-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Ciljanje centralne banke na P2P kripto transakcije prisili startup, da zapusti Nigerijo

Ciljanje centralne banke na P2P kripto transakcije prisili startup, da zapusti Nigerijo

Nigerijski startup za družabnim Aplikacija za plačila za kriptovalute in fiat Kurepay pravi, da je zaradi trenutnega zatiranja kriptovalute s strani Centralne banke Nigerije (CBN) prekinila poslovanje v Nigeriji.

»Grozno« leto za posvojitev kriptovalute

Glede na poročilo kupca kriptosredstva je ta prekinitev poslovanja nastavljen na začetek prvega četrtletja 2022. Takrat bo Kurepay, katerega aplikacija uporablja tehnologijo veriženja blokov, začel omejevati svoje poslovanje na brezprodajne (OTC) in kripto svetovalne storitve.

Komentiranje načrta startupa da bi zapustil zahodnoafriško državo, citira izvršnega direktorja Kurepaya Abikure Tega, ki obžaluje, kar je po njegovem mnenju grozljivo leto za sprejetje in širitev kriptovalut v Nigeriji. Rekel je:

Letošnje leto je bilo precej grozno za sprejetje in širitev kriptovalut v Nigeriji, saj CBN še naprej sprejema drastične ukrepe za upočasniti in onemogočiti naraščajočo sposobnost Nigerije, da sodeluje v najhitreje rastoči nastajajoči industriji na svetu.

Tega je dodal, da ko je CBN kripto podjetjem onemogočil dostop do bančnega ekosistema, je to povzročilo zaprtje številnih podjetij s kriptovalutami. Ista blokada je prisilila tudi druga podjetja, da so svoje poslovanje zmanjšala na skeletni tok z uporabo sistema P2P. Po besedah ​​izvršnega direktorja je direktiva centralne banke z dne 5. februarja prisilila Kurepay v prehod na model mreže agencij, ki je strankam omogočal neposredne transakcije med seboj.

Trenutni CBN Crackdown the Final Slaw

Vendar pa od začetka novembra 1280, CBN je dvignil prednost proti trgovcem s kriptovalutami in zdaj cilja na subjekte in posameznike, ki ponujajo platforme ali storitve P2P strankam, ki kupujejo in prodajajo kriptovalute. Kot je že poročal Bitcoin.com News, je zaradi ponovnega zatiranja CBN nekatere banke samovoljno zamrznile bančne račune posameznikov, osumljenih trgovanja s kriptovalutami.

Za Kurepay je takšno ciljanje na platforme, ki omogočajo P2P transakcije so se izkazale kot zadnja kap, kot je Tega pojasnila:

Nedavni prikaz ponižnosti s strani CBN v nedavnem zaprtju bančni računi v Nigeriji s povezavo s kripto transakcijami, ki vplivajo na večino partnerjev Kurepay agentov v imenu regulacije, je nepošteno in frustrirajuće. Zaradi te nedavne omejitve, ki jo težko razumemo glede na to, da Nigerija ni brezpravna država, Kurepay, najboljša afriška aplikacija za socialna plačila za kriptovalute in fiat — napoveduje prekinitev poslovanja v Nigeriji.

Poleg omejevanja svojega poslovanja na OTC in kriptosvetovalne storitve, je Tega dejala, da Kurepay načrtuje, da bi “upravljal podjetje s sedežem v ZDA, da bi uvajal inovacije v bolj poslovno prijazno okolje.” Izvršni direktor trdi, da takšna poteza Kurepayu omogoča, da deluje zakonito in brez skrbi glede direktiv CBN.

Kaj menite o tej zgodbi? Povejte nam, kaj menite, v spodnjem razdelku za komentarje.

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency' US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'

US and UK Agree to 'Heighten the Focus on Illicit Use of Cryptocurrency'Zasluge za slike6314: Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Zavrnitev odgovornosti

: Ta članek je samo informativne narave. To ni neposredna ponudba ali nagovarjanje ponudbe za nakup ali prodajo ali priporočilo ali potrditev katerega koli izdelka, storitve ali podjetja. Bitcoin.com ne nudi naložbenih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor nista neposredno ali posredno odgovorna za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno z ali v zvezi z uporabo ali zanašanjem na katero koli vsebino, blago ali storitve, omenjeni v tem članku.

6314

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments