Bloomberga je Colonial Pipeline kmalu zatem plačal skoraj pet milijonov dolarjev odkupiteljski skupini Darkside.

Poleg dveh nasprotujočih si elementov v zgodbah CNN in Bloomberga , so članki opozorili tudi na razlike v uporabljeni digitalni valuti. CNN je prvotno poročal, da je treba plačilo plačati v “bitcoinih”, medtem ko je Bloomberg zapisal, da je Darkside prosil za “težko izsledljive” kriptovalute. Članek CNN je bil posodobljen po objavljenem članku Bloomberga, da odraža isto pripoved.

Potem je dejstvo, da je nemogoče razbiti bitcoin (BTC) ključ, ne da bi prisili lastnika, da razkrije zasebni ključ. To je stalna tema na Twitterju, saj kripto skupnost razpravlja o tem, kako je agent FBI pridobil zasebni ključ. Pisna izjava, vložena 7. junija 2021, pojasnjuje, kako organi pregona vzpodbudili “blockchain raziskovalce” za sledenje kovancev. Toda razen tega je izjava o izjavi izredno nejasna in vsebuje veliko popravkov.

V poročilu, objavljenem včeraj na Bitcoin.com News, je razloženo, da vodstvo iz Blockchain Intelligence Group (CSE: BIGG) poudarjajo, da je bil pregon odvisen od “usposabljanja in analiz zahteva napredna orodja in učenje. “Tudi druga podjetja za nadzor veriženja blokov so sledila kovancem za odkupnino, kot je Elliptic nedavno napisal o spremljanju sredstev Darkside.

Do zdaj med vsemi komentarji Monako, ministrstvo za pravosodje, izjavo agenta FBI in komentarje nekaj skupin za analizo blokovnih verig, ni pik, ki bi bile globoko povezane s tem, kako je FBI pridobil lastništvo zasebnega ključa, ki ga ima zdaj.

Crypto Sleuths Odkrijte shranjene hekerje Podatki o oblaku, federalci pridobijo geslo za strežnik v oblaku z garancijo

Poročilo, ki ga je objavil NPR, razkriva tri možne scenarije. Ena od možnosti, ugotavlja Vanessa Romo iz NPR, je, da je morda zvezne agente opozoril notranji član bande Darkside. Druga teorija je, da je bil Darkside “nepreviden” ali da je član tolpe zdrsnil, tako da je izdal informacije, vezane na ključ.

Druga teorija bi lahko bila, da FBI je lahko otresel tretjo osebo ali morda kripto valuto. Nekateri ljudje so celo odkrito napadli “ključne prodajne točke” bitcoina, da naj bi bil “izven dosega vlade.”

V vsem tem primeru se zdi nekaj čudnega. Je bil BTC poslan na borzo?

– Rick McCracken DIGI (@RichardMcCrackn) 8. junija, 2021

Odvetnik Jake Chervinsky, ki pogosto komentira blockchain in kripto prostor, je rekel: “Ne vemo natančno, kako je FBI zasegel odkupnino za kolonialni cevovod [and], niso nam pove. Vloga za nalog nakazuje, da so dobili zasebni ključ. Mogoče zaradi zasega strežnika DarkSide? Nič ne domneva, da je šlo za izmenjavo ali skrbnika, vendar je to mogoče. «

Neodvisni novinar Jordan Schachtel je svoje mnenje o situaciji podal na Twitterju in 123, 000 privržencev, da “FBI kljub trditvam, da ni,” vdrl nazaj “denarnice za bitcoin. Matematično je nemogoče vdreti v zasebne ključe. ” Schachtel je nadaljeval:

[There is] ni dokazov o vpletenosti Rusije. Vsemu temu se je bilo povsem mogoče izogniti, če bi Colonial imel osnovne varnostne ukrepe. Mislim, da je pošteno reči, da je trenutno nemogoče vdreti v zasebne ključe. Neverjetno ni dovolj močan jezik, ki bi pokazal, kako malo verjetno je, da bi z računalniško močjo obdržali zasebni ključ. Quantum je še vedno zelo teoretična grožnja.

Schachtel in mnogi drugi so prav tako odkrili nalog, iz katerega je razvidno, da je vlada ZDA ključ dobila izkoriščanje naloga. Novinar je dejal, da gre morda za izmenjavo s sedežem v San Fransicu ali strežnik baz podatkov s sedežem v zvezni državi Kalifornija.

Hekerji za odkupnino

so uporabljali najeti strežnik v oblaku.

FBI je dobil sodni poziv, da prevzame nadzor nad najetim strežnikom

in izterja polovico celotne 75 # btc

FBI ni “razbil Bitcoina.”

S strežnika so dobili ključ za šifriranje denarnice (geslo). pic.twitter.com/WwHTRjiHod

– Amy Snow (@helloamysnow) 8. junija, 2021

Generalni direktor organizacije Coinbase Philip Martin je dejal, da vidi veliko obtožb, ki kažejo na Coinbase, da je verjetno “vpletena” v zaseg. Martin in Coinbase vztrajata, da „Coinbase ni bil tarča naloga in v nobenem trenutku ni prejel odkupnine ali katerega koli dela odkupnine. Prav tako nimamo dokazov, da so sredstva šla prek računa / denarnice Coinbase. «

Odvetnik za volitve, sodni spor in vodja skupine za bitcoin, Bryan Jacoutot , je ponovil dejstvo, da zasebnih ključev bitcoinov ni mogoče »vdreti«.

»Za tiste, ki mislite, da vlada ZDA ni zlomila SHA – 256 in pravilno uganil zasebni ključ Hekerji Colonial Pipeline, «je dejal Jacoutot. “Tu je zabavno dejstvo: Velikost prostora zasebnih ključev bitcoinov je 10 ^ 70. Za primerjavo, količina atomov v opazovanem vesolju je 10 ^ 75. “

V Twitter računu z imenom” Cthulhu “je bilo omenjeno, da bi lahko šlo za lažno zastavo in rekel:

Torej bodisi je bil FBI hekerji Kolonialnega cevovoda ali pa ne potrebujejo ključa, da bi dobili kdorkoli BTC . LOL. Mislim, da se ni preveč razmišljalo o tej lažni zastavi.

“FBI je dobil zasebne ključe ali pa jih je ukradel njih, «je v ponedeljek pripomnil še en posameznik, ki so ga poimenovali Kingt Crypto. Dejstvo je, da FBI ni počil bitcoin denarnice. Nihče ne more razbiti varne denarnice Bitcoin. FBI je zasebne ključe za sredstva Darkside pridobil tako, da je dobil šifrirni ključ za strežnik v oblaku z izdajo naloga v San Fransicu.

Trenutno, kot zgodba še naprej teče po spletu, veliko dvomljivcev dvomi o “uradni” zgodbi, ki jo je povedala ameriška vlada.

Ali verjamete uradni zgodbi zvezne vlade o primeru bitcoin ransomware Colonial Pipeline? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Grand Theft Auto 6 to Feature a Fictional Cryptocurrency

Mike Novogratz: Bitcoin Investors Waiting for a New Narrative Shift

Oznake v tej zgodbi

2,3 milijona dolarjev, Bitcoin, Bitcoin (BTC), zaseg Bitcoinov, kolonialni cevovod, Darkside, Ministrstvo za pravosodje (DoJ), namestnica generalnega državnega tožilca, DOJ, FBI, Lisa Monaco, ransomware, ransomware hekerji, zgodba, ameriški, ameriški agenti

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Twitter,

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments