0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Brazilski zvezni poslanec predlaga možnost plačila s kriptovalutami za delavce

Brazilski zvezni poslanec predlaga možnost plačila s kriptovalutami za delavce

Goulartov predlog zahteva nov zakon, ki vsem brazilskim delavcem omogoča možnost, da od delodajalcev zahtevajo plačilo v kriptovalutah.

992

Skupni ogledi

16

Skupni deleži

Brazilian federal deputy proposes crypto payment option for workersBrazilian federal deputy proposes crypto payment option for workersBrazilian federal deputy proposes crypto payment option for workersBrazilian federal deputy proposes crypto payment option for workers

Zvezni poslanec Luizão Goulart, brazilski kongresnik, je predlagal predlog zakona za legalizacijo kripto plačil kot načina plačila za delavce v javnem in zasebnem sektorju.

Goulartov predlog išče nov zakon, ki bi omogočal vsi brazilski delavci imajo možnost, da od delodajalcev zahtevajo plačilo v kriptovalutah. Vendar pa zakon zagotavlja, da se plačila s kriptovalutami izvedejo šele po prodaji, dogovorjeni med delavci in delodajalcem. Glede na prevedeno različico računa:

»Omejitve odstotka plačila (prejemka) v kriptovalutah bodo biti delavčeva svobodna izbira. Vsako nalaganje delodajalca bo prepovedano.«

Predlog zakona poudarja razvoj financ – od sistem menjave fiat valut v Bitcoin (BTC) – s poudarkom na vidiku decentralizacije, ki odpravlja zanašanje na »eno osebo ali osrednji subjekt«.

Če je podpisan zakon , bo Goulartov predlog zakona vzpostavil soglasje med delavci in delodajalci za vnaprejšnjo določitev odstotkov prejemkov v kripto in fiatu. Po Goulartovih besedah:

»Najpomembneje je, da bo predlog pomagal sodelovati pri reševanju problema »gotovine« zvezne, državne in občinske vlade s ponudbo plačilnih možnosti in hkrati s premikanjem ogromnega tržnega gospodarstva, ki je pred nami.«

Ko je zahteval odobritev predloga, je Goulart navedel potrebo po vzpostavitvi “globalnega gospodarstva, ki olajša vsakodnevno življenje državljanov in zagotavlja dobro kakovost življenja za vse.” Predlog zakona bo sprejet po 21 dneh po datum odobritve.

Povezano:

Brazilija si prizadeva zaostriti kazni za finančna kazniva dejanja, povezana s kriptovalutami

Posebni odbor brazilske poslanske zbornice pred kratkim odobril predlog zakona za kaznovanje finančnih kaznivih dejanj, povezanih s kriptovalutami.

Zadnje zakonske spremembe so povečale kazen za pranje denarja poleg zvišanja minimalnih zapornih kazni za podobna kazniva dejanja. Kot je poročal Cointelegraph, se je kazen povečala z ene tretjine zneska opranega denarja na dve tretjini, medtem ko so se časi zapora podaljšali s 00 let do 00 let in osem mesecev.

»Ob pomanjkanju regulacije se ljudje nimajo kam obrniti. V Braziliji bo trg napredoval in se prilagajal. Ne bo več dobičkarjev, ki uporabljajo tehnologijo za zavajanje milijonov Brazilcev,« pravi zvezni namestnik Aureo Ribeiro.