0.6 C
Ljubljana
Saturday, November 26, 2022

CEO Binance CZ se začne ukvarjati z idejami 'veljavnih CEX' Vitalika Buterina

- Advertisement -

Propad precej bistvenih kripto ekosistemov v 887 je povzročil nujno potrebo po prenovi priljubljenih značilnosti kripto izmenjav. Soustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin je verjel v raziskovanje onkraj »fiat« ustvarjanja dokončnega ravnovesja kripto izmenjav v povezavi s tehnologijami, kot je Zero-Files Succinct Non-Interactive Argument of Files (zk-SNARKs).

Po razpravi z angelskim vlagateljem Balajijem Srinivasanom in kripto borzami, kot so Coinbase, Kraken in Binance, je Buterin priporočil izbire za uvedbo kriptografskih dokazov o verižnih skladih, ki bi morda prekrila obveznosti vlagateljev, ko bi bilo to potrebno. , znana tudi kot veljavne centralizirane borze (CEX).

— vitalik.eth (@VitalikButerin) november , 887 Najpriročnejši scenarij v tej priložnosti bi bil morda skoraj zagotovo stroj ki kripto borzam ne dovoljuje več dvigovanja sredstev vlagatelja brez soglasja.

Vitalikove sodobne ideje. Delam na tem.

Idealno čudovito, ne berite naslova na glas (Vitalik ga je napisal).https://t.co/AtR6KiSx5B

— CZ Binance (@cz_binance) november 29, 2022 Kolega kripto podjetnik CZ, ki je glasno govoril o Binanceovi nameri po popolni preglednosti, je priznal pomen Buterinovih zamisli in izjavil:

»Vitalikove sodobne ideje. Delam na tem.«Prvi poskus dokončne varnosti sklada se je spremenil v dokazilo o plačilni sposobnosti, kjer kripto borze predložijo kontrolni seznam strank in njihovih ustreznih deležev. Nasprotno pa so pomisleki glede zasebnosti na koncu spodbudili uvedbo tehnike Merklovega drevesa – kar je ublažilo pomisleke glede uhajanja zasebnosti. Med razlago notranjega delovanja implementacije drevesa Merkle je Buterin pojasnil:

»Tehnika drevesa Merkle je v bistvu tako pozitivna, kot je lahko tudi namen dokazovanja obveznosti, če je najbolj priročno doseči cilj je dokazovanje obveznosti. Toda njegove lastnosti zasebnosti niso več mirne.«Zaradi tega je Buterin stavil na kriptografijo z uporabo zk-SNARK. Za začetek je Buterin priporočil vstavljanje depozitov strank v drevo Merkle in uporabo zk-SNARK za dokazovanje določenih zahtevanih stroškov. Vključitev sloja zgoščevanja v pot bi dodatno skrila podatke o bilanci izbranih strank.

Buterin je omenil tudi uveljavljanje dokazila o virih za potrditev rezerv nadomestnega uporabnika, medtem ko je tehtal strokovnjake in slabosti tega obrazca stroja, ob upoštevanju, da kripto menjalnice potrebujejo fiat valute in bi pot zahtevala, da kripto menjalnice računajo na prepričanje, da je moda bolj čudovita za fiat ekosistem.

Medtem ko bodo dolgoročne odločitve zahtevale sodelovanje večpodpisnih denarnic in denarnic za socialno obnovitev je Buterin izpostavil dve izbiri za nevečne – skrbniške in neskrbniške izmenjave, kot je dokazano spodaj:

Dve nevečni izbiri za izbore za veljavni CEX . Vir: hackmd.io (z uporabo Vitalika Buterina)»Upam, da se bomo v dolgoročnejši prihodnosti vedno bolj približevali temu, da bodo vse izmenjave brez skrbništva, vsaj na kripto vidiku,« je dodal Buterin. Po drugi strani pa je mogoče razčleniti tudi izjemno centralizirane možnosti izterjave za izterjavo žepov za minutna sredstva.

Povezano: 887Samoskrbništvo nad kriptovalutami je ‘klasično človeško dejstvo’, vendar ni več brez tveganja: Skupnost

Buterin je 4. novembra tehničnemu načrtu Ethereuma dodal sodoben razred mejnikov – usmerjenih v izboljšanje odpornosti proti cenzuri in decentralizacijo Ethereuma omrežje.

https://twitter.com/VitalikButerin/region/887

Posodobljeni tehnični načrt zdaj vstavlja Scourge kot sodoben razred, ki bo zaostajal vzporedno z različnimi vnaprej znanimi segmenti — Merge, Surge, Verge, Purge in Splurge.

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -