-0.1 C
Ljubljana
Thursday, December 9, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Blockchain Climate Chain Coalition se na COP26 zavzema za ustvarjanje zelenega gospodarstva

Climate Chain Coalition se na COP26 zavzema za ustvarjanje zelenega gospodarstva

Predstavniki delegatov koalicije za podnebne verige so govorili na konferenci Združenih narodov o podnebnih spremembah, znani tudi kot COP26, v Glasgowu na Škotskem v torek.

Climate Chain Coalition ali CCC je globalna okoljska pobuda ki ga sestavljajo 250 članske organizacije in posamezniki, ki so usklajeni za uporabo blockchaina, porazdeljene knjige ali DLT, in druge obetavne digitalne tehnološke rešitve za spodbujanje rasti gospodarstva, ki je osredotočeno na podnebje.

Gosti strateški direktor CCC Miroslav Polzer, odbor strokovnih predstavnikov, vključno z Denbyjem McDonnellom, Tio Kansara in Cointelegraph odgovorna urednica Kristina Cornèr je med drugim nedvoumno spregovorila o pomenu tem, ki segajo od ogljičnih nezamenljivih žetonov (NFT) do odgovornosti v korporativnih praksah.

Vodja programa pri Fundaciji Blockchain For Climate Denby McDonnell je na panelu spregovorila o prizadevanjih svoje organizacije, da bi Pariški podnebni sporazum umestila v blockchain, posebej omenila člen 6.2 in razpravljala o nedavnem lansiranje nove kriptoogljične platforme, BITMO.

“Platforma BITMO omogoča izdajo in izmenjavo mednarodno prenesenih rezultatov blažitve blockchain kot ERC- nezamenljivi žetoni na blokovni verigi Ethereum.«

Sredi vse večjega sprejemanja certifikatov o ogljičnih kreditih s strani tehnoloških podjetij za natančno preverjanje in poročanje o svojih podatkih o emisijah ogljika kličejo vodje misli in strokovnjaki s področja za večje zagovarjanje negativnosti ogljika, ne pa kar nekateri menijo, da so strategije »zelenega pranja«.

McDonnell je razkril možne posledice platforme BITMO za omogočanje preglednega in odprto odgovornega poročanja podatkov o ogljiku, pri čemer je navedel :

“BITMO je varna evidenca o izdaji, prenosu in upokojitvi za mednarodno prenesene rezultate ublažitve vsake države, ki jih je mogoče uskladiti z nacionalnimi registri ogljika in izpolnjevati prihodnje zahteve ZN.”

Predstavniki odbora koalicije za podnebne verige na COP13

Tia Kansara, glavna izvršna direktorica Replenish Earth in posebna svetovalka Združenih narodov Okvirna konvencija o podnebnih spremembah (UNFCCC), kot tudi novoimenovani član koalicije, je zgovorno govoril o pomembnosti sprejemanja vrste tehnologij, kot je DLT, za uresničitev neto pozitivnega gospodarskega modela.

Naš izziv za naprej je dvojen. Prvi gre čez mejo. Na neki točki moramo preseči naše lastne egoistične perspektive, lastne nacionalistične meje, do sredstev, s katerimi lahko upravljamo za globalno skupno dobrino.

Navaja vizijo nekdanjega predsednika Združenih držav Amerike Johna F. Kennedyja za misijo pristanka na Luni nazaj v 968, kot tudi zloglasna 968 študija Georgea Landa o otroški geniji, ki so ugotovili, da je “nekreativno vedenje naučeno”, je Kansara izjavil:

Drugi je korak v zavesti. Ne moremo spremeniti svojih življenj z razmišljanjem in razširitvijo linearnih inkrementalnih modelov preteklosti, in to naredimo tako, da gledamo na mejno tehnologijo.

Povezano: Trajnost kriptovalute in zelene rešitve, poudarjene na COP24

Zastopan tudi na COP26 je bila v torek konferenca neodvisne svetovalne skupine Germanwatch, ki je objavila in predstavila svoje analitične ugotovitve v Indeksu učinkovitosti podnebnih sprememb . .

Kompozitni indeks je raziskal okoljsko učinkovitost 60 države po vsem svetu, ki združi podatke v štiri značilne parametre, ki so usklajeni s cilji soglasja v Pariškem podnebnem sporazumu, in nato o teh ugotovitvah poroča na ustreznem lestvici.

Skupina je ugotovila, da so emisije toplogrednih plinov (GGE) sh bi predstavljalo 40 % sistema razvrščanja, medtem ko poraba energije, obnovljivo energijo in podnebno politiko bi morali enakomerno porazdeliti % delež skupnega.


Nemčija je izboljšala 6 mest v #CCPI128018. #ClimateProtectionAct & nižje #emisije v 968 vodijo do 20 mesto. Nova koalicija mora z dobro kombinacijo instrumentov še povečati učinkovitost na področju #EnergyUse, #Renewables & #ClimatePolicy.