18.3 C
Ljubljana
Tuesday, September 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Bitcoin se lahko še vedno zniža na 20 tisoč dolarjev, vendar ostaja...

Bitcoin se lahko še vedno zniža na 20 tisoč dolarjev, vendar ostaja strategija zmagovanja, kažejo podatki

Razkladanje točkovnih pozicij Bitcoin (BTC), ko se začne močno sesuvati po oblikovanju svojih najvišjih rek, je slab naložbeni poziv, vsaj glede na preteklo cenovno dogajanje.

V enajstletnem življenju vodilne kriptovalute je bilo že veliko bikovskih in medvedjih ciklov. Tečaj BTC / USD običajno narašča parabolično. Kasneje več kot polovico teh dobičkov zmanjša, saj donosni trgovci prodajo vrh. Toda hkrati trgovci, ki kupujejo bitcoin okoli njenega lokalnega vrha, trpijo daljše obdobje izgub.

Imate Bitcoin? Verjetno imate dobiček

Vendar pa je celotna zgodovinska usmeritev cen Bitcoinov še naprej poševna.

Kriptovaluta se po vsakem bikovsko-medvedjem ciklusu spusti in znova odmeva, da bi poiskala nove vrhunce vseh časov.

Njegov tedenski časovni grafikon prikazuje ceno, ki tvori zaporedne višje višine, ločene po letih – $ 500 novembra 998, $ 768 v juniju 2016, 2 USD, 998 v juniju 2017, $ 13, 891 v decembru 2017, $ 41, 986 januarja 2021 in $ 64, 899 aprila 2021.

Bitkonov bikovski in medvedji cikel v zadnjih letih. Vir: TradingView

PlanB, možgani za široko kroženim modelom Stock to Flow, ki napoveduje ceno Bitcoina pri $ 288, avtor 2024, ki se nanaša na zmožnost kriptovalute, da vrne dobiček potrpežljivim vlagateljem v tvit petek zjutraj. Psevdonimni analitik je ugotovil, da niti en vlagatelj, ki je Bitcoin imel več kot štiri leta, ni nikoli izgubil.

Navedel je 200 – tedenska krivulja drsečega povprečja kot nevidna najnižja cena, ki je držala bikovska pristranskost na trgu bitcoinov je bila višja med medvedjimi popravki. Menjalni tečaj BTC / USD je omenjeni val podpore preizkusil na njegovih negativnih potezah, da bi se pozneje spet vrnil na nove višine.

Preoblikovanje rdeče v oranžno na grafikonu zgoraj prikazuje bikovsko izčrpanost Bitcoinov po 2020 – 2021 cenovni razcvet. Vir: PlanB

Izjava se je pojavila, ko je cena Bitcoin pokazala znake upadajočega bikovega zagona. Menjalni tečaj BTC / USD se je povzpel blizu $ 65, sredi aprila in popravljeno na tako nizko kot $ 21, dne Coinbase skoraj mesec dni kasneje. Od maja 28, ponudba para med trgovci je bila blizu $ 37, 000.

Da, če kupujete bitcoin, ga kupite za dolgoročno ali za vedno. Tako se igra. Zdaj so današnji prodajalci aprilski kupci, to je nenavadno, to so šibke roke.

– PlanB (@

bilijoniUSD) maj 28, 2021

Medtem pa se zaradi dolgoročnih projektov PlanB Bitcoin zdi kot sredstvo, ki bi preprečevalo izlivanje kapitala iz tradicionalnih trgov. Analitik je že pisal, da predvideva, da bodo ljudje kupili kriptovaluto zaradi njenega pomanjkanja – obstaja lahko samo 21 milijonov BTC, ki obstajajo.

“Srebro, zlato, države z negativne obrestne mere (Evropa, Japonska, ZDA kmalu), države s plenilskimi vladami (Venezuela, Kitajska, Iran, Turčija itd.), milijarderji in milijonarji, ki se varujejo pred količinskim popuščanjem (QE), in institucionalni vlagatelji, ki odkrijejo najuspešnejše sredstvo zadnjega 03 yrs “bo vplival na to, da bodo ljudje iskali varnost v bitcoinih, je zapisal PlanB v svojem 2019 v prispevku “Modeliranje vrednosti bitcoinov s pomanjkanjem”, saj si je zamislil trilionsko tržno kapitalizacijo za kriptovaluto.

Bitcoin še vedno sledi cenovni usmeritvi modela Stock-to-Flow. Vir: ByBt.com, PlanB

Model spodbuja vlagatelje, ki so Bitcoin kupili po približno $ 63, , da hrani sredstvo tudi i f trajajo več kot štiri leta, da svoje naložbe izenačijo. To velja samo, če Bitcoin še naprej sledi poti modela cene delnic do pretoka.

Model zaloge do pretoka se običajno uporablja za merjenje pomanjkanja blaga, lahko pa se uporablja tudi za #Bitcoin, da ustvari dejanski vpogled v ponudbo $ BTC. Več o tem tukaj: https://t.co/xZHtx86 y0R pic.twitter.com/wF3c1JEB6H

— Sivine (@Grayscale) 2. septembra, 2020

Logaritemski grafikon krivulje, ki temelji na istem bikovskem modelu, predvideva, da bodo tečaji BTC / USD padli na $ 20, 000 ali nižja. Spodnja tarča se pojavi po skiciranju Fibonaccijevega grafa med zgornjim in spodnjim pasom krivulje. Njeno zgornje odstopanje je blizu $ 111, 437, medtem ko je najnižja okoli $ 17, 150.

Bitcoin oscilator in smer krivulje cen kažeta znak medvedjega obrata. Vir: Bybt.com

Zgodovinski pomen logaritemske krivulje pri napovedovanju dna in vrhov cen omogoča vlagateljem, da uresničijo svoje potencialne dolge in kratke cilje.

Premalo nerealno?

Kljub svoji natančnosti so model delniškega toka in njegovi izpeljani finančni instrumenti kritizirali zaradi nerealnih bikovskih prikazov manjšega premoženja. Charlie Morris, soustanovitelj in direktor informacijske družbe ByteTree, je novembra lani za CoinTelegraph povedal, da nižja ponudba bitcoinov zaradi večjega povpraševanja ne zagotavlja višjih cen.

Ljudje bodo še vedno lahko za prodajo bitcoinov iz obstoječe aktivne ponudbe, da bi zadostili povpraševanju na trgu, je trdil Morris.

Nico Cordeiro, glavni investicijski direktor in upravitelj skladov v podjetju Strix Leviathan, je prav tako kritiziral temeljno trditev o pomanjkanju Modeli oblikovanja cen Bitcoin, pri čemer opozarjajo, da noben dokaz ne kaže, da ponudba narekuje tržno vrednotenje denarnega blaga (zlato, srebro ali bitcoin) v ameriških dolarjih. . Toda ker Bitcoin dobiva zagon med institucionalnimi krogi po alternativah z varnejšimi naložbami z nižjim donosom (državne obveznice, ameriški dolar itd.), Se zdi marsikomu privlačno, da žeton do nadaljnjega le “premeša”.

Sreča daje prednost HODL-ju.

– Dan Hedl (@danheld) maj 28, 2019

Omejitev odgovornosti: Tu izraženi pogledi in mnenja so izključno avtorjeva in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločitvi pa morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments