15.9 C
Ljubljana
Saturday, September 18, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Chia si letos obeta uvedbo IPO

Chia si letos obeta uvedbo IPO

chia

Chia, ustvarjen projekt kriptovalut v 2018, ki za svoje soglasje uporablja shrambo, letos opazuje javno ponudbo, v skladu s izjave generalnega direktorja Genea Hoffmana. Družba je pravkar prejela priliv naložb, zaradi katerih je postalo naslednji “nadomestni zeleni bitcoin” zaradi razmeroma nizke porabe energije v primerjavi z drugimi alternativami za dokaz o delu (PoW).

Chia namerava letos začeti IPO

Chia, kriptovaluta , ki je bilo ustanovljeno pred dvema letoma, a je svoj mainnet začelo pred kratkim, si prizadeva za uvedbo prve javne ponudbe (IPO) takoj letos, kot kažejo izjave podjetja, ki ga podpira. Chia Network Inc, ki jo je ustanovil ustvarjalec Bittorrenta Bram Cohen, je pred kratkim prejel več kot $ dolarjev 60 milijonov, kar je kriptovaluti dalo oceno v višini $ 500 milijonov.

Družbi, ki sta vodili krog financiranja, sta bili Richmond Global Ventures in znani Andreessen Horowitz, sodelovala pa so tudi druga podjetja. Sodelovali so tudi Breyer Capital, Slow Ventures, True Ventures, Cygni Capital, Naval Ravikant, Collab + Currency in DHVC.

Gene Hoffman, direktor podjetja, je javnost obvestil, da ti viri se bodo uporabljali za nadaljnje najemanje delovne sile in spodbujanje promocije kriptovalute kot alternative drugim pomembnim kovancem v vesolju, kot je bitcoin.

Hoffman je izjavil:

Naš cilj je bil vedno sorazmerno hitra javna objava, saj bo to bistveno razjasnilo naše regulativno okolje in strankam omogočilo uporabo valute za varovanje volatilnosti javnega trga , ki se razlikuje od drugih kovancev.

Zadnji krog naložb jim daje prepričanje, kaj bi lahko dosegli z IPO. Nedavna pripoved o okoljski skrbi, ki zdaj išče bolj zelene alternative za bitcoin-ove PoW, bi jim lahko pomagala pri tem procesu.

Ali je Chia-ina uporaba trdih diskov in SSD-jev resnično zelena?

Toda kaj je v resnici Chia in kako se primerja z Bitcoin omrežjem? Chia je kriptovaluta, ki uporablja prostor na trdem disku kot osrednji element svojega algoritma za soglasje. Rudarji Chia uporabljajo ta prostor za načrtovanje kriptografskih odgovorov, ki jih bo omrežje izpodbijalo. Če ima blok izziv enako vsebino kot ploskev na trdem disku rudarja, potem rudar osvoji nagrado. To je znano kot „Proof-of-Time-and-Space.“

V primerjavi z Bitcoin omrežjem je ta pristop bolj zelen kot soglasje PoW, ker običajni trdi diski in računalniki porabijo za potrditev transakcij manj energije kot rudarji ASIC. Vendar ima Chia še vedno svojo ne tako zeleno plat. Obstajajo poročila, ki kažejo, da trdi diski, ki jih uporabljajo rudarji Chia, pogosto delujejo hitreje kot pogoni, ki se običajno uporabljajo, zaradi njihove intenzivne uporabe. Tako nastane več elektronskih odpadkov, ki jih je treba reciklirati ali odložiti, kar vpliva tudi na okolje.

Kakor koli že, zagovorniki Chia verjamejo, da je sredstvo resnično streljalo postaja ena najpomembnejših kriptovalut v prihodnosti. Uspeh Brama Cohena in Bittorenta je pomagal okrepiti optimizem do Chie.

Kaj menite o tem, da bi Chia morda letos postala javna? povejte nam v spodnjem oddelku za komentarje.

Mike Novogratz Doubts Dogecoin's Future — 'No Institution Is Buying DOGE, Retail Will Lose Interest'

Elon Musk Says He Won't Sell Any Dogecoin — Admits He's the 'Ultimate Hodler'

Krediti za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments