0.9 C
Ljubljana
Saturday, December 4, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Če bodo stabilni coini urejeni tako kot banke, bi morale uživati ​​vse...

Če bodo stabilni coini urejeni tako kot banke, bi morale uživati ​​vse prednosti

Ministrstvo za finance ZDA je predlagalo ureditev izdajatelji stablecoin kot bančne institucije, kar je lahko odlična ideja, če imajo izdajatelji stablecoin enake privilegije kot regulirane banke.

Poročilo ministrstva za finance ZDA: Nujno je potrebna uredba o stabilnih kovancih

Porast stabilnih kovancev v kriptoekosistemu služi kot očiten opomnik, da so kriptovalute in tehnologija blockchain prerasle svoje skromne začetke, ki se postopoma postavljajo kot izzivalci obstoječe hegemonije finančnih sredstev.

Z rastjo tržne kapitalizacije stabilnih kovancev z neverjetno hitrostjo, so se vlade in finančni regulatorji po vsem svetu začeli osredotočati o boljšem urejanju tega naraščajočega razreda sredstev. Po zasnovi so stabilni coini podprti s “stabilnimi” sredstvi, ki jim omogočajo ohranjanje konstantne vrednosti glede na osnovno sredstvo. Zaradi te funkcije se stablecoini vse pogosteje uporabljajo za olajšanje posojanja, izposojanja in trgovanja z drugimi digitalnimi sredstvi.

Trg stablecoin je trenutno ocenjen na več kot $135 milijard, s precejšnjimi možnostmi za eksplozivno rast, saj začne pridobivati ​​splošno pozornost podjetij in posameznikov kot sprejet način plačila. Zaradi svojih vgrajenih lastnosti, kot so nizki stroški, razširljivost in skoraj takojšnja poravnava, bi lahko stabilni coini na koncu izpodrinili bančna nakazila. Kot take si vlade in finančni regulatorji po vsem svetu prizadevajo urediti ta rastoči razred sredstev.

Zamisel o regulaciji podjetij Stablecoin kot bank

Na tej točki skoraj vsaka država bodisi eksperimentira ali je uvedla regulativne smernice o kriptovalutah. Toda ameriška vlada je ena prvih, ki se je zelo zanimala za stabilne coine.

Predsednik ameriške centralne banke Federal Reserve Jerome Powell poziva k potrebi po regulaciji stabilnih kovancev – zlasti tistih, ki so vezani 1:1 z ameriškim dolarjem — predsedniku Komisije za vrednostne papirje in borze (SEC) Garyju Genslerju, ki poudarja prednosti ureditve tako za ponudnike storitev kot za potrošnike, so stabilni coini postali osrednja atrakcija za oblikovalce politik.

Drugo tveganje, ki je vznemirilo regulatorje, je jasnost premoženja, ki podpira stabilni coin. Čeprav se zdi, da so kovanci vezani na ameriški dolar, so znatni deli najbolj priljubljenih stabilnih kovancev, kot so USDT, USDC in BUSD, dejansko podprti s komercialnimi zapisi in ameriškimi zakladnicami, ki delujejo kot vrednostni papirji, podobni denarju.

Najnovejše poročilo ministrstva za finance ZDA pravi, da je nujno potrebna ureditev glede stabilnih coinov, saj predstavljajo tveganje za integriteto finančnih trgov, vključno s skladnostjo s preprečevanjem pranja denarja (AML) in financiranjem terorizma. (CFT) zakoni. Poročilo nadalje poudarja, da ker imajo stabilne coine enako vlogo kot fiat valute, ki jih regulirajo banke v tradicionalnem gospodarstvu, bi morala biti podjetja stablecoin urejena kot banke.

Potreba po enakih pogojih

Čeprav poročilo ministrstva za finance poudarja finančna tveganja stabilnih kovancev, zamuja nekaj bistvenega. Po eni strani priporoča, da se stabilne coine obravnavajo kot fiat valute in da se ustrezno regulirajo, vendar ne upošteva perspektiv podjetij, ki stojijo za temi stabilnimi kovanci.

Ni mogoče zanikati, da regulacija Stablecoini bi lahko spremenili igro za defi in tradfi. Kljub temu pa morajo vlade in regulatorji zagotoviti, da imajo stabilne coine enake privilegije kot fiat valute in da so podjetja deležna podobne obravnave kot regulirane banke.

Preprosto povedano, če Ministrstvo za finance ZDA želi urediti stabilne coine kot banke, podjetjem s stabilnimi kovanci pa bi moralo tudi omogočiti, da vzdržujejo model delnih rezerv. Trenutno so stabilni coini podprti z razmerjem skoraj 1:1 z USD in gotovinskimi ustrezniki. Za primerjavo, banke, ki sprejemajo vloge v ZDA, morajo na splošno imeti le določen delež (običajno okoli %) vseh agregatnih vlog v gotovini.

Zaradi sistema delnih rezerv v bančništvu imajo vse regulirane banke v ZDA le del svojih obveznosti za vloge v likvidna sredstva kot rezervo, preostanek pa lahko posodi posojilojemalcem po potrebi. To jim omogoča, da denar ponovno vložijo v sredstva z visokim donosom, namesto da imajo celotno vlogo v gotovini ali denarnih ustreznikih.

Stablecoin platforme morajo vse svoje vloge hraniti v gotovini ali denarni ustrezniki, kot so zakladnice ali komercialni zapisi, in denar, združen na teh platformah, miruje in ne služi nobenemu drugemu namenu. Vzemite na primer nedavno razkritje Paxosa o sredstvih, ki podpirajo stabilne coine, kot sta PAX in BUSD, ki navaja, da 10% rezerv je v gotovini in denarnih ustreznikih, 4% pa je bilo vloženih v zakladne menice ZDA.

Dolga in stabilna cesta

Težko je reči, kako se bodo stvari odvijale za izdajatelje stabilnih coinov na dolgi rok, vendar je njihovo urejanje kot banke brez enakih privilegijev nič drugega kot prenagljeno in kratkovidno, glede na potencialne koristi, ki jih je mogoče izkoristiti iz te tehnološke revolucije. Kljub temu je potreben izčrpen okvir revizije in skladnosti za zagotavljanje preglednosti in zagotovil, potrebnih za večjo sprejetje.

Upamo, da bo zadnje poročilo ministrstva za finance igralo ključno vlogo pri določanju podlaga za kongresne voditelje za vzpostavitev novih regulativnih smernic v prihodnjih mesecih, ki bodo omogočile stabilnim coinom, da razširijo svoj doseg.

Ali menite, da je treba stabilne coine regulirati kot banke? Sporočite nam v spodnjem razdelku za komentarje.

Bitcoin ETF May Feel Good to BTC Enthusiasts, but Adoption May Not Advance In-Kind

Defi Losing Track of Its Core Vision as It Gradually Resembles the Very Idea It Aspired to Change

Defi Losing Track of Its Core Vision as It Gradually Resembles the Very Idea It Aspired to Change

Defi Losing Track of Its Core Vision as It Gradually Resembles the Very Idea It Aspired to Change

Bitcoin ETF May Feel Good to BTC Enthusiasts, but Adoption May Not Advance In-KindZasluge za slike: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons, Financial Times

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo v informativne namene. Ne gre za neposredno ponudbo ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne zagotavlja naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments