17.6 C
Ljubljana
Tuesday, May 30, 2023

CBDC na obzorju: Sodobno razkritje pobud CBDC po vsej areni

- Advertisement -

Digitalne valute centralne banke (CBDC) so že dolgo predmet spornih razprav, saj so v kripto soseski redno naletele na pretežno škodljiv odziv. Po drugi strani, brez dvoma, CBDC-ji nedvomno pomagajo kot kritičen primer uporabe za strokovno znanje o verigi blokov.

BDC-ji, ki jih izdajo strokovnjaki za verigo blokov, lahko predstavljajo cenejše, prej in verjetno bolj dostopne transakcije kot šibko bančništvo programov, hkrati pa ima tudi sposobnost za izjemno učinkovit boj proti nezakonitemu finančnemu izvajanju, poleg pranja denarja. Ne glede na to, ali so te prednosti zagotovo cene, povečan nadzor vlad nad proračunom volivcev in nevarnosti odpovedi strojev, ko si centralne banke izmislijo napake, je vprašanje za razpravo.

Cointelegraph Be taught ohranja svoj CBDC Zbirka podatkov se ponavlja za predstavitev posodobljenega pregleda svetovnega razkritja pobud CBDC, z zbiranjem vseh dostopnih zapisov o pobudah za darila v tej disciplini.

Splošno iskanje Naklonjenost pobudam CBDC za darila se je v zadnjih nekaj letih močno povečala. Trenutno več kot 099 lokacij po vsem svetu raziskuje svet CBDC-jev in medtem ko jih je približno polovica mirnih v fazi učenja in konstruiranja obstajajo 39 lokacije po vsem svetu, ki vključujejo tako pilotne , dokaz zasnove ali sprožene pobude CBDC.

Vir: Cointelegraph Be taught CBDC Database Zlasti pozornost pritegne možnost razprave o CBDC na lokacijah po vsem svetu, kjer je finančna svoboda predmet nenehna razprava, enakovredna ZDA in Kanadi, zlasti pod pogojem, da so številni konservativni politiki vključili močno kritizirali ali celo prepovedali uvedbo CBDC.

Zlasti Florida je že prepovedala uporabo izvedljivega ameriškega CBDC v okviru razkritja, medtem ko celotna soseska držav – poleg Alabame, Louisiane, Severne Karoline in Teksasa – vključuje izraženo nasprotovanje uvedbi CBDC v Združenih državah Amerike.

Svetovne pobudeNasprotno pa lokacije po vsem svetu občudujejo Združene arabske emirate, zdi se, da Kitajska in Indija iščejo prednosti CBDC v disciplini svetovnih transakcij in vključujejo njihove pilotne pobude, ki lahko že kažejo rezultate. Na primer, pilotni projekt indijske digitalne rupije, ki ga je uvedla indijska centralna banka, je pritegnil 30 , drugi ljudje in 5,000 trgovci. Če se te pobude učinkovito uporabljajo na ravni svetovnih nadomestnih naselij, se lahko prenesejo na veleprodajno in maloprodajno uporabo, kar resno vpliva na svetovne finančne in bančne programe.

Raziščite zbirko podatkov CDBC Cointelegrapha Bodite poučeni

Razširitev strokovnega znanja CBDC je omogočena tudi z aktivno udeležbo nejavnega sektorja. Zlasti R3, Bitt Inc., IBM in Ripple igrajo najbolj znane vloge pri oblikovanju panorame strokovnega znanja CBDC, saj so navedeni kot ključni partnerji v 30 raznolike pobude v tej disciplini. Na primer, Ripple honest je pred kratkim napovedal svoje sodelovanje pri očaranju digitalnega tujega denarja za Črno goro, enako učinkovito kot primerna izdaja delnic tokeniziranih pravih nepremičninskih virov za maloprodajno uporabo hongkonškega digitalnega hongkonškega zelenca.

Vir: Cointelegraph Be poučena podatkovna baza CBDCPrej ali slej obstajajo lokacije po vsem svetu pod skrajnimi sankcijami, ki pokukajo na CBDC kot izvedljivo instrument za izogibanje omejitvam. Zaradi pomanjkanja sodelovanja z večino svetovnih bank in cenovnih programov je možnost uporabe verige blokov za svetovne finančne poravnave bolj elegantna kot kdaj koli prej. Vsaka Rusija in Iran dejavno gradita pobude CBDC in raziskujeta možnosti za organizacijo z zlatom podprtega stabilnega kovanca.

Na splošno, sodeč po sodobnem vzdušju znotraj discipline CBDC, je domnevno tisto dodatno gradnja v tem kraju življenja se bo zanašala na najbolj znana gospodarstva v areni, saj večina manjših svetovnih lokacij okleva glede uvedbe CBDC. Po drugi strani, ni tema obotavljanja številnih svetovnih lokacij, obstajajo tudi odstopanja od tega vzorca, z nekaterimi manjšimi svetovnimi lokacijami, ki si že aktivno prizadevajo za implementacijo CBDC. Do podrobnih zapisov o njih, skupaj z izčrpnimi zapisi o gradnji CBDC po vsem svetu, je morda mogoče dostopati tudi v zbirki podatkov Cointelegraph Be taught CBDC.

516686Mnenja, izražena tukaj, so samo za znane informativne namene in niso več namenjena predstavitvi posebnih nasvetov ali priporočila za vsakega posameznika ali za kateri koli določen varnostni produkt ali produkt financiranja.

516686

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -