2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Bocvana nima regulativnega okvira za kripto - centralno banko

Bocvana nima regulativnega okvira za kripto – centralno banko

Banka Bocvane (BOB ) je dejal, da država nima posebnega pravnega ali regulativnega okvira, ki se nanaša na kripto sredstva. Banka pa prebivalce, ki vlagajo v kriptovalute, opozarja, da v primeru finančne izgube ne bodo imeli pravnih sredstev.

Odziv Centralne banke na javne poizvedbe

V svoji izjavi, objavljeni novembra 01, centralna banka najprej priznava, da se lokalni prebivalci, tako kot njihovi kolegi po svetu, ukvarjajo s trgovanjem s kriptovalutami. Poleg tega je BOB tudi priznal, da je prejemal in odgovarjal na poizvedbe javnosti in medijev o tej temi. centralna banka, ko je spremljala razvoj naraščajoče trgovine s kripto sredstvi.

“Ni posebnega pravnega ali regulativnega okvira, ki bi se nanašal ali bi prepovedoval naložbe v kripto sredstva, kot je bitcoin v Bocvani. Zato je trgovanje z bitcoini ali podobnimi decentraliziranimi tehnologijami, znanimi tudi kot “kriptovalute”, podobno naložbi v katero koli drugo neopredmetena sredstva s spremljajočimi tveganji, ki so neločljivo povezana s takšnimi naložbami, kot je popolna izguba vrednosti ali možna zloraba tehnologij v škodo. vlagateljev,« je pojasnila izjava za javnost BOB.

Medtem ko BOB vztraja, da ne bo pravnega sredstva za vlagatelje v kriptovalute, ki izgubijo denar zaradi goljufivih shem, banka vlagatelje poziva, naj » opraviti potrebno skrbnost glede registracije in zakonitosti podjetja ter narave poslovne dejavnosti, vključno z načinom ustvarjanja in virom donosov.«

Kriptovaluta ni prava valuta

Izjava centralne banke tudi nakazuje, da je lahko osnovna dejavnost nekaterih podjetij, ki se ukvarjajo s trgovanjem s kriptovalutami, povezana s piramidnimi shemami in prevarami. Kot tak je BOB znova opozoril vlagatelje, ki se ukvarjajo s trgovanjem s kriptovalutami, da bi lahko “sodelovali v kriminalnih dejavnostih”. To s stališča BOB pomeni, da so ti vlagatelji v kriptovalute lahko “odgovorni za pregon in/ali izpostavljenost znatnemu tveganju finančne in premoženjske izgube.”

Medtem je izjava tudi predstavlja stališča BOB glede razvrstitve kriptovalut kot valut. Po mnenju centralne banke je to sklicevanje na kriptovalute napačno, ker te ne kažejo ključnih temeljnih in komplementarnih značilnosti denarja ali valute, kot je stabilno shranjevanje vrednosti.

Kriptovalute tudi kot obračunska enota ali menjalno sredstvo, ki je po BOB splošno sprejeto. Še pomembneje je, da z vidika BOB kriptovalute nimajo podpore države ali centralne banke glede statusa zakonitega plačilnega sredstva, prenosljivosti, menjave ali vrednosti.

Kakšno je vaše mnenje o tej izjavi BOB? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Nigerian Central Bank Intensifying Fight Against Cryptocurrency Traders

Nigerian Central Bank Intensifying Fight Against Cryptocurrency Traders

Zasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments