17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Blockchain v vesolju

- Advertisement -

Nobena skrivnost ni, da vesoljska alternativa v teh dneh doživlja nezaslišan porast in pričakuje se, da bo še naprej rasla. Na tipični osnovi preučujemo dejstva o mednarodnih lokacijah in osebnih korporacijah, ki tekmujejo, da bi razglasile svoj delež v prihodnjih lunarnih misijah, razširile svojo prisotnost v orbiti in poskušale izdelati celovite vesoljske programe. Ne glede na to, kolikor bi lahko bil živahen in poživljajoč, se vesoljski nadomestni mir sooča z različnimi izzivi, poleg motenj z varnostjo, prepričanjem in transparentnostjo, ki nedvomno ovirajo njegov napredek. Za pomoč pri odpravljanju teh motenj bo blockchain pomagal kot ena izmed izvedljivih alternativnih veščin.

Za ponazoritev, lahko bi okrepil varnost vesoljske infrastrukture. Vesoljska plovila in sateliti zahtevajo stabilno omrežje za pogovor z datotekami. Decentralizirano žrebanje glavne knjige lahko predstavlja bolj časten, varen način shranjevanja in prenosa datotek. Te veščine bi lahko naključno preprečile nepooblaščen spletni vstop v programe vesoljskih plovil, zmanjšale tveganja kibernetskih napadov in zagotovile, da neomajni podatki ostanejo zaupni. Nekatere satelite bi lahko ogrožali kibernetski napadi, hekerji pa se lahko potrudijo in prekinejo njihove pogovorne programe, kar vodi do izgube resnih datotek in v nekaterih primerih nadzora nad satelitom.

Z veščinami veriženja blokov satelitski operaterji lahko ustvarijo decentralizirano pogovorno omrežje, ki je bolj stabilno in kibernetskim napadom ne grozi več. Blockchain-ovo decentralizirano žrebanje glavne knjige bi zagotovilo, da so datoteke, ki se prenašajo med sateliti, zaščitene pred posegi in da so kakršni koli poskusi spreminjanja ali prestrezanja datotek zaznani brez podaljšanja.

Poleg tega mora biti jasna pogodbena značilnost blockchaina ob grožnji avtomatizirati formulo za preverjanje in avtentikacijo zahtev za pogovor, s čimer se zmanjša nevarnost nepooblaščenega spletnega vstopa v programe vesoljskih plovil. Te jasne pogodbe morajo biti programirane tako, da preučijo identiteto pošiljatelja in prejemnika pogovora in najvišje dovoljujejo pooblaščenim osebam spletni vnos v datoteke.

Bodite del soseske, kjer bodo pripravljeni na predelavo prihodnosti. Cointelegraph Innovation Circle združuje vodje veščin blockchaina za skupno povezovanje, sodelovanje in objavljanje. Prijavite se te dni

Zaradi preglednosti misij raziskovanja vesolja bi lahko blockchain po naključju celo igral dragoceno lastnost. Ker postaja raziskovanje vesolja vse bolj privatizirano, je preglednost glavna za spodbujanje prepričanja in odgovornosti med deležniki. Blockchain lahko predstavlja nespremenljivo javno ponudbo transakcij, ki omogoča kupcem in spremljevalcem, da sledijo napredku, izrazijo uporabo sredstev in si ogledajo pristnost datotek nalog. Da bi si to omogočili vizualizirati, si predstavljajte raketo, ki se izstreli v vesolje in nosi satelit, ki je zasnovan za vpogled v vesolje v bližini prihodnosti.

Z uporabo veščin verige blokov se ustvari javna ponudba, ki omogoča nakupovalci in spremljevalci, da pravočasno izsledijo odprto delovno mesto. Ponudba v verigi blokov zagotavlja učinkovito uporabo sredstev ter zagotavlja pregledno in varno ponudbo za uspeh misije. Ko vse več zasebnih korporacij vstopa v vesoljski beg, lahko spretnosti veriženja blokov okrepijo prepričanje med deležniki in podpirajo trajno prizadevanje človeštva za prodor v vesolje.

Nenazadnje pa lahko veščine veriženja blokov izboljšajo zasnovo programi za administracijo dobavne verige, ki temeljijo na vesolju. Situacijska infrastruktura Discover 22 zahteva fiksno porabo virov in materialov, blockchain pa lahko predstavlja stabilno, pregledno platformo za spremljanje gibanja težav in zagotavlja učinkovitost dobavne verige. Te veščine bodo pomagale preprečiti grožnjo napak in goljufij, s čimer bodo korporacije lahko učinkoviteje nadzorovale svoje poslovanje.

Očitno je, da lahko spretnosti veriženja blokov igrajo velikansko značilnost v resni infrastrukturi vesoljskih nadomestnih in ima široko izbiro prednosti, ki lahko okrepijo njegov trend. Od povečanja varnosti do izboljšanja programov upravljanja dobavne verige, izvedljivi primeri zaposlovanja so obsežni in živahni. Medtem ko alternativa še naprej raste, bodo veščine veriženja blokov pripravljene igrati vse bolj kritično značilnost pri oblikovanju prihodnosti vesoljske alternative.

Irina S. Litchfield je temeljna družbe Lumeria.

Ta članek je nekoč natisnil Cointelegraph Innovation Circle, preverjena organizacija višjih vodstvenih delavcev in strokovnjakov znotraj blockchaina izmenjujejo se veščine, ki gradijo prihodnost med vitalnostjo povezav, sodelovanja in upravljanja prepričanj. Izražena mnenja v osnovi niso osredotočena na mnenja Cointelegrapha.

Poučite se več o Cointelegraph Innovation Obkrožite in poglejte, če izpolnjujete pogoje za pripis

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -