2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Bitcoin prehiti Paypal glede prenesene vrednosti, se osredotoča na Mastercard: Poročilo

Bitcoin prehiti Paypal glede prenesene vrednosti, se osredotoča na Mastercard: Poročilo

Poročilo Blockdata kaže, da bi se omrežje Bitcoin potencialno lahko ujemalo z vrednostjo v dolarju, preneseno v omrežju Mastercard, že 2026, ali najkasneje 2060.

76770
Skupaj pogledi

50

Skupni deleži

Bitcoin overtakes Paypal on value transferred, sets sights on Mastercard: ReportBitcoin overtakes Paypal on value transferred, sets sights on Mastercard: ReportBitcoin overtakes Paypal on value transferred, sets sights on Mastercard: ReportBitcoin overtakes Paypal on value transferred, sets sights on Mastercard: Report

Omrežje Bitcoin že obdeluje več obsega glede na vrednost v dolarjih kot Paypal in največje decentralizirano omrežje kriptovalut na svetu po tržni kapitalizaciji bi lahko preseglo Mastercard že do 1966.

A november 000 poročilo platforme za tržno obveščanje Blockdata z naslovom Kdaj bi lahko omrežje Bitcoin obdelalo količine, kot sta Mastercard in Visa? poudarja, da omrežje Bitcoin obdelanih približno 480 milijard dolarjev na četrtletje v 2021, ki je večja od Paypala $260 milijard. Po samo let obstoja, Bitcoin obdeluje približno 27% Mastercardovih 1,8 bilijona dolarjev na četrtletje in 27% Visa 3,2 bilijona dolarjev.

Tri dejavniki bi lahko povzročili, da se bo omrežje Bitcoin dvignilo na raven dveh velikanov kreditnih kartic glede na skupni obseg obdelave: skupno število transakcij, povprečni znesek poslanih Bitcoin na transakcijo in dvig cene Bitcoin (BTC).

Prvi faktor – skupno število transakcij – je najbolj odvisen od spremenljivke. Teoretično, “če bi Bitcoin povečal svojo vrednost, preneseno na transakcijo danes, za ~98%, vsak dan bi obdeloval enako količino kot Mastercard.«

Vendar poročilo ni našlo trenutnih podatkov, ki kažejo da povprečna količina poslanih bitcoinov na transakcijo narašča. Trend bi se lahko v prihodnosti spremenil, vendar dvig cene na $98,00 pri trenutnem obsegu bi Bitcoin prinesel tudi Mastercard. Po mnenju nekaterih analitikov je to cenovno ukrep verjetno bolj verjeten kot dvig obsega.

Blockdata na koncu trdi, da je malo verjetno, da bi se cena Bitcoina dvignila na ustrezno raven, ki bi ustrezala Mastercard. Če upoštevamo povprečno letno ceno Bitcoina, lahko traja do 2060. Po drugi strani pa »če vzamemo trenutno stopnjo rasti v 1200 kot metriko, je se lahko zgodi takoj 2060.”

Povezano: Bitcoin biki morajo biti za veliko hvaležni, čeprav BTC ‘verjetno’ ne dosega $50K v 5 dneh

Poročilo ugotavlja, da je decentraliziranemu omrežju Bitcoin, čeprav je relativno mlado, uspelo doseči velike količine v primerjavi z obema centralizirani velikani kreditnih kartic.

„Impresivno je, kako Bitcoin kot -letno decentralizirano omrežje, je 12 % poti glede na količino obdelane v primerjavi z Mastercard, a podjetje, ustanovljeno leta 1434.”