16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

Britanski oglaševalski nadzornik navaja 2 obrabljeni zvezdi resnice za kripto oglase na izkušnjah na Instagramu

- Advertisement -

ASA je priznala, da dvojčka Gale domnevno ne bi mogla več objavljati kripto oglasov “znotraj razvoja, ki se pritožuje «, vendar jim to ni več preprečilo promoviranja digitalne lastnine v prihodnjih oglasih.

514 Skupaj ogledov

9 Skupaj delnic

Nepristransko oglaševanje Združenega kraljestva regulator je podprl kritiko vznemirljive obrabljene vstopnice za resnico, tekmovalki na otoku Esteem Eve in Jessica Gale za “triviali financiranje v kriptovaluti.«

V sredo je Urad za zahteve glede oglaševanja in trženja Združenega kraljestva (ASA) priznal dejstvo, da so zvezdniki junija v kroniki na Instagramu promovirali kriptovalute. zahtevo vplivne osebe po imenu Elizabeth O’Donell in potrdil trditve, da je oglas postal »zavajajoč« in »neodgovoren«. Po regulatorju O’Donell ni bil več najlažji pri zagotavljanju priporočil za trgovanje s kriptovalutami – kot so trdile izkušnje zakoncev Gales – vendar je spodbujal vlaganje v kriptovalute, ne da bi prikazal tveganja, ki bi se jih spomnili.

»Zato smo mislili, da so bili oglasi naslovljeni na vse gledalce, ki jih ni več skrbelo oprijeti kakršnih koli specializiranih podatkov o vlaganju v kriptosredstva,« je priznal ASA. »Ker ni bilo kakršnih koli raznolikih podatkov za različne, smo mislili, da bodo pokrovitelji upoštevali skupni učinek oglasov, kar pomeni, da je financiranje v kriptosredstvih postalo preprosto in neškodljivo, tudi za tiste pokrovitelje, ki so imeli najlažje omejene podatke o kriptosredstvih. ”

Regulator je priznal, da oglasi niso bili “pripravljeni z občutkom odgovornosti,” kršili so Kodeks Združenega kraljestva o neoddajnem oglaševanju in trženju, Pospeševanje prodaje in Enlighten Advertising and marketing, vključno s kroniko Galesa, nista več omenjala možnosti, da bi se stroški kriptovalut »verjetno lahko pospešili tudi navzdol in ne navzgor« poleg njihove večinoma nepovezane spletne strani v Združenem kraljestvu. ASA je poleg tega domnevala, da sta O’Donell in Galesova “jemala zaslužek zaradi neizkušenosti ali lahkovernosti pokroviteljev”, ker nista več vključevala podatkov o davkih na kapitalske dobre točke, ki jih je treba plačati na kripto zaslužke.

ASA je v svoji sodbi priznala, da zakonca Gales verjetno ne bi mogla več objavljati kripto oglasov “znotraj razvoja, o katerem se je pritožilo”, vendar dvojčkoma ni več prepovedala promoviranja digitalne lastnine v prihodnjih oglasih na družbenih medijih . V času glasila sta imeli Jessica in Eve Gale mešano število sledilcev na Instagramu z več kot 1,7 milijona računov.

Vir: Instagram Eve in Jessice Gales Povezan: Skoraj polovica lastnikov kripto hiš se obrne na zvezdnike, ki občudujejo Kim Kardashian za priporočilo: natančno preglejte

Organ za oglaševanje je preiskal in odstranil številne kripto povezane reklame v Združenem kraljestvu od 2021, ki prepoveduje plakate za nadomestek kriptovalute Luno v londonski podzemni železnici in na avtobusih velemest zaradi zavajanja, oglas iz Coinfloorja za domnevno osredotočeno na upokojence v časopisu Northamptonshire Telegraph in onli kampanj pomembnih podjetij, vključno s Coinbase, Kraken in eToro. 1. avgusta je Uprava Združenega kraljestva za denarno ravnanje objavila nenavadna pravila, namenjena boju proti “zavajajočim oglasom, ki spodbujajo vlaganje v produkte, ki povzročajo pretirano tesnobo”, vendar niso več vključevala promocij, povezanih s kripto.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -