21.5 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Novice Člani vzhodnoafriške skupnosti raziskujejo potencialno uporabo CBDC za alternativni regionalni plačilni sistem

Člani vzhodnoafriške skupnosti raziskujejo potencialno uporabo CBDC za alternativni regionalni plačilni sistem

Šest vzhodnoafriških držav naj bi bilo naj bi preučili možnost uporabe digitalnih valut centralne banke (CBDC) kot alternative njihovemu skupnemu plačilnemu sistemu. Šest držav, ki so vse članice trgovinskega bloka skupnosti Vzhodne Afrike (EAC), upa, da bo ta alternativa ustvarila pot, ki bo pripeljala do “enotne valute za regijo s 2024. “

Moribund EAPS

Razkritja načrta digitalne valute EAC sledijo “svetovalnemu pozivu sekretariata bloka za študijo izvedljivosti” glede načrtovane nadgradnje vzhodnoafriškega plačilnega sistema (EAPS). Od začetka leta 2014 EAPS ni deloval pravilno zaradi nezaupanja držav članic do vsakega

V skladu s poročilom EAC pravi, da bo izbrani “svetovalec opravil raziskovalno področje takšnega razvoja dogodkov.” Podobno se pričakuje, da bo svetovalec raziskovalno določil obseg “nastajajočih tehnologij in njihovega sprejetja, vključno, vendar ne omejeno na tehnologije, ki vključujejo uporabo digitalnih valut centralne banke (CBDC).”

Nezaupanje med državami članicami

Medtem pa isto poročilo navaja sekretariat EAC, ki podrobno opisuje nekatere ključne izzive, opažene pri EAPS. Sekretariat je dejal:

Prvotni model financiranja, pri katerem so se udeleženci s trga financirali iz drugih valut EAC, se izkaže za drago nedosegljivosti valut partnerskih držav na lokalnem trgu.

Sekretariat dodaja, da „pomanjkanje centraliziranega uporabnika podpora pomeni, da reševanje kakršnih koli težav z uporabo sistema traja dolgo. ” To pa negativno vpliva na delovanje sistema.

“Dejstvo, da sistem ne deluje na eni platformi, pomeni tudi, da centralizirano upravljanje likvidnosti in zavarovanja s premoženjem ni mogoče,” zaključuje sekretariat EAC.

Glede na poročilo Kenija trenutno prevladuje nad transakcijami v EAPS, kar državljanom držav članic omogoča, da opravljajo in prejemajo plačila v regionalnih valutah. Preostalih pet držav članic, ki bodo sodelovale v raziskovalnem postopku CBDC, so Uganda, Tanzanija, Ruanda, Burundi in Južni Sudan.

Kakšna so vaša razmišljanja o načrtu članov EAC za ustanovitev CBDC? Svoje poglede lahko delite v spodnjem oddelku za komentarje.

African Fintech Start-up Chipper Cash Raises $100 Million — CEO Says No Crypto Services for Nigeria

Mastercard Payment Index: More Consumers in Three African Countries Plan to Use Crypto Based Payment Methods

Zasluge za slike : Shutterstock, Pixabay, Wiki Commons

Izjava o omejitvi odgovornosti : Ta članek je samo informativnega značaja. Ne gre za neposredno ponudbo ali pridobivanje ponudbe za nakup ali prodajo ali za priporočilo ali potrditev kakršnih koli izdelkov, storitev ali podjetij. Bitcoin.com ne ponuja investicijskih, davčnih, pravnih ali računovodskih nasvetov. Niti podjetje niti avtor ne odgovarjata neposredno ali posredno za kakršno koli škodo ali izgubo, povzročeno ali domnevno povzročeno ali povezano z uporabo ali uporabo katere koli vsebine, blaga ali storitev, omenjenih v tem članku.

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments