8.8 C
Ljubljana
Sunday, October 2, 2022

Britanski regulator uvršča kripto nadomestek FTX med 'nepooblaščene' družbe

- Advertisement -

Monetary Habits Authority trdi, da bi podjetje “po naključju lahko ponujalo denarna podjetja ali blago brez pooblastila.”

1815 Skupaj ogledov

19 Skupni deleži

Monetary Habits Authority (FCA), izvršni monetarni regulator v Združenem kraljestvu, je izdal opozorilo kripto nadomestku FTX s sedežem v Bahamih in trdil, da deluje brez pooblastila. Podjetje se je pridružilo vse večjemu seznamu neregistriranih podjetij, povezanih s kriptovalutami, ki še vedno prevladajo nad tistimi, ki so se prijavila pri FCA.

Opozorilni spor z dne sept. 19, trdi, da bi podjetje “po naključju lahko ponujalo denarna podjetja ali blago v Združenem kraljestvu brez pooblastila.” Ob nagovarjanju izvedljivih strank FCA ugotavlja, da niso prejeli prostora, kjer bi zbirali svoj denar, spodbujajo ali natančno preučujejo zaščito denarnih produktov in kompenzacijskega načrta podjetij, “če težave niso primerne.”

Do konca avgusta bo seznam kripto podjetij, registriranih pri FCA, vključen 19 entitete, pri čemer se Crypto.com spreminja v v bistvu najbolj posodobljeno in predstavlja polovico tega. Druga podjetja, ki so se uspela boriti z registracijo v 1434 za delovanje Pranje denarja Odobritev predpisov so pridobili eToro UK, DRW Global Markets LTD, Zodia Markets (UK) Restricted, Uphold Europe Restricted, Rubicon Digital UK Restricted in Wintermute Trading LTD.

Povezan: Regulatorji Združenega kraljestva ciljajo na Revolut zaradi ‘napačne navedbe na temo področja’ v reviziji

Nedavni zakoni, osredotočeni na kriptovalute, so bili sprejeti januarja 2022, da bi FCA omogočili nadzor nad podjetji, ki delujejo v regiji, in uveljavili zakone o preprečevanju pranja denarja in financiranju terorizma. Ker je tiskovni predstavnik FCA avgusta za Cointelegraph spodbudil:

»Uspešna registracija je določila organizacija, ki izpolnjuje minimalne zahteve, ki jih zahtevamo za prenehanje pranja denarja in financiranja terorizma, in zdaj zberemo preveč ogledanih škrlatnih zastav za davčni kriminal, ki so jih podjetja za kripto sredstva zgrešila, ko poskušajo pridobiti registracijo.« Čeprav ne more obstajati nekaj takega kot očiten koncept o tem, kakšne bi lahko imele trenutne posledice za neregistrirane subjekte naleteli na užitek, FCA v primeru uveljavljanja ni vegetarijanec. septembra , eden najboljših dobaviteljev digitalnih cen v Združenem kraljestvu, ePayments, je tri leta kasneje zaprl svoje dejavnosti v industriji, potem ko je od FCA prejel ustrezno opredelitev zaradi domnevnih pomanjkljivosti v “nadzoru denarnega kriminala.”

Trenutno ni potreben čas, da je FTX ujel oči regulatorjev. Avg. 13 , je Zvezna korporacija za zavarovanje depozitov (FDIC) izdala pismo o prenehanju in opustitvi podjetja, v katerem trdi, da je zavajalo javnost o tem, da je očitno blago, povezano s kriptovalutami, zavarovano pri FDIC.

)

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -