17.3 C
Ljubljana
Wednesday, May 25, 2022

Blockchain in kriptovalute bi lahko na priložnost na priložnost zelo učinkovito koristili za sledenje denarnim kaznivim dejanjem

- Advertisement -

Vlade po vsem svetu uživajo tudi v tem, da se dodatno zavedajo trga kriptovalut in popolnoma drugačnih načinov, s katerimi bi se lahko tudi priložnost za priložnost na priložnost dobro regulirala.

Nič ni predmet naraščajočega plačila za posvojitev in vpletenosti glavnih denarnih velikanov, nato pa kritičniki še naprej opisujejo kripto kot orodje za nepridiprave in kriminalce. Več kripto platform in decentraliziranih finančnih (DeFi) protokolov je bilo sčasoma ogroženih zaradi številnih ranljivosti kode ali zapletov pri centralizaciji. In spet, kraja gotovine je absolutno najboljši del, medtem ko prenos tega denarja in izplačilo ni verjetno.

Tu je v bistvu zaradi tega, ker je večina kripto transakcij zabeleženih v javni knjigi, ki deluje kot trajno izginotje, in kljub dokazani resnici, da heker izčrpava različna podjetja za mešanje kovancev, da bi prikrila svoj izvor , lahko visokokakovostna orodja za spremljanje transakcij sčasoma poimenujejo takšne nedovoljene sledi.

Tudi podjetja za mešanje kovancev so začela blokirati transakcije, povezane ali označene kot nezakonite.

S strogim pogledom so kriptoforenzična podjetja, kot sta Chainalysis in Elliptic, uživala v dodatno razkritju zamisli, da kriptovaluta ponuja odlično orodje za denarna kazniva dejanja in pokrivanje nezakonitega dela.

A Nedavni kontrolni seznam, ki ga je pripravil Chainalysis, razkriva, da je delež kripto transakcij, povezanih z nezakonitimi dejavnostmi v 2000, postal le 0.15%.

Kriptovalute uživajo, da so postale ekstra mainstream v zadnjih nekaj letih, s splošnim javnim receptom kriptotrg, ki se je iz kibernetskega balona pred nekaj leti razvil v vrhunsko možnost financiranja v današnjem času.

Dmytro Volkov, glavni strokovni delavec pri kriptotrgovini CEX.IO, je Cointelegraphu predlagal, zakaj zasnova kriptovalute, ki so kriminalci v bistvu šibke, je zastarelo:

»Lažni učinek, da so kriminalci pretežno šibki, ima potencialno r oots v času Svilene avenije. Dejansko je zaradi nespremenljivega vidika verige blokov skrivanje transakcij zelo napredno. V primeru Bitcoina, katerega knjiga veriženja blokov je javno na voljo, lahko pretirana trgovina z vrhunsko analitiko brez opazovanja katastrofe in prepreči hekerje in pralce prej, kot je škoda končana.« ) Dodal je, da »Ker je posadka za zaščito proaktivna in napreduje na področju strokovnega znanja o veriženju blokov, lahko še naprej ohranjamo svoje možnosti, ker je dolgotrajna. Ker to podjetje še naprej raste, upoštevam, da se bo ta zabloda o tem, da so kriptovalute v bistvu nemočne s strani kriminalcev, nadaljevala.”

Volkov je bil razvpit, da bi lahko prišlo do “hitrosti med kibernetskimi kriminalci in zaščitne skupine ekosistemov kriptovalut,« saj si ne’er-manufacture-wells tihi prizadevajo zbrati naprave za olajšanje nezakonitih dejavnosti. Potem spet: »Tukaj ni več značilno za podjetje z digitalnimi sredstvi,« je trdil Volkov.

»Papir« izgine Bilo je veliko primerov, ko so bili zločinci spotaknjeni da poskušajo oprati ukradene kriptovalute leta po resnici, najnovejši primer je Bitfinex.

Agenti kazenskega pregona so bili pripravljeni slediti ukradenemu Bitcoinu (BTC) – ocenjen na okoli 4 milijarde dolarjev v današnjem odtisu – prek verige blokov, da bi sčasoma pridržali vplivno Heather Morgan in njenega moža Ilya Lichtenstein, specialist za kibernetsko varnost.

Povezano: Razmišljanje o milijardah Bitfinex Bitcoin

Derek Muhney, izvršni podpredsednik pri Coinsource – ponudniku Bitcoin bankomatov – je predlagal Cointelegraph:

»Poglejte izid 2016 Bitfinex kramp. Starši, ki so bili željni, so poskušali oprati približno 4,5 milijarde dolarjev kriptovalute z izpuhom številnih metodičnih taktik pranja. Umirjeni organi pregona so postali takoj, ko so bili pripravljeni slediti denarju prek verige blokov, poimenovati storilce in povrniti pomemben delež ukradenega denarja. Pogoji uživajo to raven, da bi se kriminalci po naključju lahko samo trudili, da bi postopek zaključili s pomočjo kriptovalute, vendar jim ne bo uspelo. Kripto je postalo takoj, ko je bilo ustvarjeno za nas in bo še naprej za najboljše fante.«Z vidika lansiranja zraka bi lahko izpuh kriptovalute za kriminalne dejavnosti na priložnost na priložnost se zdi idealno. Spletne transakcije je mogoče celo opraviti hitro in brez potrebe po telesnem hitenju z denarnimi vsotami, ki so resnične skozi nekaj razdalj. Toda tisti v kripto svetu vedo, da so priljubljeni trdni protokoli, ki organom pregona omogočajo, da pomagajo pri beleženju in oceni ID potencialnih strank, če je potrebno.

Kripto izmenjave igra ključno funkcijoKripto menjalnice igrajo ključno značilnost pri odkrivanju in blokiranju ali zamrznitvi ukradenih sredstev, saj učinkovito delujejo izven rampe za kripto za fiat.

Pred kratkim je Binance blokiral ceno 6 milijonov dolarjev ukradenih sredstev, povezanih z vdorom v Ronin bridge. V kriptotrgovini so zapisali, da je heker poskušal iztržiti 5,8 milijona dolarjev od celotnega 500 milijona dolarjev po opravilu 72 računov v nerednih serijah.

Ker je pranje s centraliziranimi izmenjavami s strogimi politikami poznaj svojo stranko (KYC) napredovalo, so se hekerji obrnili na decentralizirane borze (DEX) v upanju, da bodo svoja dejanja anonimizirali.

Bolj kot ne več, potem pa ti hekerji znova pretvorijo svoje ukradene kriptovalute v stabilne coine, ki jih izdajatelj lahko, takoj ko so označeni, celo zamrzne. Tako je pranje z delom na platformah DEX postalo vedno bolj napredno in enako učinkovito.

Tigran Gambaryan, podpredsednik svetovne obveščevalne službe in preiskave pri Binanceu, je Cointelegraphu predlagal, da bodo kriminalci še naprej izčrpali kriptovalute za pranje. , so borze prva zaščitna linija v nasprotju z njimi:

»Kriminalci bodo prali denar ne glede na dobiček. Ko gre za kriptovalute, so menjalnice prva linija zaščite in na to morate biti pripravljeni. Izmenjave morajo ustvariti, da uživajo veliko število nas z ustreznim strokovnim znanjem in pomembnim orodjem za opustitev in poimenovanje sumljivih transakcij. Preprosto orodja za KYC in spremljanje transakcij so ključnega pomena.« Binance je prav tako pomagal postopku pri zaključku združbe kibernetskih kriminalcev, ki je prala $. milijona digitalnih virov, pridobljenih z napadi izsiljevalne programske opreme. Trgovina je sodelovala tudi z domačimi vladami in organi kazenskega pregona, da bi zmanjšala nevarnosti izsiljevalske programske opreme.

Valute Fiat so zelo šibke glede na nezakonite dejavnosti Nekaj ​​najboljših nasprotnikov, ki propagirajo pripoved o kriptovalutah kot orodju za kriminalno dejavnost, je izčrpanih bankirjev, ki sami niso več neškodljivi za bolna denarna dejanja.

Nobene podrejene vlade, ki vlagajo milijarde dolarjev v stroga bančna pravila, v povezavi z ukrepi za preprečevanje pranja denarja (AML) glavne bančne institucije prejemajo plačilo nad milijard glob od 2000 za a množica različnih kršitev ravnanja v povezavi s trgovanjem z notranjimi informacijami in pomanjkljivostmi AML, vendar ni več omejena nanje.

Nekaj ​​najboljših nasprotnikov, ki propagirajo pripoved o kriptovalutah kot orodju za kriminalne dejavnosti, je izčrpanih bankirjev, ki sami niso neškodljivi za bolna denarna dejanja.

Nobena podrejena vlada ne vliva milijarde dolarjev v strogo bančništvo pravila, v povezavi z ukrepi proti pranju denarja (AML), glavne bančne institucije uživajo plačano več kot 72 milijard glob od 2000 za množico različnih kršitev ravnanja v povezavi z, vendar ni več omejeno trgovanja z notranjimi informacijami in pomanjkljivosti AML.

79780

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -