13.8 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Bitcoin pade pod 36 tisoč dolarjev, saj stoletni finančni model napoveduje velik...

Bitcoin pade pod 36 tisoč dolarjev, saj stoletni finančni model napoveduje velik zlom BTC

Prezavestni biki bitcoinov (BTC) bi se morali kot model napovedovanja cen boriti več kot le z Elonom Muskom – ustvaril ga je pionir tehničnega analitika Richard Wyckoff več kot 100 pred leti – tudi v nasprotju z njihovimi divjimi napovedmi navzgor.

Model, imenovan Wyckoffova metoda, vključuje petfazni pristop za določanje cenovnih trendov, ki v glavnem vključujejo psihološko reakcijo vlagateljev na ponudbo in povpraševanje sredstva.

Na primer, v primeru kopičenja, ko se sredstvo po naglih premikih cen navzdol spusti navzdol, pet faz zapored vključuje prodajni vrhunec (SC), uspešen sekundarni test (ST ), Zadnja točka podpore (LPS), znak moči (SOS) in “odskočna deska” – to pomeni večje povpraševanje po sredstvu.

Dogodki in faze odmika med kopičenjem. Vir: Stockcharts.com

po drugi strani pa je primer distribucije videti kot 180 – različica stopnje primer akumulacije, sestavljen iz petih faz, ki sledijo močnemu cenovnemu trendu navzgor.

Dogodki in faze odmika med distribucijo. Vir: Stockcharts.com

The Predhodna ponudba (PSY) kaže na močan premik povpraševanja navzgor, ko se cenovna gibanja povečujejo, hkrati pa spremljajo vse večje količine. Vendar se navzgor trend navsezadnje izčrpa, kar vodi do celo imenovanega vrhunca nakupa (BC). Sledi razprodaji, ki jo povzroči pomanjkanje povpraševanja v bližini zaustavitve cene sredstva in obilne ponudbe. Wyckoff je popravek poimenoval samodejna reakcija (AR).

Skupaj PSY, BC in AR naredijo fazo A.

Medtem faza B vključuje ponarejen odboj proti BC, imenovan Secondary Test (SET), ki mu sledi še en padec, ki prikazuje znak slabosti sredstva (SOW). V fazi B se običajno opazijo tudi šibki poskusi povratka od SOW proti Upthrust (UT). Kasneje je pri prehodu na fazo C prišlo do končnega omajanja pri distribuciji, znanega kot Upthrust After Distribution (UTAD).

Faza D vključuje zaskrbljujoč zaostanek povpraševanja glede na ponudbo, znan tudi kot zadnji Točka oskrbe (LPSY), ki vodi do padca cen v fazi E.

Bitcoin v “fazi C”

Tempting Beef, neodvisni tržni analitik, je svoje sledilce opozoril, da je Bitcoin vstopil v cikel kopičenja klasičnega modela Wyckoff. Psevdonimni subjekt je bliskovito skočil na trg Bitcoin in očitno opozoril na potencial BTC / USD, da ohrani bikovski trend nad $ 40, 000 o oslabitvi ponudbe in naraščajočem povpraševanju.

“Ponudba se izčrpa. bi lahko bil pripravljen za fazo C. “

Toda Tempting Beef je predstavil nasprotujoč si scenarij s ponovnim predstavljanjem faze A po shemah Wyckoff Distribution. označil odbitek Bitcoina iz $ 30, – nizka kot znak PSY, ki vodi do BC, AR, ST, SOW in drugih zaporednih dogodkov, omenjenih v fazah distribucije.

Konfliktni scenariji Wyckoffa se pojavijo v obetih za trg Bitcoin za mamljive govedine. Vir: Twitter

Bitcoin se je spet znašel v fazi C, ki je zaskrbljena zaradi izčrpanja povpraševanja v primeru distribucijskih dogodkov Wyckoff. To bi pomenilo, da je kripto valuta najmanjše tveganje za negativna stran – zrušitev cene.

Tehnični podatki, ki so nagnjeni k spodnji strani

Najnovejši popravek Bitcoina na promptnem trgu se je pojavil v nadaljevanju celoletni reli. Med marcem 2020 in aprilom 2021, se je tečaj BTC / USD povečal za 1, 582%, beleženje najvišjih vrednosti v bližini $ 65, 000.

Vendar je par obrisal več kot 50% njegovega rasti cen. Cene so se zrušile, okrevale in se zdaj konsolidirajo, ne da bi namignile na določeno kratkoročno pristranskost glede smeri. Zato je zdaj bolj podoben modelu Wyckoff Distribution, saj faze sledijo celoletnemu premikanju navzgor, ne navzdol.

Medtem se je Bitcoin konsolidiral znotraj simetrične trikotne strukture po svoji ostri negativni strani popravek po sredini maja, ki namiguje, da je vzorec – v resnici – medvedji zastavica. Tehnično, medvedje zastavice pošljejo cene nižje za toliko kot lestvica prejšnjega premika.

Nastavitev Bitcoin medvedje zastavice vidi, da se BTC sesuje pod $ , . Vir: BTCUSD na TradingView.com

BTC / USD trguje okoli $ 36, ali 44. 47% pod $ 65, – vrh v tem času pisanja.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments