26.9 C
Ljubljana
Friday, June 2, 2023

Blizzard in Adobe uporabljata generativna orodja umetne inteligence kot ‘kopilota’ za ljudi

- Advertisement -

Dve tehnološki podjetji se pogovarjata, da postopek orodij generativne sintetične inteligence ni izmenjava ljudi, ampak spodbujanje.

2023 Skupaj ogledov

10 Skupaj delnic

Orodja za generativno sintetično inteligenco uvajata tehnološki podjetji Adobe in Activision Blizzard, čeprav so vsi trdili, da so orodja AI tam, da pomagajo ljudem pri naraščajočem begu in ne morejo več nadomestiti delovnih mest.

Vklopljeno Lahko 16, velik grafični pripomoček Adobe je izdal »Generative Beget«, ki je v obvestilu, da uporabnikom omogoči »ustvarjanje spodnjega besedila iz notranjosti Photoshopa s predlaganim besedilnim spodnjim besedilom.«

Sanjajte večje z nami. ✨ Predstavljamo Generative Beget v aplikaciji @Photoshop (beta) – povsem nenavadno čarobno metodologijo za ustvarjanje fenomenalnih slik iz enostavnega besedila, predlaganega spodaj, ki ga poganja #AdobeFirefly. Bodite poučeni več: https://t.co/9AuYivfduj pic.twitter.com/tq23V4Szpe

— Adobe (@Adobe) bi lahko 16, 2023 Povezani dan, The Contemporary York Časopis Times je poročal, da je Allen Adham, vodja forme pri podjetju za igre na srečo Activision Blizzard, delavcem v e-pošti ob koncu meseca povedal, da raziskuje uporabo umetne inteligence, ki povzroča spore, da bi pomagala športni formi.

Adobejev nenavaden pripomoček naj bi bil “kopilot” poleg ljudi, namesto da bi izmenjeval grafične oblikovalce.

Andrew Guerrero, podpredsednik svetovnega vpogleda pri Blizzardu , je izrazil povezano čustvo in napovedal, da je postopek za njegov pripomoček z umetno inteligenco – Blizzard Diffusion – »prevzeti ponavljajoč se in ročni postopek in omogočiti umetnikom, da več časa namenijo ustvarjalnosti.«

Medtem je Chandra Sinnathamby, azijsko-pacifiška direktorica Adobeja za digitalne medije in tehniko, povedala za The Guardian o Could 23, da je bil njegov pripomoček nekoč “mišljen kot kopilot za pospešitev procesa, namesto da bi popolnoma zamenjal grafične oblikovalce.”

Sinnathamby je priznal, da so bili izvedeni previdnostni ukrepi, da bi se izognili zmedi glede tega, kaj je ljudem všeč, v primerjavi s tistimi, ki jih ustvari umetna inteligenca. Umetniki, ki so prispevali slike, so dodatno plačani, ko je AI šibek, je priznal.

Adobe in Blizzard nista več podjetji, ki se ukvarjata s popolnimi zmožnostmi, ki ju je razjezil generativni AI.

Povezano: Finančna orodja umetne inteligence: urejena metodologija za razbremenitev oči, uprtih v denar, ali nezdrav eksperiment?

Vklopljeno Lahko 23, Nikesh Arora, direktor podjetja podjetje za kibernetsko varnost Palo Alto Networks je na Excited Cash z Jimom Cramerjem predstavilo prednosti generativne umetne inteligence za kibernetsko varnost.

Izjavil je, da bo njena implementacija močno povečala učinkovitost in podjetju omogočila, da »podvoji razsežnost notranjosti v naslednjih nekaj letih, ne da bi bilo treba sorazmerno povečati število delavcev. leta, bodo »tehnike umetne inteligence na večini področij presegle stopnjo nadarjenosti strokovnjakov ” in se imenuje nadzor nad izgradnjo umetne inteligence pri višjih organih.

Mnogi so navdušeni nad objavljenimi vprašanji o izgubi delovnih mest zaradi sposobnosti zaradi napredka in sprejemanja umetne inteligence, medtem ko so drugi navdušeni nad trditvami v v vsakem drugem primeru bi razglasitev sposobnosti morda lahko povzročila povezano količino nenavadnih delovnih mest za nas, ki smo izgubljeni.

Revija: ‘Dejanska odgovornost’: Ali lahko blockchain resnično okrepi vero v AI?

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -