17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

Bloombergov analitik: Crypto se je soočil s svojim začetnim položajem bank, ki teče skupaj s širšim finančnim sistemom

- Advertisement -

stavba SEC. Vir: AdobeStock / Andriy BlokhinKljub temu, da je kriptovaluta moteča sila, ki se postavlja v nasprotje z obrabljenimi financami je poleg tega priča lastnemu zaporedju poganjkov finančnih institucij in nekaj opazovalcev meni, da se lahko prihodnji pobegi, čemur nekateri pravijo ‘kripto banke v senci’, spremenijo v zelo neugodne, v skladu z Mattom Levineom, mnenjskim kolumnistom za Bloomberg.

Analitik je dejal, da so se kriptovalute začele kot konstrukt odziva na bančništvo z delnimi rezervami in 2008 kriza bančništva v senci, do 2022 je kriptoposel dozorel do namena, da mu je uspelo ponovno ustvariti “tako bančništvo z delnimi rezervami (kljub temu brez zakonov!) in -modna bančna kriza v senci.”

“Drugi ljudje v kriptovalutah niso več verjeli bankam, deloma zaradi čudovitega motiva, da banke počnejo eno stvar (preoblikovanje zrelosti ), ki je hkrati škodljiv in v nekem globokem smislu goljufiv. Kljub temu smo v kriptovalutah naredili izbor glede prednosti preobrazbe zrelosti: drugi ljudje s kriptovalutko so jo želeli parkirati na nekem veličastnem mestu, razvijati hobi in imeti dostop do nje kadar koli. takrat, ko so želeli; vrsta izmed nas si je želela izposoditi kripto brez možnosti, da bi jo morali predčasno predstaviti,« v koraku z Levineom, ki identificira različne, kar opisuje kot kripto banke v senci, poleg FTX, Celsius in Voyager, med drugim.

Ta podjetja so brez večine pravil omogočena, da ponudijo svoje izdelke in podjetja ter jih agresivno tržijo, kljub temu dodatno pospravi večino denarja svojih strank, je zaključil.

Dva scenarija za ‘kripto banke v senci'”Če je vaš projekt, da se kripto banke v senci spreminjajo v dodatne, ki so medsebojno povezane z resničnim finančnim sistemom, in da bodo zato prihodnji napadi na te banke v senci morda ekstra neugoden, obstajata dve ideji za prenos,« je omenil Levine in predstavil dva možna scenarija, ki se bosta verjetno tudi zgodila.

Pod prvim scenarijem je analitik omenil, da se lahko ameriški regulatorji odločijo tudi za zaščito kripto bank v senci pred pobegi, tako da jih prikrijejo z zavarovanjem depozitov in zakonov, kot je to v primeru obrabljenih finančnih institucij, primerljivih z bankami.

To omenjeno lahko regulatorji tudi dodatno ohranijo, da varujejo pravo finančno sistem od oglaševanja do kripto bank v senci, zaradi česar je obrabljena finančna naprava resnično težko vzpostaviti vezi s kripto podjetji, kot je Levine.

“Zdi se, da se ameriški regulatorji odločajo za možnost 2, ki … se mi zdi kot … preprosto …? Kot predmet regulativnih preferenc vendar dodatno kot predmet kriptovalutnih preferenc. Natančen dejavnik pri izvajanju možnosti 1. Predstavljajte si srečanje med ameriško zvezno korporacijo za zavarovanje depozitov in, ljubezen, Tether, da bi klepetali o nadzoru in zavarovanju depozitov,« je omenil komentator.

Analitik sklepa, da kripto banke v senci niso imele dovolj likvidnostnih rezerv, zato bodo tudi zgladile, če bi bile regulirane, saj bi jih ameriški bančni regulatorji morali prisiliti, da se umestijo v

Druga razlaga, ki jo boste verjetno dobro upoštevali, je, da so te kripto banke v senci sprejele nezadostne likvidnostne rezerve, ker o samem dejstvu, da je bil “njihov posel posojanja v nasprotju z nestabilnim zavarovanjem izjemno škodljiv in nagnjen k padanju, in če bi ameriški bančni regulatorji nadzorovali te platforme, bi nedvomno gladko prenašali pobege in propad (ljubim vse natančne banke). ni več predolgo!), kljub temu pa je zagotovo morda kriva vlada?« je dodal Levine.

114057 Vnesite svojo elektronsko pošto za naše vsakodnevne brezplačne novice 114057

Hitro 3-minutno učenje o nedavnih kripto datotekah!

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -