15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bitcoin se bo s povečevanjem priljubljenosti soočil s strožjo uredbo, pravi švedski...

Bitcoin se bo s povečevanjem priljubljenosti soočil s strožjo uredbo, pravi švedski centralni bankir


Bitcoin Will Face Tougher Regulation as Its Popularity Grows, Says Sweden's Central Banker

Guverner švedske centralne banke pravi, da se bo bitcoin soočil s strožjo regulacijo glede na njegovo izjemno priljubljenost, ki še naprej raste. “Ko nekaj postane dovolj veliko, se pojavijo stvari, kot so interesi potrošnikov in pranje denarja,” je povedal Stefan Ingves, guverner banke Riksbank.

Pričakuje se strožja ureditev za Bitcoin

Stefan Ingves, guverner švedske centralne banke Riksbank, je v ponedeljek dejal, da Bitcoin in druge kriptovalute verjetno ne bodo ušli regulativnemu nadzoru zaradi njihove velike priljubljenosti, je poročal Bloomberg.

Čeprav so regulatorji izrazili zaskrbljenost zaradi bitcoinov in drugih kriptovalut, še naprej pridobijo priljubljenost. Za vstop v vesolje so privabili največje finančne institucije, vključno z velikima investicijskima bankama Goldman Sachs in Morgan Stanley, ki zdaj svojim strankam ponujajo kripto naložbe. Vse večje število podjetij zdaj sprejema bitcoin za plačila, ponuja storitve, povezane s kripto, in BTC postavlja v svoje bilance stanja. Goldman Sachs je pred kratkim dejal, da je bitcoin postal nov razred premoženja, saj vidi veliko institucionalno povpraševanje po kriptovaluti. Tržna kapitalizacija Bitcoina je pred kratkim presegla bilijon dolarjev.

Guverner Ingves je menil:

Ko nekaj postane dovolj veliko, se pojavijo stvari, kot so interesi potrošnikov in pranje denarja. Torej obstaja dober razlog, da temu verjamemo se bo zgodilo.

Švedski minister za finančne trge Asa Lindhagen je razkril, da vlada že dela na zaostrovanju standardi za kripto izmenjave, je objavila objava. Vendar je opozorila, da gre za “delo v teku na mednarodni ravni”, pri čemer je poudarila, da je čezmejno sodelovanje z drugimi vladami nujno za obvladovanje tveganja pranja denarja, ki vključuje kriptovalute.

Namestnik guvernerja Riksbank Per Jansson je v torek izrazil zaskrbljenost, da cene bitcoinov in drugih kriptovalut nenehno nihajo in nimajo “nič konkretnega ali pomembnega”, kar bi podkrepilo njihovo dejansko vrednost.

Kaj menite o komentarjih švedskega centralnega bančnika? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

India's Central Bank RBI Confirms Crypto Banking Ban 'No Longer Valid' — Asks Banks to Stop Quoting It

Japan's Top Financial Watchdog Sends a Warning Crypto Derivatives Exchange Bybit

Oznake v tej zgodbi

Regulacija Bitcoinov, nadzor nad kripto, Kripto regulacija, Regulacija kriptovalut, Riksbank, riksbank bitcoin, riksbank crypto, Švedska, švedščina, švedska regulacija bitcoinov, švedska kripto regulacija

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta člen e je zgolj informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments