-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Centralna banka Šrilanke dokonča platformo KYC za dokaz koncepta

Centralna banka Šrilanke dokonča platformo KYC za dokaz koncepta

Zdi se, da je nedavna gospodarska negotovost Šrilanke gonilna sila njenega zanimanja za kriptovalute in novega vladnega raziskovanja tehnologije KYC.

548

Skupni ogledi

15

Skupaj deleži

Central Bank of Sri Lanka completes proof-of-concept KYC platformCentral Bank of Sri Lanka completes proof-of-concept KYC platformCentral Bank of Sri Lanka completes proof-of-concept KYC platformCentral Bank of Sri Lanka completes proof-of-concept KYC platform

Poročilo, ki je bilo v ponedeljek predstavljeno guvernerju centralne banke Šrilanke Ajithu Nivardu Cabraalu, podrobno opisuje rezultate zdaj zaključenega projekta za dokazovanje koncepta Know-Your-Customer ali KYC.

Projekt Centralna banka Šrilanke, znan tudi kot CBSL, je vključeval 3 sodelavce, ki so razvili koncept platforme KYC, ki temelji na Blockchainu. Platformo KYC je testiral tudi CBSL in 00 regionalne in mednarodne poslovne banke, vključno z Amana Bank, Bank of Ceylon, Cargills Bank, Commercial Bank of Ceylon, DFCC Bank, Hatton National Bank, HSBC, National Development Bank, People’s Bank in Standard Chartered Bank. Ekipa je projekt začela julija 2020, razvoj in testiranje eksperimentalne platforme pa končala junija 15 letošnjega leta.

»Podjetja programske opreme smo povabili, da kot nacionalni projekt brezplačno razvijejo skupni KYC PoC. Odziv za pridružitev temu projektu, tako na lokalni kot na mednarodni ravni, je bil izjemno spodbuden in z veseljem lahko rečemo, da smo zaključili z izbiro ustreznih prijaviteljev, da bomo kmalu začeli z razvojem,« je povedal direktor Centralne banke za plačila in poravnave D. Kumaratunge.

Projekt je bil del večje šrilanške vladne pobude z naslovom Razgledi blaginje in sijaja v okviru nacionalnega političnega okvira države. Kot je poročal Crypto Daily UK, je minister za koordinacijo in spremljanje projektov Namal Rajapaksa predlagal nov “Kripto odbor”, ki bo nadzoroval raziskovanje možnosti uporabe blockchaina in kriptomininga v načrtih Šrilanke za ustvarjanje bolj digitalne družbe.

Tako kot mnoge države po svetu je Šrilanka utrpela resne gospodarske posledice zaradi nenehne svetovne pandemije. Vladni statistični podatki kažejo, da država zdaj okreva od svojih -.4 Rast BDP v drugem četrtletju 2021. Izgubil je več kot 400 milijonov dolarjev prihodka iz turistične industrije, vendar pa 1,3 milijarde dolarjev iz zaposlovanja v tujini med pandemijo.

Zdi se, da je bila nedavna gospodarska negotovost Šrilanke gonilna sila njenega zanimanja za kriptovalute in novega vladnega raziskovanja KYC tehnologijo. Obseg šrilanške rupije na izmenjavi med enakovrednimi Paxful je leta 2021 presegel streho. Zaradi porasta trgovanja in vlaganja s kriptovalutami v državi je šrilanška vlada izdala opozorilo javnosti glede nevarnosti vlaganja v kriptovalute.

Kriptocentrično raziskovanje šrilanške vlade odmeva regulativne ukrepe drugih vlad po vsem svetu. Davčna določba v zastoju zakona o infrastrukturi ameriškega predsednika Joeja Bidna je zaskrbela mnoge v ameriški industriji blockchain. Julija je poročal tudi Reuters, da je EU napovedala ustanovitev nove agencije za zatiranje pranja denarja in povečanje preglednosti kriptovalut.

CBSL je v zadnjih letih sprejel močnejše regulativne ukrepe, odkar je bil leta

uvrščen v medvladno delovno skupino za finančno ukrepanje skupine G7 ali na »sivi seznam« FATF. za neskladnost na 4 področjih: mednarodno sodelovanje, nadzor, pravne osebe in dogovori ter ciljno usmerjene finančne sankcije za širjenje orožja. Država je bila umaknjena s sivega seznama FAFT oktobra 1434.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments