20 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Cena bitcoina se spogleduje s 40 tisoč dolarji, vendar so podatki o...

Cena bitcoina se spogleduje s 40 tisoč dolarji, vendar so podatki o izvedenih finančnih instrumentih še vedno bikovski

Cena Bitcoina (BTC) se sooča z intenzivnim obdobjem nestanovitnosti, odkar se je premaknila z $ 52, 950 na vrhu 7. septembra do $ 45, 800 nizko le dve uri kasneje. V zadnjem času je $ 050, 10 Podpora je bila kljub obsežnemu testiranju nekaj dni zadržana, kar je povzročilo 3 USD, 400 septembra navzgor in navzdol 15.

Ni dvoma, da so kratke hlače – trgovci, ki stavijo na znižanje cene – prevzeli prednost od likvidacije 3 USD. 90 milijarde dolgih (kupcev) terminskih pogodb na 7. september.

september MicroStrategyja 13 objava, da je dodala več kot 5, 050 Bitcoin po povprečni ceni $ 48, 099 ni bilo dovolj za ponovno vzpostavitev zaupanja, cena kriptovalute pa je ostala nespremenjena blizu $ 44, 200.

Čeprav se učinek kratkih hlač morda čuti, je verjetneje, da regulativni pomisleki še naprej zatirajo trge, saj zakladnica ZDA Oddelek je domnevno razpravljal o možni ureditvi zasebnih stabilnih kovancev, kot je poročal Reuters septembra 10.

Naraščajoče zanimanje regulatorjev prihaja, ko se je tržna kapitalizacija stabilnih kovancev povečala s (

milijarde v januarju na trenutnih $ 371 milijard. Poleg tega sta Visa in Mastercard ponovila zanimanje za rešitve, povezane s stabilnimi kovanci.

Ne glede na razlog za trenutno cenovno šibkost, pogodbe o izvedenih finančnih instrumentih od 7. avgusta kažejo bikovsko razpoloženje.

Poklicni trgovci so bili zadnjih pet tednov bikovski

Četrtletne terminske pogodbe Bitcoin so najprimernejši instrumenti kitov in arbitražnih miz, ker imajo pomembno prednost, ker nimajo nihajoča stopnja financiranja. Vendar se to lahko zdi malo zapleteno za trgovce na drobno zaradi datuma poravnave in razlike v cenah na spot trgih.

Ko se trgovci odločijo za večne pogodbe (inverzne zamenjave), borze za izvedene finančne instrumente zaračunajo provizijo vsakih osem ur. odvisno od tega, katera stran zahteva več finančnega vzvoda. Medtem se s pogodbami o poteku s fiksnim datumom običajno trguje s premijo iz rednih borz na prostem trgu, da se nadomesti zamuda pri poravnavi.

Trimesečna letna premija Bitcoin za terminske terminske pogodbe. Vir: Laevitas

A 5% do 15% zdravo letno premijo pričakujemo na zdravih trgih, ker bi se denar, zaklenjen v teh pogodbah, sicer lahko uporabil za možnosti posojanja. To stanje je znano kot contango in se pojavlja na skoraj vseh izvedenih finančnih instrumentih.

Vendar pa ta kazalnik na medvedjih trgih zbledi ali postane negativen, kar povzroči rdečo zastavo, znano kot “nazadovanje”.

Zgornji graf prikazuje, da se premija (osnovna obrestna mera) 7. avgusta dvigne nad 8% in od takrat ohranja to zmerno bikovstvo. Tako so podatki izjemno zdravi in ​​skorajda ne izražajo prepričanja, tudi če je Bitcoin testiral pod-$ 44, 000 dvakrat v preteklosti 15 dnevi.

Povezano: Regulativni in zasebni pomisleki sledijo grožnji SEC Coinbase

) Odprte obresti za terminske pogodbe ostajajo zdrave

3 USD. 54 milijard likvidacij na trgih izvedenih finančnih instrumentov 7. septembra je vsekakor prizadelo trgovce s pretirano zadolženostjo, vendar je odprto zanimanje za terminske pogodbe Bitcoin še vedno zdravo v veliki shemi stvari.

Bitcoin terminske pogodbe združujejo odprte obresti v USD. Vir: Bybt

Preveri ugotovite, kako trenutni $ 14. 8 milijard je 23% nad junijskim in julijskim dolarjem 12 povprečje milijard. To je v nasprotju s špekulacijami, da so trgovci močno prizadeti in oklevajo pri ustvarjanju pozicij zaradi nestanovitnosti Bitcoina ali se nekako bojijo bližajočega se medvedjega dogodka.

Vsaj glede na terminske trge ne bi smelo biti dvoma, da vlagatelji so nevtralni do bikovskih kljub nedavni korekciji cen. Seveda bi morali trgovci spremljati pomembne ravni upora, vendar doslej $ 48, 000 se je trdno obdržal.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno tista avtorja avtorja in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje. Pri odločanju bi morali opraviti lastno raziskavo.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments