19.1 C
Ljubljana
Thursday, July 29, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Bitcoinova ključna metrika zagona namiguje na bikovsko razhajanje, ko se BTC drži...

Bitcoinova ključna metrika zagona namiguje na bikovsko razhajanje, ko se BTC drži 33 tisoč dolarjev

Nedavni izpad na trgu Bitcoinov (BTC) se sooča z možnostmi izčrpanosti, preden potrdi polno razpadanje medvjeda, zato odraža klasični oscilator, ki temelji na zagonu.

RSI, ki tvori višje najnižje vrednosti

Kazalnik, ki ga poimenujejo indeks relativne moči ali RSI, meri hitrost in spremembo smeri gibanja cen. Deluje v določenem obsegu številk – med 0 in 100. Konec je RSI na 0, šibkejši je zagon cene. Nasprotno pa odčitek RSI v bližini 100 odraža obdobje močnega zagona.

Razpon pomaga tudi pri določanju možnosti nakupa in prodaje sredstva. Natančneje, spodnja navedba RSI 30 pomeni sredstvo je preveč prodano, s čimer je privlačen nakup. Medtem RSI zgoraj 70 prikazuje prekupljeno sredstvo, kar pomeni, da bi ga njegovi imetniki sčasoma prodali varen dobiček.

RSI trgovcem omogoča tudi opazovanje priložnosti nakupa / prodaje na podlagi razlik med ceno in zagonom. Na primer, ko cena naredi novo najnižjo vrednost, RSI pa višjo najnižjo vrednost, se to šteje za nakupni signal – bikovsko razhajanje. Nasprotno pa se pojavlja medvedja RSI divergenca, ko cena doseže nov maksimum, RSI pa nižji maksimum.

Zdi se, da Bitcoin potrjuje bikovsko divergenco.

Neodvisno tržni analitik CryptoBirb je na enodnevnem grafikonu Bitcoin opazil odstopanje cene in giba. Tam je psevdonimni subjekt zabeležil BTC / USD, ki tvori zaporedje nižjih najnižjih vrednosti približno v istem obdobju, ko se je njegov RSI povzpel med oblikovanjem višjih najnižjih.

Cena Bitcoina se znižuje glede na naraščajoči RSI. Vir: TradingView.com, CryptoBirb

Izjava se je pojavila, ko se je tečaj BTC / USD popravil po nižji vrednosti po oblikovanju lokalnega vrha pri $ 36, 675 junija 29. Od petkove londonske seje pa se je trgoval pod $ 33, . RSI je padel v tandemu z zadnjo potezo navzdol in je bil blizu 42 ob čas za tisk, nevtralno do bikovsko območje.

Številni prečni vetrovi za Bitcoin

Slabe občutke na trgu Bitcoin so vztrajale zaradi navala pesimističnih dogodkov. To je vključevalo globalno kripto zatiranje, ki se je začelo s prepovedjo na Kitajskem maja in se razširilo v Veliko Britanijo, Indijo, Južno Afriko in ZDA.

Na primer, Financial Conduct Authority je vodilni svetovni borzi kripto izmenjav Binance prepovedal opravljanje reguliranih dejavnosti v Združenem kraljestvu. Poleg tega je v Indiji izvršilni direktorat objavil obvestilo o dogodku za hčerinsko borzo Binance, WazirX, za lažje pranje denarja.

Več naletnih vetrov se je pojavilo zaradi namigov o osupljivosti Zvezne rezerve. Ameriška centralna banka je vlagatelje v Bitcoin presenetila z nenadnim namenom obvladovanja inflacijskih pritiskov z morebitnimi dvigi obrestnih mer 2023. BTC / USD se je znižal za več kot 28% po velikem razkritju Feda, pozneje pa si je opomogel, ko je našel verodostojno podporo blizu $ 30, .

Kljub temu pa biki niso uspeli vzdrževati dviga cen Bitcoinov nad $ 40, – raven. Kot rezultat, kriptovaluta ostane zataknjena v $ 30 K – $ 40 K obseg, brez jasne usmeritve kratkoročno pristranskost.

Bitcoin pričakuje, da bo po nedavnem umiku ponovno preizkusil trendovsko linijo podpore svojega prevladujočega kanala. Vir: TradingView.com

Konstantin Anissimov, izvršni direktor pri CEX.IO, je prav tako opozoril, da so pooblaščeni vlagatelji začeli ohranjati distanco do Bitcoina glede njegovih vplivov na okolje. Dodal je, da se bo glavno zanimanje za kriptovaluto vrnilo, ko bodo rudarji prešli na alternativne možnosti trajnostne energije.

“Ko skrb za okolje ne bo več zaskrbljujoča, bodo številni institucionalni vlagatelji verjetno spet zaupali digitalni valuti in kot tak kupite več, “je Anissimov dejal za Cointelegraph in dodal:

Bitcoin ima kratkoročno napoved v višini $ 50, 000 in dolgoročnejšo projekcijo $ 75, 000.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno stališča avtorja in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka investicijska in trgovinska poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments