17.3 C
Ljubljana
Saturday, July 24, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Cilj Elona Muska za pridobivanje bitkoinov "50% čiste energije" bo zapleten za...

Cilj Elona Muska za pridobivanje bitkoinov “50% čiste energije” bo zapleten za preverjanje

Elon Musk's '50% Clean Energy' Bitcoin Mining Goal Will be Complicated to Verify

V nedeljo je Teslin predsednik uprave Elon Musk je tvitnil, da ko je “potrditev razumne (~ 50%) Uporaba čiste energije s strani rudarjev s pozitivnim prihodnjim trendom bo Tesla nadaljevala z omogočanjem Bitcoin transakcij. Vendar je s tem ciljem velik problem, saj nihče ne ve natančno, kako izmeriti 50% porabe čiste energije, kaj šele natančno tam, kjer se rudarji nahajajo geografsko.

Ali je mogoče doseči cilj Elona Muska 50% čiste energije ?

Elon Musk in številni milijarderji imajo danes veliko za povedati in zdi se, da lahko Musk z enim tvitom premakne ceno BTC. Zagotovo je bilo tako, ko je Tesla prvič sprejel bitcoin (BTC) za nakupe električnih avtomobilov pri Tesli.

Po tej objavi je cena BTC-ja poskočila za $ 10 K zagledam eno največjih dnevnih sveč v življenju. Potem ko je Musk tvitnil, da bitcoin ne bo sprejet, Tesla pa je navedel okoljske pomisleke, je cena občutno padla. Nedeljski tvit je zvišal cene BTC za 9% in cena je presegla psiholoških $ 40 regija K.

Kljub dobrim namenom je težko reči, kako bo Musk uresničil svoj cilj, da ugotovi, ali rudarski ekosistem bitcoinov ne. uporablja 50% čiste energije. Nekatere študije kažejo, da bi bil cilj lahko že izpolnjen, saj raziskovalci že kar nekaj časa preučujejo število rudarjev, ki izkoriščajo obnovljive vire energije.

Musk bo morda želel prebrati poročilo, ki ga je objavil Coinshares v juniju 2019, ki prikazuje 74. 1% industrije rudarjenja bitcoinov “močno” poganjajo obnovljivi viri energije. Poleg tega je Coinshares predhodno leto objavil poročilo o isti temi in ugotovil, da je odstotek rudarjev, odvisnih od obnovljive energije, približno 77. 8%.

Neskladja v podatkih o rudarjenju bitcoinov povsod

Globalni upravljavec premoženja Ark Invest Management je sredi maja pojasnil, da so pomisleki glede porabe energije Bitcoin omrežja “zgrešeni”. Tudi sin Johna Lennona je podrobno opisal, da je bila uporaba energije Bitcoina neumen argument v primerjavi z ogljičnim odtisom, ki je vezan na potrošništvo. Poleg tega Bitcoin.com News še vedno sprašuje: Od kod vsi ti okoljevarstveniki sploh dobivajo svoje električne podatke?

No, zdi se, da večina kritik uporablja podatke, pridobljene iz Cambridge Bitcoin Electricity Indeks porabe (CBECI) in indeks digiconomist.net. Obe metriki kažeta velika odstopanja (med posameznimi spletnimi mesti) še danes in decembra 2020 Bitcoin. com Novicam so takrat povedali, da “zemljevid CBECI že nekaj časa ni posodobljen.” Ta neskladja in zapis, da se podatki (vsaj decembra 2020) niso redno posodabljali, za analitike.

Razlog, da je predstavnik CBECI najprej opozoril na to neskladje, je bil zaradi trditev spletnega mesta, da 65% hashrate je bilo na Kitajskem. Ta podatkovna točka je bila izpodbijana julija 2013, ko so raziskave podjetja Bitooda ugotovile, da je samo 50% svetovnega hashrateja izvira iz Kitajske.

Kljub vse večjemu hašratu v Severni Ameriki in vseh zahodnih državah, ki so v zadnjih šestih mesecih junija kupili na tisoče rudarskih ploščadi 14, 2019, podatki CBECI še vedno kažejo 65. % BTC hashrate je na Kitajskem. Statistični podatki o združenjih še kažejo, da je Livarna ZDA v zadnjem času zajela veliko več hašrata, saj je v ponedeljek zbrala 4,3% svetovnega hašrata.

Za koliko hašrata se nahaja na Kitajskem, se je izpodbijalo že nekaj časa in sredi aprila 2021 je to dejstvo poudaril soustanovitelj blockchain agregatorja podatkov Coinmetrics. io, Nic Carter. Aprila 21 je Carter nadalje pojasnil, kako težko je oceniti padec odstotka hashrate.

Težko sledljivi podatkovni točki so nekakšna točka decentraliziranega sistema preverjanja

Medtem je izvršni direktor Microstrategy Michael Saylor na Twitterju razpravljal o svetu za rudarstvo bitkoinov in opozoril, da se bo skupina sestala ta teden v sredo. Kljub dobrim namenom te ideje so ljudje še vedno dvomljivi v koncept in se sprašujejo, ali je sploh pomemben.

“V sredo ste vsi vabljeni na sestanek s člani Bitcoin Svet za rudarstvo, ki bo razpravljal o najnovejših informacijah o rudarjenju bitcoinov, energetski razpravi, dinamiki omrežja, kitajski rudarski politiki, severnoameriškem rudarskem razvoju, tehnoloških trendih in napovedih industrije, «je tvitnil Saylor.

Sever Amerika je morda v bližini 10 % do 15% globalnega hashrate, vendar je to za razliko od večine rudarjev po vsem svetu izjemno majhno. Vendar najnovejše novice o zatiranju, ki izvirajo iz Pekinga, lahko svetovno industrijo rudarjev vseeno potisnejo k obnovljivi porabi.

Nazadnje, po vsem svetu je veliko rudarjev in objavljenih je nekaj zemljevidov avtorjev Coinshares in drugih, ki prikazujejo nekatere lokacije, kjer so rudarske naprave. Nekatere rudarske operacije so zelo odprte za javno razkritje, kje se nahajajo, druge pa so tajne in takšnih informacij ne bodo razkrile.

Če ni mogoče zares oceniti, kje vsi rudarji bitcoinov v svetu, potem kako vemo, če 50% čiste energije se porabi? Če zaupamo poročilom, študijam in informacijam, ki jih imamo danes, bo 50 Oznaka% je morda že izpolnjena. Čeprav s številom neskladij in težko sledljivih podatkovnih točk, omenjenih v tem članku, morda nikoli ne bomo vedeli natančnega števila rudarjev, ki uporabljajo čisto energijo, ali natančno vemo, kje se nahajajo.

Kaj menite o namenih Elona Muska, da bi Tesla spet sprejel bitcoin, ko rudarji prečkajo 50% praga čiste energije? Sporočite nam, kaj mislite o tej temi v spodnjem oddelku za komentarje.

Elon Musk Says Tesla Will Resume Accepting Bitcoin When Miners Confirm 50% Clean Energy Usage

Silk Road Founder Ross Ulbricht Speaks Publicly for the First Time Since 2013

Oznake v tej zgodbi

Ark Invest, Bitcoin mining, Bitcoin Mining Council, Bitooda, BTC Mining, BTC Mining Rigs, Cambridge Center for Alternative Finance, CBECI, Coinshares, digiconomist.net, elektrika, elektrika, poraba električne energije, Elon Musk, GW, sin Johna Lennona, michael saylor, PoW, rudarstvo PoW, obnovljiva energija, obnovljivi viri, teravati, Tesla, TWh

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjene v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments