15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice BOJ's Kuroda kritizira Bitcoin - guverner centralne banke pravi, da je trgovanje...

BOJ's Kuroda kritizira Bitcoin – guverner centralne banke pravi, da je trgovanje “ječmen uporabljen za poravnavo”

Po nedavnem dogajanju na Kitajskem in okoljske skrbi glede porabe energije bitcoinov, je guverner Japonske banke Haruhiko Kuroda v četrtek v intervjuju kritiziral vodilno kripto sredstvo Bitcoin.

BOJ-jev Kuroda pravi, da je bitkoin “Volatilnost izjemno visoka”

Cene bitcoinov so se v petek po burnem tednu spet zrušile. Po izkoristku dnevnega najvišjega v četrtek pri $ 40, 40 na enoto je bitcoin (BTC) padel na najnižjih $ 35, 146 izgubi več kot 12% v vrednosti. Od takrat pa je BTC uspel povrniti nekaj izgub in se povzpeti nazaj nad $ 36 k ročaj.

BOJ's Kuroda Criticizes Bitcoin — Central Bank Governor Says Trading Is 'Barley Used for Settlement'
Ob obravnavi skrbi glede inflacije in podnebnih sprememb je guverner Japonske centralne banke Haruhiko Kuroda Bitcoin razkril, da je špekulativen in nestabilen . Guverner BoJ je tudi dejal, da se bitcoin ne uporablja za plačila.

Po navedbah Bloomberga je do nekaterih nedavnih razprodaj v zgodnjih petkovih jutranjih urah (ET) morda prišlo zaradi pripomb guvernerja Japonske centralne banke Haruhiko Kurode. Vodja centralne banke je kritiziral bitcoin in dejal, da se kripto sredstvo sploh ne uporablja veliko za namene poravnave. Kritika Kurode sledi nedavnim izjavam tokijske metropolitanske skupščine, v kateri je dejal, da želijo živahno mesto spremeniti v “trgovsko središče” s kriptovalutami. Obeti za kriptovaluto guvernerja BoJ Kurode so povsem drugačni.

“Večina trgovanja je špekulativna in nestanovitnost je izjemno velika,” je Kuroda o Bitcoinu dejal v četrtek v intervjuju za Bloomberg. “Komaj se uporablja kot sredstvo za poravnavo,” je dodal guverner centralne banke.

Kuroda govori o podnebnih spremembah in obravnava pomisleke glede inflacije

Kuroda morda govori proti bitcoinom zaradi razprav o podnebnih spremembah, ki jih je že imel ta teden. Centralni bankirji po vsem svetu ne kritizirajo samo bitcoinov, saj se številni bančni voditelji v današnjem času lotevajo tudi skrbi glede podnebnih sprememb. Kuroda iz BoJ je v četrtek dejal, da ima centralna banka “velik interes” za reševanje teh podnebnih težav.

“Seveda, kako se bomo na to odzvali na ravni denarne politike postala tema razprave, «je v četrtek poudaril Kuroda. Podobno kot Jerome Powell o inflaciji postavlja tudi Kurodo ta teden tudi o inflaciji. “Ta politična naravnanost temelji na spoznanju, da bo za premagovanje nizke inflacije potreben čas, ko bo utrjena,” je poudaril Kuroda. Guverner centralne banke je še dodal:

To se je naučila iz japonskih izkušenj s podaljšano deflacijo.

Izjave Kurode o bitcoinih sledijo tudi igranju giganta države Nexon, ki je kupil 1, 717 BTC aprila 28. Za razliko od izjav guvernerja BoJ je Nexon pred kratkim dejal: “Bitcoin ponuja dolgoročno stabilnost in likvidnost, hkrati pa ohranja vrednost našega denarja za prihodnje naložbe.” Japonski regulatorji pa sledijo vodstvu Južne Koreje pri pripravi smernic projektne skupine za finančno ukrepanje (FATF) glede kripto-sredstev.

Medtem ko so se o strahu pred inflacijo pogovarjali z V četrtek je guverner BoJ poudaril, da se bodo spodbude nadaljevale. Kuroda sledi isti liniji stabilnosti 2-odstotne inflacije, kot se sklicujejo številne druge centralne banke, in opozoril, da mora biti spodbuda BoJ še naprej vztrajna.

„Vsaka centralna banka mora prilagoditi svojo denarno politiko do lastnih ekonomskih, cenovnih in finančnih razmer, «je zaključil Kuroda. “Naša stopnja inflacije je še vedno precej nizka, zato moramo biti vztrajni pri izvajanju svojega denarnega popuščanja, da dosežemo svoj 2-odstotni cilj stabilnosti cen.”

Kaj menite o guvernerju BoJ Haruhiko Kurodi in njegovih komentarjih glede bitcoinov? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

NFT Weekly Roundup: Bluezelle’s Innovative Solution, Rob Prior’s Live Stream, Ap’s Iconic NFT Collection, and the Br8ve Auction

NBA Legend Paul Pierce and Poker Hall of Famer Phil Ivey to Join Joe Lubin of Consensys for a Virtue Poker Charity Tournament

Oznake v tej zgodbi

Japonska banka, Bitcoin, Bitcoin Japonska, BOJ, BTC, podnebne spremembe, guverner Haruhiko Kuroda, Haruhiko Kuroda, inflacija, Japonska, Japonska bitcoin, nexon, stimulus, Tokio, Tokio Metropolitan Assembly, Tokio trgovsko središče

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments