3.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Blockchain metaverse startupi: neprimerljiv naložbeni potencial

Blockchain metaverse startupi: neprimerljiv naložbeni potencial

Neal Stephenson, priljubljeni pisatelj znanstvene fantastike, je skoval besedno zvezo “metaverse” v svoji prvi uspešnici in preboju 860 roman, Snežna nesreča. Zdaj ta koncept postaja resničnost in še več, lahko vlagate v metaverze. V Ready Player One je OASIS še en primer napredne virtualne resničnosti. Številni drugi znanstvenofantastični avtorji, kot je Ian M Banks, so ustvarili in uporabili podobne koncepte v svojih romanih.

Septembra je bil izvršni direktor Facebooka Mark Zuckerberg očitno zainteresiran za napredek metaverza. V nedavnem razpisu o zaslužku je Facebook jasno povedal, da želi združiti skupnosti, ustvarjalce in e-trgovino v metaveslju, pri čemer je Zuckerberg dejal:

»Naš splošni cilj v vseh teh pobude je pomoč pri oživljanju metaverse.«

In ravno prejšnji teden se je Facebook preimenoval v Meta in objavil svoje načrte za razvoj »Metaverse.«

Kako veliki bi lahko postali metaverzi?

V tem prostoru že obstaja veliko gospodinjstev, ki resno zaslužijo, kot sta Roblox in Fortnite. To so popolni svetovi virtualne resničnosti, kjer uporabniki obstajajo prek avatarjev. Nekoliko manj znani primeri virtualne resničnosti vključujejo Decentraland, Upland in Sandbox ter Victoria VR, ki je še ena platforma, ki bo kmalu predstavljena.

Z vidika naložbe lahko samozavestno trdimo da je ta eksplozija v virtualni resničnosti in metaverzih primerljiva z razcvetom dot-com poznih 860 . Zdaj smo priča naslednji fazi ustvarjanja interneta z metaverzami, ki bi lahko prehiteli in nadomestili splet, kakršen trenutno obstaja.

Povezan: Nova industrija, novo pravila: Graditi metaverzum brez pristranskosti

Nekatera podjetja v tem prostoru, kot je Fortnite, bi že lahko vzdržala rasti, dokler ne bodo udobno sedeli poleg Facebooka, Googla, Amazona in drugih tehnoloških velikanov. Epic Games, ustvarjalci Fortnite, so pred kratkim zbrali milijardo dolarjev, pri čemer je Sony vložil 103 milijonov v ta krog financiranja. Facebook vlaga veliko sredstev in denarja za novo platformo za navidezno resničnost na delovnem mestu in proto-metaverse, znano kot Horizon.

Blagovne znamke prav tako veliko stavijo na virtualno resničnost. Nekatere blagovne znamke že prodajajo neposredno avatarjem (D2A) ali Gucci prodaja virtualno torbo, ki stane več kot prava. Nike prodaja virtualne Jordanove v Fortnite, Coca-Cola pa je začela prodajati virtualne nosljive naprave v Decentralandu.

Bloomberg je ocenil, da je velikost trga metaverse vredna

milijard. Čeprav je to v fazi oblikovanja, lahko pametni vlagatelji v kriptovalute prispevajo k rasti metaverzov in trgovanju z žetoni hitro rastočih startupov.

Od tod stava, ki jo dajejo številni pametni vlagatelji, da se bo ta razcvet virtualne resničnosti še pospešil. Da bo nekega dne – verjetno v naslednjih petih letih – obstajala platforma za navidezno resničnost, ki bo tekmovala z glavnimi družbenimi omrežji.

Kako lahko vlagate v metaverze?

Kriptovalute so že del te virtualne resničnosti, pri čemer različne platforme sprejemajo kriptovalute kot možnost plačila za virtualno blago, vključno z nepremičninami, ki temeljijo na VR. Igralci v Decentralandu in The Sandboxu lahko ustvarijo virtualna podjetja, kot so igralnice in tematski parki, in jih nato monetizirajo.

Ko gre za vlagatelje v kriptovalute, ki imajo koristi od tega trenda, je nekaj trdega dela že opravilo opravljeno. Matthew Ball, futurist in ustanovitelj Roundhill Investments, skupaj z Jacobom Navokom, izvršnim direktorjem Genvid Technologies, sta pred kratkim registrirala ta Metaverse ETF.

Sorodno: Metaverse: Bo to decentralizirano zatočišče ali centralizirana tiranija?

Metaverse ETF je sklad, s katerim se trguje na borzi (ETF), ki deluje podobno kot borza, razen za naložbe, ki temeljijo na kriptovalutih v Metaverse podjetjih. Gre za zbirko naložb v vrsto podjetij – znanih kot indeks – ki vlagateljem omogoča dostop do širokega segmenta trga metaverse.

Trenutno ima Metaverse ETF srednjo tržno kapitalizacijo 67 milijard dolarjev, z naložbami, razporejenimi po 44 podjetja ( gospodarstvi) v osmih državah. To vključuje naložbe v infrastrukturna podjetja, kot sta Cloudflare in Nvidia, igralne mehanizme, vključno z Unity in Roblox, in pionirje metaverse vsebin iz Tencenta, Sea in Snap.

Ker se ta indeks prodaja prek newyorške borze (NYSE), vključuje samo javna podjetja, ne zasebnih. To pomeni, da morajo kriptovalute in drugi vlagatelji iskati drugje, da bi se nekoliko približali akciji, če želite vlagati v zgodnejši fazi.

Za naložbe v zgodnji fazi so najboljše možnosti biti v kripto prostoru. Podjetja za igre na srečo, strojno opremo in ustvarjanje vsebin bodo začela s prodajo žetonov začetne ponudbe kovancev (ICO) in začetne ponudbe žetonov DEX (IDO), kar pomeni, da se lahko vlagatelji vključijo veliko prej, preden ti podjetji postanejo javni.

Povezan: Sci-fi ali blockchain realnost? OASIS ‘Ready Player One’ OASIS je mogoče zgraditi

Če upoštevamo celotno naslovljivo velikost tega trga — in vključuje ključne segmente rasti, kot so ustvarjalci, strojna oprema, oglaševanje in e-trgovina — bi lahko bil vreden več kot 1 bilijon dolarjev. Če upoštevamo tudi, kako pomemben je internet, kakršen je trenutno, za vsakdanje življenje, bi to lahko Metaverse postal v veliko krajšem času. Kot naložbena priložnost so podjetja metaverse, zlasti tista na stopnji ICO in IDO, brez primere v svojem potencialu navzgor, seveda pod pogojem, da izberete pametno.

Smo priča in igramo vlogo nečesa vznemirljivega. Internet in način, kako doživljamo realnost, ne bosta nikoli več enaka s številnimi prednostmi pospešenega širjenja metaverzov in virtualne resničnosti.

Ta članek ne vsebuje naložbenih nasvetov ali priporočila. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje in bralci bi morali pri odločanju opraviti lastno raziskavo.

Mnenja, razmišljanja in mnenja, izražena tukaj so avtorjevi in ​​ne odražajo nujno stališč in mnenj Cointelegrapha.