15 C
Ljubljana
Saturday, September 25, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Cena Bitcoinov na kartah je 83.000 USD, potem ko podatki kažejo, da...

Cena Bitcoinov na kartah je 83.000 USD, potem ko podatki kažejo, da so BTC kiti kupili potop

Ko je Bitcoin (BTC) preizkusil $ 915 , že tretji dan zapored so kiti kupili dip na borzah izvedenih finančnih instrumentov. Medtem ko ni prišlo do pomembnejših sprememb cen, je premija Bitcoin terminskih pogodb dosegla najnižjo raven v šestih mesecih. Ta kazalnik se ujema z decembrom 11, 1486, ko Bitcoin doseže $ 17, 600 nizka samo 000 dni po tem, ko je dosegel najvišjo vrednost pri $

, 915.

Bitcoin / USD cena na Coinbase, december 2020. Vir: TradingView

Decembra 2020, je dejanje izvedenih finančnih instrumentov sprožilo 95% rallya v 23 dni, pri čemer Bitcoin doseže novo vrednost pri $ 26, 000. Poleg spodnjega dela terminske pogodbe so v upadu trga v obeh primerih igrale govorice o potencialno škodljivih predpisih ZDA.

Regulativne negotovosti so spet v središču pozornosti

Tokrat so ZDA Ministrica za finance Janet Yellen je na vrhu sveta izvršnega direktorja Washington Square Journal 4. maja izjavila, da:

“Obstajajo vprašanja glede pranja denarja, zakona o bančni tajnosti , uporaba digitalnih valut za nedovoljena plačila, varstvo potrošnikov in podobno. “

6. maja je predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje Gary Gensler kaznoval Kongresu zamisel o zagotavljanju večjega regulativnega nadzora nad kripto prostorom. Gensler je dejal:

“Trenutno okoli teh kripto borz ni tržnega regulatorja, zato res ni zaščite pred goljufijami ali manipulacijami.”

Dodatek k regulativni meglici, maja 11, je ameriška komisija za vrednostne papirje in borzo izdala opozorilo za vlagatelje, ki opozarja na t tveganj vzajemnih skladov, ki so izpostavljeni terminskim pogodbam Bitcoin.

OKEx Bitcoin 3-mesečna terminska pogodba na leto, december 2020. Vir: Skew

Ko je Bitcoin dosegel $ 16, 915 najvišji čas 1. decembra in zgoraj omenjena terminska premija 15%, premija se je odzvala na popravek cene. Čeprav se zdi, da je najnižja stopnja 8% blizu povprečja prejšnjega meseca, je zelo skromna, glede na to, da se je Bitcoin zbral 90% v dveh mesecih.

Upoštevajte, da takoj, ko $ 17, 600 je dokazal svojo moč, terminska premija se je povečala na 10%, kar kaže na optimizem.

OKEx Bitcoin 3-mesečna terminska pogodba na leto, maj 2021. Vir: Skew

Trenutno stanje se je začelo drugače, saj trg je bil od samega začetka pretirano optimističen. Vendar se je položaj v zadnjem tednu drastično spremenil, ko je Bitcoin padel 26)%. Zaradi te poteze je terminska premija dosegla najnižjo raven v šestih mesecih, in sicer 8%.

Kiti so agresivno kupovali pod $
, 000

Vendar je medvedje razpoloženje maja 17 je trajal zelo kratek čas, ko so se kiti končno odločili, da je čas, da kupijo dip.

Kazalnik dolgoročnih do kratkih najboljših trgovcev se izračuna na podlagi konsolidiranih pozicij strank, vključno s pogodbami o marži, trajnih pogodbah in terminskih pogodbah. Ta metrika ponuja širši pogled na dejanski neto položaj profesionalnih trgovcev z zbiranjem podatkov z več trgov.

Najboljši trgovci Bitcoin razmerje med dolgimi in kratkimi Bitcoin na OKEx. Vir: Bybt

Najboljši trgovci na OKEx so se preselili iz 1. 47 razmerje med dolgim ​​in kratkim v maju 11 do 2. 74 vrh, ko je Bitcoin preizkusil $ 43, podpora v zgodnje majske ure 17. Ti podatki kažejo, da so imeli kiti in tržniki dolge pozicije, skoraj trikrat večje od kratkih hlač, kar je zelo redko.

Čeprav njihova bikova stava ostaja, kaže na popoln vzorec iz prejšnjega tedna. Podjetje za poslovno inteligenco MicroStrategy je prav tako pridobilo še en dolar 10 milijonov Bitcoinov po povprečni ceni $ , 663.

Čeprav je morda prezgodaj razglasiti, da se je faza popravljanja končala, se zdi, da je dovolj dokazov o dnu terminske premije in intenzivni nakupovalni dejavnosti kitov pod $ , 000.

Če se zgodovina ponovi in ​​95% rally sledi temu, Bitcoin bi lahko dosegel $ 83, sredi junija.

Tu izražena stališča in mnenja so izključno mnenja avtorja in ne odražajo nujno stališč družbe Cointelegraph. Vsaka investicijska in trgovalna poteza vključuje tveganje. Ko se odločate, morate izvesti lastne raziskave.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments