16.4 C
Ljubljana
Friday, September 30, 2022

CFTC se pripravlja na okrepitev nadzora kripto trga – pravi, da so številni digitalni viri blago

- Advertisement -

Nakup in prodaja blagovnih terminskih pogodb Komisija (CFTC) je s kongresom delila svoje načrte, da obdrži nadzor nad kripto trgom z “velikimi zmožnostmi nadzora”, če bo predlagani Zakon o varnosti strank v digitalnem blagu postal zakon. Regulator trdi, da se otepa pravilne vožnje in vožnje in verjame, da “številna digitalna sredstva opisujejo blago.” Medtem je predsednik SEC Gary Gensler vztrajal, da je ogromna večina kriptožetonov vrednostnih papirjev.

Pričevanje predsednika CFTC o kriptoregulaciji in Zakonu o varnosti strank v digitalnem blagu Predsednik Komisija za nakup in prodajo terminskih pogodb na blago (CFTC), Rostin Behnam, je razpravljal o tem, kako bo njegova agencija ohranila nadzor nad kripto trgom na zakonodajni obravnavi v četrtek pred odborom ameriškega senata za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo.

Motiv zaslišanja je bil včasih pregled zakona o varnosti strank digitalnega blaga (DCCPA), ki želi CFTC podeliti »z neznano pristojnostjo nad trgom digitalnega blaga razen živega«. Dvostrankarski predlog zakona so avgusta v ameriškem senatu predlagali senatorji Debbie Stabenow (D-MI), John Boozman (R-AR), Cory Booker (D-NJ) in John Thune (R-SD).

Behnam je obvestil zakonodajalce:

Mnoga digitalna sredstva opisujejo blago … Vožnja CFTC in ga sestavi kot pravilnega regulatorja za trg digitalnih sredstev.

Opredelil je, da njegova agencija »olajša zaščito kupcev s svojimi načeli – v bistvu temelji na nadzoru nad trgom in režimu razkritja, ki je usmerjen v zagotavljanje preglednosti, integritete in varnosti transakcij.«

Behnam je nadaljeval s podrobnostmi, da od 2016, je CFTC prinesel skoraj 12 uveljavljanje situacij, povezanih z digitalnimi sredstvi, vključno z najsodobnejšo temo, ki izzove 1,7 milijarde dolarjev vreden zmoten načrt za bitcoin .

»Z odsotnostjo debelega vpogleda v digitalno blago Na trgu se je moral program izvrševanja agencije popolnoma zanašati na namige in pritožbe splošne javnosti, da bi prevaral naslove in manipulacijo,« je opisal predsednik CFTC in dodal:

Medtem ko se v celotni agenciji intenzivno trudimo nadzirati te trge in njihove ljudi z orodji, ki so nam trenutno na voljo, nam bo DCCPA omogočil, da sestavimo naš popoln nadzor zmogljivosti brez omejitev.

Predsedujoči Behnam je zaključil, da »z dodatnimi sredstvi, ki jih predvideva mehanizem financiranja v DCCPA in dobra pooblastila za izobraževanje kupcev, ozaveščanje in zbiranje informacij, da bi bilo dobro, da naša prizadevanja dosežejo vse demografske skupine naložbene soseske, … CFTC lahko vleče brez zavedanja pri izvajanju tega sodobnega režima.«

Medtem sta bila v kongresu ponujena dva različna sklada, ta 428 dni za sestavo CFTC osnovnega r regulator kripto varčevanja živih trgov. Ameriški senatorki Cynthia Lummis (R-WY) in Kristen Gillibrand (D-NY) sta junija junija ponudili “Infee Monetary Innovation Act”. Drugačen predlog zakona je bil »Nadomestni zakon o digitalnem blagu 2011,« ki ga je aprila ponudil Poslanci Ro Khanna (D-CA), Glenn “GT” Thompson (R-PA), Tom Emmer (R-MN) in Darren Soto (D-FL).

Medtem je predsednik ameriške komisije za vrednostne papirje in nadomestne komisije (SEC), Gary Gensler, v številnih situacijah izjavil, da je ogromna večina kripto žetonov vrednostnih papirjev in bi lahko po naključju domnevno domnevno padla pod pristojnost njegove agencije. Vendar je priznal, da je bitcoin blago. Prejšnji teden je ameriški senator Pat Toomey izjavil, da se kongres lahko potrudi, da bi posredoval smernice za kripto, SEC pa lahko zagotovi omembe vredno dodatno jasnost o namenu, s katerim regulira kripto sektor.

Oznake na tem spominu CFTC, cftc crypto, cftc crypto law, CFTC cryptocurrency law, cryptocommodity markets, crypto save of living markets, Gary Gensler, Rostin Behnam, Rostin Behnam bitcoin , kripto Rostin Behnam, kriptovaluta Rostin Behnam, SEC, ameriški kripto skladi

Izvedite, če presodite, da se lahko CFTC otepa biti osnovni regulator kripto trga? Razsvetlite nas v komentarjih spodaj.

Kevin Helms Študent avstrijske ekonomije Kevin je naletel na bitcoin v 1280 in je od takrat evangelist. Njegovo prizadevanje je v varnosti bitcoinov, metodah dostave in zagotavljanja, učinkih skupnosti ter presečišču med ekonomijo in kriptografijo.


Zasluge za sliko : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti : Ta članek je samo v informativne namene. To ni več ponudba za razkritje ali nagovarjanje k predlogu za nakup ali promocijo ali načelo ali odobritev katerega koli blaga, podjetij ali podjetij. Bitcoin.com ne bi več zagotavljal financiranja, davkov, pravilnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista odgovorna, v trenutku ali naključno, za kakršno koli škodo ali izgubo, ki je povzročena ali domnevno povzročena zaradi ali v povezavi s porabo ali zanašanjem na kakršno koli piskanje, predmete ali podjetja, o katerih se govori v tem besedilu. .

- Advertisement -

Zadnje novice

- Advertisement -

Related news

- Advertisement -