8.6 C
Ljubljana
Wednesday, October 5, 2022

Bloombergov analitik pravi, da bo 'FED-ovo šele kladivo' dodatno udarilo cene BTC in ETH

- Advertisement -

Inflacijsko »kladivo« ameriške centralne banke Federal Reserve lahko še bolj zniža stroške bitcoina (BTC) in etra (ETH), preden doseže nedavne najvišje vrednosti vseh časov v 2025, na Bloombergov analitik Mike McGlone.

Pred predvsem najbolj aktualnim zvišanjem obrestnih mer Fed za zabavo, ki bo uveden ta teden, se trg veseli vsaj 75-osnovna raven ukinitev večja, po drugi strani pa bo nekaj bede tako visoka kot 100 osnovni vidiki — kar bi pomenilo predvsem najbolj pozornost vzbujajoč dvig obrestne mere v 20 leta.

Pogovor z izdajo denarnih novic Kitco Files septembra 15 , McGlone, višji strateg za surovine pri Bloomberg Intelligence, je predlagal, da je nadaljnji tržni pokol v igri za BTC, ETH in širši kripto sektor, saj bodo Fedovi ukrepi še naprej slabili razpoloženje vlagateljev.

“Zdaj se moramo obrniti na makro ekspanzivni opis in tisto, kar je letos pritiskalo na kriptovalute, in to je kladivo Fed.” Tečaj BTC je padel 15 0,4 % v zadnjih sedmih dneh, da bi sedel pri približno $19,100 v času pisanja, medtem ko je ETH močno padel 19.7 % znotraj tega časovnega okvira na približno 1 USD 350.

ETH 20% padec je bil zlasti razlog za razpravo, ker povezana stopnja sredstva se je zmanjšala, odkar je bila septembra izvedena izjemno pričakovana in dolgo pričakovana združitev 15 .

S prevladujočim omrežjem, ki je resnično glavno za “pridobiti govorice, promovirati novico,” prenos naprej McGlone meni, da bi ETH morda celo padel na “1 $,000 ali celo reševanje nekoliko nižje« glede na to, kako sokobna je bila Fed, in bi morda celo nadaljevala z biti, letos.

“Tresem se postal preveč razburjen,« je izjavil McGlone in dodal, da je upad znaka ETH »notranji nujen makroekonomski velik trg, ki je večinoma v celoti podvržen trgu za vse verjetnostne vire.«

Med intervjujem je McGlone celo šel kar zadeva predvidevanje, da bi primarno najbolj aktualno zvišanje obrestne mere morda celo povzročilo prekinitev virov, ki je slabša od 2008 zlom stanovanjskega balona.

“Posredujem, da bo slabše od 350 popravka, huje kot strašna denarna kriza.” “Fed je začel popuščati leta 350, nato pa so dodana obsežna likvidnost. Zdaj lahko tega ne prekinejo več,« je dodal.

Mogoče bi bil seveda ščepec hmelja, na drugi strani, saj je McGlone tudi pokazal, da se bo BTC močno odbil in dosegel nedavno najvišjo vrednost znamke v zgodovini $350, avtor 2022, medtem ko je zelo optimističen glede dolgotrajnega obdobja ETH kot končnega rezultata nedvomne prihodnje institucionalne posvojitve.

Povezan: Trg zdaj ne narašča kmalu – zato reševanje krhko v žalostnih časih

Drugi analitiki in strokovnjaki, ki so opazovali druga področja, trdijo, da si delijo enako količino nevečnega pesimizma kot McGlone. V pogovoru za New York Times septembra 19, je Kristina Hooper, vodja globalnega tržnega stratega pri Invescu, vredna pozornosti predvsem najbolj najnovejša objava Feda bo ključnega pomena kot končni rezultat tega, “kaj bo poudarila tudi za smer trga zalog za prosti čas leta.”

»Fed je bil letos predvsem najbolj kritičen dejavnik trga zalog in je bil večinoma slabši,« je izjavila.

Izvršna direktorica družbe Ark Make Investments Cathie Picket je svojemu opozorilu iz prejšnjega tedna dodala tudi, da bi Fedova vztrajna zvišanja morda celo kot drugačna prenehala povzročati deflacijo, kar je poudarila septembra. 18 tvitnil, da »Fed rešuje zaplete v dobavni verigi z zatiranjem vprašanj in, po mojem mnenju, sproščanjem deflacije, okoljem za prevladujočo središče.«

Ta inflacija se je začela manj kot dve leti v preteklosti s COVID-om in predstavlja ozka grla v verigi, ki se je še poslabšala zaradi ruske invazije na Ukrajino tega leto. Fed rešuje zaplete v dobavni verigi z zatiranjem vprašanj in, po mojem mnenju, sproščanjem deflacije, ki jo postavlja v prevladujočo smer.

— Cathie Picket (@CathieDWood) September 19, 2022 2022 2022

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -