15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Britanska oglaševalska organizacija prepoveduje oglaševanje Bitcoin oglasov »čas za nakup«

Britanska oglaševalska organizacija prepoveduje oglaševanje Bitcoin oglasov »čas za nakup«

Borza Luno se je strinjala, da svojih Bitcoin oglasov ne bo več objavljala v sedanji obliki, in obljubila, da bo zagotovila, da bodo prihodnji oglasi nosili ustrezno opozorilo o tveganju.

5160 Skupaj ogledov

7 Skupaj delnice

UK ad organization bans crypto exchange’s ‘time to buy’ Bitcoin advert

Velika organizacija oglaševalske industrije v Združenem kraljestvu je odločila o oglaševalski kampanji, ki ljudem govori, da je “čas, da kupijo” Bitcoin (BTC).

Advertising Standards Authority, samozaposlena , ki ureja organizacijo oglasov, uradno ustavil oglaševalsko kampanjo borze kriptovalut Luno, ker je zavajajoča in neodgovorna.

“Oglasi se ne smejo več pojavljati v obliki, v kateri se pritožujejo,” Sreda, pri čemer je treba omeniti, da bi morali takšni oglasi omenjati, da je naložba v Bitcoin zelo tvegana zaradi svoje izjemno nestanovitne narave.

Luno oglasni plakati so vsebovali podobo Bitcoina, ki pravi: »Če v podzemlju vidite bitcoin, je čas je za nakup. “

Vir: Financial Times

ASA je sporočila, da je prejela več pritožb v zvezi z oglasom Luno, pri čemer so ljudje poudarjali, da njihovi plakati niso ponazorili tveganja naložbe v Bitcoin. “Menili smo, da bi potrošniki izjavo” čas je za nakup “razlagali kot poziv k dejanju in da je preprostost izjave dala vtis, da je naložba v bitcoin enostavna in dostopna,” je dejal ASA.

Namesto tega je naložba v Bitcoin “zapletena, nestanovitna in bi lahko vlagatelje izpostavila izgubam in meni, da je to v nasprotju z vtisom, ki ga daje oglas, da je bila naložba preprosta in običajna,” je zapisal organ.

ASA je dejal, da se je Luno strinjal, da ne bo več objavljal svojih Bitcoin oglasov v njihovi trenutni obliki, in obljubil, da bo zagotovil, da bodo prihodnji oglasi nosili ustrezno opozorilo o tveganju.

Najnovejši regulativni ukrep je posledica izjemne volatilnosti na kripto trgih, pri čemer Bitcoin pade s svojih najvišjih vrednosti nad $ 64, 000 na približno $ 31, 000 sredi maja.

Kot je že poročal Cointelegraph, kripto zagovorniki po vsem svetu distribuirajo več Bitcoin oglasov. Lani septembra je združenje Bitcoin v Hongkongu v Hongkongu začelo oglaševalsko akcijo “Bitcoin Tram”, pri čemer je bilo nekaj oglasov postavljenih tik pred sedežem HSBC in na njih so bile besede “bodi lastna banka.”