19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Bitcoin vlagatelji bolj kot kdaj koli prej kljub 50% padcu cen: raziskava

Bitcoin vlagatelji bolj kot kdaj koli prej kljub 50% padcu cen: raziskava

Raziskava razkriva, da so vlagatelji kljub nedavnemu padcu trga še vedno naklonjeni Bitcoinu in drugim kriptovalutam.

3500 Skupno ogledov

5 Skupaj delnice

Bitcoin investors more bullish than ever despite 50% price crash: survey

Kljub temu da so Bitcoin (BTC) in širši trg kriptovalut doživeli enega najhujših padcev v zadnjem spominu, so vlagatelji očitno bolj kot kdaj koli prej glede prihodnosti Bitcoina in številnih altcoinov.

To je v skladu z rezultati raziskave o naložbah v maloprodajo v drugem četrtletju, ki jo je izvedlo kripto podjetje Voyager Digital, ki je opravilo 3, 671 visokofrekvenčni trgovci na platformi Voyager.

Ugotovitve raziskave so pokazale, da 81% vprašanih je bolj prepričanih v prihodnost kriptovalut, tudi po nasilnem padcu cen aprila in maja, zaradi katerega so Bitcoin in drugi izgubili več kot 50% njihove vrednosti.

Veliko kovanci so si od takrat znatno opomogli, čeprav trg še vedno ostaja negotov. Kljub temu je 87% anketirancev v anketi reklo, da nameravajo povečati kripto imetja v naslednjem četrtletju – povečanje 80% ki je enako rekel v prvem četrtletju.

Nekateri 20% anketirancev je reklo, da pričakujejo, da bo cena Bitcoin padla med $ 56, 00 0 in $ 70, 0 do konca Q3 2021, medtem ko 28% je napovedal Bitcoin med $ 41, 00 0 in $ 55, 00 0. Odstotek anketirancev, ki so verjeli, da bo Bitcoin dosegel ceno $ 71, 00 0 je stalo pri 18%, kar je manj kot v prejšnji raziskavi 20%.

Predvsem več kot devet od 10 anketirancev je dejal, da mislijo, da jih bo ameriška Komisija za vrednostne papirje in borzo sčasoma odobrila Bitcoin ETF – borzni sklad, za katerega kriptozagovorniki verjamejo, da bo povečal vrednost Bitcoina tako, da ga bo izpostavil institucionalnim naložbam.

Med altcoini so anketiranci rekli, da so najbolj bikovski naprej se je Cardano (ADA) izkazal za najbolj priljubljenega. Nekateri 55% so rekli, da so bili na Cardanu voljni nad katerim koli drugim altcoinom, na drugem mestu je Dogecoin (DOGE) (81 %), čemur sledi Chainlink (LINK) (6%) in Polkadot (DOT) (6%).

Direktor Voyager Digital Steve Ehrlich je dejal, da je spodbudno videti nenehno zaupanje na trg kriptovalut kljub nedavnemu zrušitvi. Ehrlich je predlagal, da rezultati raziskave kažejo, da večina vlagateljev na nedavni padec trga gleda kot na nakupno priložnost in ne kot na znak slabšega prihodnosti.

“Dejstvo, da večina našega velikega vzorca vlagateljev je bolj prepričana v prihodnost kriptovalut, kar prikazuje, kako ljudje vidijo majsko nestanovitnost v mnogih kripto-sredstvih kot priložnost za nakup, «je dejal Ehrlich.

“Naše ugotovitve kažejo, da 87% vlagateljev želi povečati svoj kripto imetja v naslednjem četrtletju, veliko večji odstotek v primerjavi z zadnjo raziskavo, ki smo jo izvedli aprila, “je dodal.

Prejšnji članekElon Musk si junak kripto zasluži, morda pa ne tistega, ki si ga želi, pravi exec
Naslednji članekDno cene Bitcoin je znotraj, pravi Fidelity exec, ko kripto trg izstopa iz “skrajnega strahu”

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments