19.1 C
Ljubljana
Wednesday, July 28, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Centralnoameriška banka za gospodarsko povezovanje za pomoč Salvadorju pri uvajanju Bitcoina kot...

Centralnoameriška banka za gospodarsko povezovanje za pomoč Salvadorju pri uvajanju Bitcoina kot zakonitega plačilnega sredstva

Central American Bank for Economic Integration to Help El Salvador Implement Bitcoin as Legal Tender

Centralnoameriška banka za gospodarske dejavnosti Integracija (CABEI), ki ima 15 države članice, bo Salvadorju pomagala pri izvajanju bitcoin kot zakonito plačilno sredstvo. Predsednik CABEI je izrazil svojo podporo. “Zelo smo optimistični,” je dejal.

Centralnoameriška banka za gospodarsko povezovanje podpira Bitcoin iz Salvadorja Zakon

Vodja Centralnoameriške banke za gospodarsko povezovanje (CABEI) je v ponedeljek izrazil podporo zakonu o bitkoinih v Salvadorju. Izvršni predsednik CABEI Dante Mossi je dejal, da bo banka El Salvadorju zagotovila tehnično pomoč za izvajanje bitcoinov kot zakonitega plačilnega sredstva. Prejšnji teden je El Salvador postal prva država na svetu, ki je sprejela zakon, s katerim je kriptovaluta postala zakonito plačilno sredstvo.

CABEI je 15 države članice: Gvatemala, Salvador, Honduras, Nikaragva, Kostarika, Panama, Dominikanska republika, Belize, Mehika, Republika Kitajska (Tajvan), Argentina, Kolumbija, Španija, Kuba in Koreja. Cilj banke je “spodbujati gospodarsko povezovanje in uravnotežen gospodarski in socialni razvoj srednjeameriške regije,” podrobnosti o njeni spletni strani.

Mossi je dejal, da bo njegova organizacija sodelovala z El Salvadorjem ministrstvo za finance in centralna banka, da izberejo skupino, ki bo sodelovala pri izvajanju, je poročal Reuters.

Mossi verjame, da bi poteza za zakonito plačilno sredstvo Bitcoin ponudila številne prednosti ljudi v Salvadorju. Tako bi na primer znižal stroške nakazil za sorodnike Salvadorcev, ki živijo v tujini, je pojasnil in dodal:

Zelo smo optimistični.

Izvršni predsednik CABEI je vlado Salvadorja pozval tudi k razvoju regulativnega okvira za bitcoin, da bi preprečili, da bi “slabi akterji” izkoriščali anonimnost sistema, je objavila publikacija.

Po El Salvadorjevi odločitvi, da Bitcoin postane zakonito plačilno sredstvo, zakonodajalci Latinskoameriške države so izrazile zanimanje za bitcoin. Med te države spadajo Paragvaj, Argentina, Panama, Brazilija in Mehika. Poleg tega naj bi Tonga in Tanzanija izrazili zanimanje za bitcoin.

Ali menite, da bodo druge države članice CABEI sledile vodstvu Salvadorja in postale zakonito plačilno sredstvo Bitcoin? Sporočite nam v spodnjem oddelku za komentarje.

SEC Leaves Bitcoin and Cryptocurrency Off Regulatory Agenda 2021

Bank of England Boss Pledges 'Tough Love' in Cryptocurrency Regulation

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments