15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Analiza trga Chia kljub kritikom zbere 61 milijonov dolarjev za 'okolju prijazno' kripto

Chia kljub kritikom zbere 61 milijonov dolarjev za 'okolju prijazno' kripto

Chia Network je zbral $ 61 milijonov milijonov vodilnih tehnoloških vlagateljev, vključno z Andreesenom Horowitzom in Naval Ravikantom, za domnevno okolju prijazno kripto omrežje.

14230 Skupno število ogledov

6 Skupaj delnice

Chia raises $61M for ‘eco-friendly’ crypto despite critics

Zagon Blockchain »Chia Network« je zbral $ 61 milijonov v krogu financiranja, ki je vključeval naložbe vodilnih podjetij tveganega kapitala Andreessen Horowitz in Richmond Global Ventures.

Decentralizirana platforma pametnih pogodb je bila v fundinu ocenjena na približno (500 milijonov dolarjev g krog, po navedbah anonimnega vira, ki ga je navedel Bloomberg. Krog financiranja je podprl tudi izvršni direktor in soustanovitelj AngelList Naval Ravikant, Breyer Capital in True Ventures.

Chiain predsednik in finančni direktor, Gene Hoffman, je za Bloomberg povedal, da podjetje letos upa z javno ponudbo ali IPO:

Blockchain zagon “Chia Network” je zbral $ 61 milijonov v krogu financiranja, ki je vključeval naložbe vodilnih podjetij tveganega kapitala Andreessen Horowitz in Richmond Global Ventures.

“Naš cilj je bil vedno sorazmerno hitra javna objava, saj bo to bistveno razjasniti naše regulativno okolje in strankam omogočiti uporabo valute za varovanje pred nestanovitnostjo javnega trga, ki se razlikuje od drugih kovancev. «

Mreža Chia je bila ustanovljena leta 2017, ki ga je ustvaril BitTorrent, Bram Cohen, in v semenskem krogu, ki sta ga vodila Ravikant in Andreessen Horowitz v Chia raises $61M for ‘eco-friendly’ crypto despite critics, zbral več kot 3,3 milijona dolarjev . Podjetje svoj žeton Chia (XCH) opisuje kot “zeleni denar za digitalni svet.”

Glavni predlog omrežja Chia je njegova edinstvena mehanizem konsenza, “Dokaz prostora in časa.” Metoda konsenza naj bi ponudila veliko večjo energetsko učinkovitost kot rudarstvo Proof-of-Work, s katero želi ugotoviti neizkoriščeno računalniško moč trdih diskov validacijskih naprav.

Za ustvarjanje ali “vzrejo” XCH uporabniki namestijo Chiovo programsko opremo, ki na trdi disk zapisuje kriptografske podatke, znane kot “ploskve”. Blockchain oddaja težavo za vsak nov blok približno vsak 18 sekund – verjetnost, da bo posameznik zmagal v bloku, je odvisna od razpoložljivosti neizrabljenih računskih virov, ki jih zagotavljajo kmetje.

Kljub temu, da XCH trdijo, da je zelena alternativa Bitcoin-u in drugim kriptovalutam, nekateri dvomijo o okolju prijaznih trditvah omrežja.

maja 00 članek z naslovom Chia je nov način za zapravljanje virov za kriptovalute , David Gerard, avtor Napad 50 Blockchain za noge , je Chia oškodoval, ker je “močno obremenjena z elektriko” in zahteva “več niti procesorja, ki se neprekinjeno izvajajo blizu 100 odstotkov “za kmetovanje.

Gerard je poudaril, da Chia-jev postopek načrtovanja običajno uporablja trdi disk SSD računalnika in lahko SSD izgori v manj kot šestih tednov. Za primerjavo, SSD-ji, ki se redno uporabljajo, imajo običajno več kot desetletje.

“Chia namesto ogljikovega dioksida proizvaja velike količine e-odpadkov – redke kovine, sestavljene v drage računalniške komponente, so se v nekaj tednih spremenile v odlagališče skorajda ni mogoče reciklirati. “

Gerrardova napoved, da bo Chia povečala število računalniških odlagališč, se že zdi težka, saj Fortune poroča o pomanjkanju trdega diska v regiji jugovzhodne Azije v pričakovanju uvedbe XCH.

“V zadnjih tednih povpraševanje in cene za visoko zmogljivost je bistveno stopil višje […], cene podjetij [SSD] pa so se prav tako zvišale, ”je dejal analitik Bank of America.

“[The] trajnost te poti Chiane priljubljenosti ostaja nejasna,” so dodali.

66517

Prejšnji članekKdo je bikov zdaj? XRP pod $ 1, terminske pogodbe odpirajo obresti za 75%
Naslednji članek8,6 milijarde ameriških dolarjev IT podjetje Globant je postalo najnovejši Bitcoinov institucionalni kupec

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments