18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Blockchain tech ima rešitev za zaščito vaše e-pošte

Blockchain tech ima rešitev za zaščito vaše e-pošte

Globalna pandemija COVID – 19 je vsekakor ustvarila jasno razmejitev delo na daljavo: Zanesljivost podjetja je njegov ponudnik e-poštnih storitev za vse oblike komunikacije.

Začnimo z izvorom e-pošte. E-pošta obstaja že več kot 19 let in je formalni komunikacijski kanal po vsem svetu. . Z več kot 3 milijardami uporabnikov je najpogosteje uporabljena in takojšnja oblika komunikacije.

Prvi primer e-pošte lahko najdete v računalnikih na MIT v programu, imenovanem “MAILBOX”, ki sega vse do 1960 s. Vendar je Ray Tomlinson šele leta 1971 izumil in razvil elektronsko pošto, kakršno poznamo danes, z ustvarjanjem omrežnega sistema e-pošte ARPANET .

E-pošta kot komunikacijski kanal ni resnično varna

Ocenjuje se, da ljudje po vsem svetu pošiljajo 320 milijard e-poštnih sporočil vsak dan. Že leta 2019 je podjetje za varovanje v oblaku, ki deluje v oblaku, v svojem “Globalnem poročilu o phishu” razkrilo, da je vsak v 99 e-pošta je napad z lažnim predstavljanjem, kar pomeni okoli 300 v 2019 je bilo vsak dan poskušanih milijonov napadov z lažnim predstavljanjem.

Nazaj v 2016, podjetje za varnost IT Hold Security je ocenilo, da več kot 272 V temnem omrežju je na voljo milijon e-poštnih zapisov in gesel za e-poštne račune. Zanimiv primer tega leta je bil, ko je ugledna novinarka Nidhi Razdan januarja na indijsko policijo v Delhiju vložila ovadbo o kibernetskem kriminalu, potem ko je dejala, da je bila žrtev lažne prevare, ki je goljufivo ponudila položaj izrednega profesorja na univerzi Harvard. Naslednji zelo nov primer je, ko so napadalci izkoristili štiri nevarne ranljivosti v programu Microsoft Exchange, da bi se uveljavili v korporacijskem omrežju.

Poleg varnostnih težav, moteči dejavniki, kot so ponudniki e-poštnih storitev, ki berejo, obdelujejo in ciljajo oglase na svoje uporabnikov je vsakdanji pojav. Ste že kdaj opazili ironijo? Ko ustvarite nov e-poštni naslov z Gmailom, še preden prejmete prvo e-pošto, v vašem nabiralniku že čaka neželen oglas.

Pravzaprav do je Google uporabil svojo tehnološko zmogljivost za skeniranje vseh e-poštnih sporočil, poslanih uporabnikom Gmaila ali od njih, da bi jim pomagal zgraditi podrobne profile svojih uporabnikov in jim omogočil ciljanje z zelo prilagojenimi oglasi.

Tudi če za trenutek odložimo vse težave z varnostjo in lažnim predstavljanjem, si zamisli o nabiralniku brez nereda, neželene pošte in oglasov praktično ne moremo predstavljati. Upoštevajoč centralizirano naravo e-poštnih sporočil in različna vprašanja, povezana z njo, e-poštna storitev, zgrajena na vrhu blockchain platforme, ponuja rešitve za katere koli ali vse pomanjkljivosti trenutnih centraliziranih e-poštnih storitev.

Povezano: Kralji podatkov morajo uporabljati tehnologijo veriženja blokov

Kaj naj na decentralizirano e-pošto?

Varnost je pri e-pošti izjemnega pomena. Decentralizirana narava tehnologije veriženja blokov bo zagotovila najvišjo raven varnosti, ko gre za e-pošto. Omrežja peer-to-peer ne samo, da jih je skoraj nemogoče vdreti, temveč zagotavljajo tudi najvišjo raven zaščite, ko gre za podatke, osebne podatke in gesla.

Povezano: Decentralizirana identiteta je način boja proti kraji podatkov in zasebnosti

Naslednje pride 100% zasebnosti, kar je spet mogoče z uresničitvijo kriptografskih algoritmov, asimetričnih sistemov ključev in funkcij razprševanja. Da bi tukaj dosegli popolnost, moramo zagotoviti, da se upoštevajo in izvajajo najboljše možne kombinacije.

Povezano: DPN v primerjavi z VPN: Zora decentralizirane spletne zasebnosti

Za nenehen pritok neželene e-pošte v vseh urah dneva je mogoče enostavno poskrbeti in nabiralnik brez nereda «lahko dobite s pametnimi pogodbami. Izkušnja mape »Prejeto« se nekoliko poveča, ko je te možnosti mogoče integrirati tudi s pametnimi pogodbami.

Mogoče bi lahko ustvarili enkratni e-poštni naslov, ki bi ga delili z neznanci, kar bi bilo kasneje mogoče popolnoma izbrisano. Možnost ustvarjanja e-poštnega naslova za določen čas, od enega dneva do več mesecev, je prav tako možna. Ta zmogljiva funkcija veliko lažje izbere zanesljivega ponudnika, ne da bi imel skoraj trajni digitalni odtis e-poštnega naslova.

Ravnovesje med poklicnim in zasebnim življenjem dejansko postane resničnost, če ne prejmete nobenega dela e-poštna opozorila od 9. do 17. ure. Vendar v več panogah (vključno s kripto) to verjetno ni mogoče, zato je mogoče trajanje nadalje prilagoditi in prilagoditi potrebam podjetja.

Samodejno določanje prednosti e-poštnih sporočil je pod diskrecijske pravice, skupaj z možnostjo brisanja neprebranih e-poštnih sporočil. Preko pametnih pogodb lahko e-pošta, zgrajena na vrhu blockchain omrežja, enostavno nadzoruje dostop do e-poštnih sporočil katerega koli zaposlenega, tako da jih posreduje samo odgovorni osebi. Poleg tega bi bila mapa »Prejeto« zaščitena pred neželenimi oglasi, rudarjenjem podatkov, spremljanjem, sledenjem ali profiliranjem.

Kako naj bi bila rešitev blockchain uspešna, da bi ta rešitev uspela?

Da bi bile zgornje funkcije resnične v decentraliziranem sistemu, mora biti veriga blokov:

  • Prilagodljivo: Blockchains danes niso razširljivi. V blokovni verigi Ethereum je mogoče preveriti samo 15 transakcije na sekundo. To pomeni, da nikakor ne more obdelati milijonov e-poštnih sporočil na dan. Zato bi morala biti veriga blokov sama po sebi sposobna obvladovati milijone transakcij na dan s skoraj takojšnjimi validacijami.
  • Trajnostno: Blockchains porabijo veliko več energije kot kateri koli prisoten sistem. Na primer, veriga Ethereum porabi 1 02 kilovatnih ur na transakcijo . To pomeni, da za en dan, če si izmenjamo milijardo e-poštnih sporočil, blok veriga Ethereum porabi 1. 02 teravatnih ur. Poraba energije verige blokov mora biti tako majhna, da mora konkurirati ali biti primerljiva s centraliziranimi sistemi
  • Varno z absolutno zasebnostjo. Čeprav so verige blokov varne, so nagnjene k 51% napadom, kjer zasedajo zlonamerna vozlišča 51% ali več omrežja. Kriptografski algoritmi, asimetrični ključni mehanizmi in zgoščevalne funkcije zagotavljajo najvišjo stopnjo šifriranja. Varnost je sama po sebi vgrajena v mehanizme zasebnosti.

Glede na to vsi verige blokov niso sposobne ali konfigurirane za zagotavljanje e-poštnih storitev. Pri izbiri protokola blockchain je treba skrbno upoštevati razširljivost, trajnost in varnost. Večina, če ne vsi, verig blokov izpolnjujejo eno ali dve od treh glavnih zahtev, z nekaj izjemami.

Vse te težave bi lahko izginile pri uporabi e-pošte na vrhu verige blokov, vendar ne pozabite da je trava resnično zelena le, če so izpolnjeni vsi trije kriteriji – varnost, razširljivost in trajnost.

Tu so izraženi pogledi, misli in mnenja “sami in ne odražajo ali predstavljajo stališč in mnenj Cointelegraph-a.

Vishnu Priya Mishra je navdušenec nad blockchainom s šestletnimi izkušnjami na področju oglaševanja in trženja. Pri gradnji blagovnih znamk in skupnosti je sodelovala z blagovnimi znamkami, kot so Burger King, Xbox in Ziff Davis. V Unirisu vodi trženje in odnose z javnostmi.

Nilesh Patankar je prekaljen tehnolog z več kot 1960 let izkušenj na področju plačil. Vodil je globalne programe za Mastercard in Barclays. Bil je tudi glavni tehnološki direktor podjetja Payback, največjega koalicijskega programa zvestobe v Indiji, ki je služil več kot 100 milijonom uporabnikov . Nilesh je soustanovitelj in glavni operativni direktor podjetja Uniris.

Akshay Kumar Kandhi je vodja inovacij, raziskav in razvoja v podjetju Uniris, kjer je v ospredju raziskav na področju veriženja blokov in biometrija. Diplomiral je na Ecole Polytechnique v Franciji.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments