-0.6 C
Ljubljana
Thursday, January 20, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Britanski politiki pravijo, da kriptovaluta "ni naložba"

Britanski politiki pravijo, da kriptovaluta “ni naložba”

Vodja FCA je dejal, da agencija pričakuje nova pooblastila za regulacijo kripto oglasov.

1200

Skupni ogledi

11

Skupni deleži

UK politicians say cryptocurrency is ‘not an investment’UK politicians say cryptocurrency is ‘not an investment’

Poslanci (MP) v Združenem kraljestvu so pozvali agencijo za finančno ravnanje (FCA), naj omeji uporabo besed “invest” in “investment” s strani podjetij za kriptovalute v promocijske namene.

Glede na poročilo z dne 9. decembra v The Timesu so poslanci izbirnega odbora za zakladnice povedali vodji FCA Nikhilu Rathiju, da uporaba besede »vaša naložba« pogosto prikazuje, da so te enake FTSE 100 podjetje ali enotni sklad, kar daje napačen vtis o vrsta naložbe. Harriett Baldwin, konservativna poslanka za West Worcestershire, je naredila posebno izjemo glede domnevne nezmožnosti FCA, da ustavi goljufive promocije, in jih nato obtožila pomoči kriminalcem:

»Vaše spletno mesto dejansko objavlja seznam neregistriranih podjetij s kriptosredstvom za namene preprečevanja pranja denarja. Namenjeno je, da bi bilo koristno, lahko pa tudi nekomu, ki želi samo oprati denar.”

Rathi je zagotovil, da regulativni organ trenutno preučuje zadevo in pričakuje tudi nova pooblastila v smislu urejanja kripto oglasov. Vendar če ta nova pooblastila ne pridejo v prakso, glavni regulativni organ ne more veliko narediti.

»Pogovorili se bomo o tem, kakšno naj bo besedilo ,« je dejal vodja FCA.

Pred tem je predsednik FCA Charles Randell izrazil zaskrbljenost zaradi besedil oglasa Floki Inu na londonskih avtobusih, vendar je priznal, da ni mogoče storiti ničesar drugega kot previdnostna opozorila za potrošnike.

Vodja FCA je tudi dejal, da agencija razmišlja o zavrnitvi vseh zahtevkov za odškodnino v skladu z odškodninsko shemo finančnih storitev, če ljudje izgubijo denar v kriptovalutah:

»Osebno bi predlagal, da preprosto rečemo, da vse, kar je povezano s kripto, ne bi smelo biti upravičeno do odškodnine, tako da je potrošnikom jasno, ko vlagajo.”

Povezano: Združeno kraljestvo FCA bo porabilo £ M, da ljudi opozorim na vlaganje v kriptoUK politicians say cryptocurrency is ‘not an investment’

77571

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments