17.8 C
Ljubljana
Sunday, July 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Britanski kancler je CBDC uvrstil na seznam finančnih reform za zakladništvo

Britanski kancler je CBDC uvrstil na seznam finančnih reform za zakladništvo

“Čeprav verjamem v moč nove tehnologije, moramo obvladati tudi njen vpliv na naše gospodarstvo in družbo,” je dejal Rishi Sunak.

884 Skupaj ogledov

5 Skupaj delnice

UK chancellor names CBDC on list of financial reforms for Treasury

Rishi Sunak, kancler državne blagajne za Združeno kraljestvo, je kriptovalute in stabilkovance uvrstil na seznam finančnih reform, ki jih namerava vlada izvesti v naslednjih nekaj letih.

Zakonodajalci londonske londonske rezidence v četrtek, je kancler dejal, da bo vlada Združenega kraljestva izvajala priporočila za ustanovitev države kot središča fintech inovacij in poslovanja. Čeprav je Sunak dejal, da bo Združeno kraljestvo ščitilo dostop svojih državljanov do gotovine, je dodal, da bodo organi spremljali posodobitve v financah in tehnologiji ter delali na lastnih reformah glede digitalnih sredstev.

V naslednjih nekaj letih , izvedli bomo obsežen sklop reform finančnih storitev.

Ostrenje naše konkurenčne prednosti na področju finančnih storitev, nadaljnje izvajanje za naše skupnosti in mednarodno delo pri postavljanju višjih svetovnih standardov.https : //t.co/flDTRBpxG3 pic.twitter.com/bN8mimU2Qw

— Rishi Sunak (@RishiSunak) 1. julij, 2021

Na podlagi neodvisnega pregleda britanskega fintech sektorja, ki ga je izvedel podjetnik Ron Kalifa, je Sunak dejal, da se bodo uradniki posvetovali o pionirskih reformah, “da bi podprli varno sprejemanje kriptoassetov in stabilkovancev”, ter raziskali primer za angleška banka, ki je izdala centralno banko dig ital valuta ali CBDC. Poročilo, objavljeno februarja, je predlagalo spremembe zakonodajnega okvira države o novih tehnologijah, spodbujanje izobraževanja v fintechu, negovanje obstoječih fintech podjetij v Združenem kraljestvu in še več.

Združeni Kingdom že nekaj časa raziskuje CBDC. Država je lani naredila velik korak, ko sta Bank of England in HM Treasury objavila, da raziskujeta, “ali in kako lahko centralne banke izdajajo svoje digitalne valute kot dodatek k gotovini.” Po objavi pregleda Kalife februarja so oblasti ustanovile projektno skupino za digitalne valute centralne banke, ki bo preučila predhodna vprašanja, povezana z zasnovo, izvajanjem in delovanjem CBDC v Združenem kraljestvu.

Povezano: Oblasti Združenega kraljestva naj se osredotočijo na predpise stabilne valute za preprečevanje monopolov

Medtem ko je Sunak novembra dejal, da bo brexit Združeno kraljestvo ponudilo priložnost, da prenovi svoj sektor finančnih storitev, nekateri pa so izrazili zaskrbljenost zaradi učinkov, ki bi jih uvedba CBDC imela na trg. Regulativne posledice stabilnokovancev, pomisleki v zvezi z denarno suverenostjo in zaščito potrošnikov ter dostop do gotovine za posameznike so pod drobnogledom, ko Združeno kraljestvo raziskuje nadaljnji prehod na digitalno valuto.

“Čeprav verjamem v moč nove tehnologije, moramo obvladati tudi njen vpliv na naše gospodarstvo in družbo,” je dejal kancler.