2.3 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice CBDC bi lahko v 10 letih povečal BDP Nigerije za 29 milijard...

CBDC bi lahko v 10 letih povečal BDP Nigerije za 29 milijard dolarjev: predsednik Buhari

Nigerijski predsednik Muhammadu Buhari , je v nedavnem govoru predlagal, da bi lahko nova digitalna valuta centralne banke e-naira (CBDC) povzročila povečanje vrednosti BDP njegove države za $29 milijard v desetih letih.

Prvi afriški CBDC

predsednik Buhari je v svojem govoru ob ponedeljkovi predstavitvi e-naira CBDC izrazil drzne pripombe in navedel: »Nekatere ocene kažejo, da lahko sprejetje CBDC in njegove osnovne tehnologije, imenovane blockchain, poveča BDP Nigerije za US$. milijard v naslednji let.” Poleg povečanja nigerijskega BDP je predsednik Buhari predlagal, da bi taka digitalna valuta lahko pomagala premakniti več ljudi in podjetij iz neformalnega v formalni sektor.

Čeprav priznava, da številne države so še vedno v raziskovalni in eksperimentalni fazi, nigerijski voditelj vztraja, da Centralna banka Nigerije (CBN) – za katero pravi, da preiskuje CBDC od 803 — je v dobrem položaju za lansiranje digitalne valute.

V svojem govoru, ki ga je objavil Premium Times, Buhari navaja svoje razloge za odobritev zahteve CBN za preučitev možnosti za izdajo tega, kar je zdaj prvi afriški CBDC. Pojasnil je:

Ta poteza je bila podprta z dejstvom, da je bil CBN vodilni inovator v obliki denarja, ki ga proizvajajo in v plačilnih storitvah, ki jih uporabljajo za učinkovite transakcije. Veliko so vložili v ustvarjanje plačilnega sistema, ki je uvrščen med prvih deset na svetu in zagotovo najboljši v Afriki.

E-Naira za povečanje učinkovitosti denarne politike

Po besedah ​​predsednika temelji na tem plačilnem sistemu — kot tudi podpora centralne banke več pobudam zasebnega sektorja za izboljšanje obstoječega plačilnega okolja – da je CBN usposobljen za izdajo e-naira.

Vendar kljub njegovi visoki pohvali Nigerijski finančni sistem je predsednik Buhari dejal, da bo treba pilotno fazo uvedbe CBDC natančno spremljati in nadzorovati. Nazadnje, ko bo uspešno preizkušena, naj bi e-naira pomagala povečati nakazila, spodbujati čezmejno trgovino, izboljšati finančno vključenost in narediti denarno politiko učinkovitejšo.

Kaj menite o komentarjih predsednika Buharija o e-nairi? Povejte nam, kaj mislite v spodnjem razdelku za komentarje.

Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia

Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia

Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia

Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia

Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia Cryptocurrency ATM Boom Comes to Colombia

Zasluge za slike

: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Oluwafemi Dawodu

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

1990308773

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments