2.5 C
Ljubljana
Sunday, November 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Britanska policija zasegla bitcoin v vrednosti 2,8 milijona dolarjev na spletnem mestu...

Britanska policija zasegla bitcoin v vrednosti 2,8 milijona dolarjev na spletnem mestu za prevare za najstnike

UK Police Seize Bitcoin Worth $2.8 Million From Teen Operating Scam Website

Britanska policija zasegla vrednost bitcoina skoraj 3 milijone dolarjev od najstnika, ki je postavil lažno spletno stran, da bi prevaral potrošnike. »Takrat so bili vredni £200,000. Zdaj so vredni nekaj več kot 2 milijona funtov.«

Policija Združenega kraljestva zasegla 2,8 milijona dolarjev v Bitcoin

Britanska policija je prijela 16-letnega dečka iz Južnega Lincolnshireja in mu zasegel bitcoin v vrednosti skoraj 3 milijone dolarjev, poroča BBC News v torek. Oblasti ne morejo poimenovati fanta iz pravnih razlogov.

Tožilec Sam Skinner je dejal, da je najstnik postavil ponarejeno spletno mesto, ki je bilo skoraj identično uradnemu spletnemu mestu Love2shop, ki prodaja darilne bone.

Nato je plačal za oglaševanje v Googlu, zaradi česar se je njegovo lažno spletno mesto v rezultatih iskanja pojavilo nad pristnim mestom. Spletno mesto za prevare je uporabnike Love2shop zavajalo, da so vnesli svoje osebne podatke. Tožilec je dejal:

Ljudje so bili zavedeni, da so kliknili na njegovo spletno stran, ker so mislili, da dostopajo do uradne strani.

Najstnik je spletno mesto odstranil po enem tednu, ko ga je Love2shop začel preiskovati po pritožbi stranke.

Ukradel je £6,200 (8$ ,954) vrednosti bonov in izkupiček porabil za nakup bitcoinov in drugih kriptovalut, Lincoln Crown Sodišču so povedali.

Ko je bil avgusta lani aretiran, je policija ugotovila 75 bitcoini in manjše število drugih kriptovalut. V času pisanja je ta znesek BTC vreden skoraj 3 milijone dolarjev na podlagi podatkov z Bitcoin.com Markets.

Skinner rekel:

Takrat so bili vredni £197,11. Zdaj so vredni nekaj več kot 2 milijona funtov.

Po nadaljnji preiskavi je policija odkrila še 17, številke kreditnih kartic, shranjene v najstnikovem računalniku, in podrobnosti 48 Paypal računov.

Najstnik je priznal obtožbo pranja denarja med 9. aprilom in 10, 954, in goljufija v skupni vrednosti 6 £ 539 z lažnim predstavljanjem.

Sodnica Catarina Sjolin Knight je odločila, da je imel s svojimi zločini 2 £ 200 ,720 in odredil, da se mu ta znesek odvzame iz premoženja. Najstniku so izročili tudi 10-mesečni nalog za rehabilitacijo. “Če bi bil odrasel, bi šel noter,” je dejal sodnik.

Kaj menite o tem primeru? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Cream Finance Suffers $130 Million Hack

Cream Finance Suffers $130 Million Hack

Travala's 2021 Q3 Report Shows Crypto Adoption ‘Offset the Negative Impact of the Pandemic’ Cream Finance Suffers $130 Million Hack

Cream Finance Suffers $130 Million Hack

Cream Finance Suffers $130 Million Hack Cream Finance Suffers $130 Million Hack Cream Finance Suffers $130 Million Hack

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments