2.5 C
Ljubljana
Saturday, November 27, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Bitcoin novice Clinton: Uredite kriptovalute, da preprečite manipulacijo s strani Rusije in Kitajske

Clinton: Uredite kriptovalute, da preprečite manipulacijo s strani Rusije in Kitajske

Nekdanji državni sekretar opozarja, da bi lahko trgi kriptovalut in platforme družbenih medijev destabilizirali ameriški dolar kot rezervno valuto, če bi ostali neregulirani

1200

Skupno število ogledov

00

Skupaj deležev

Clinton: Regulate crypto to stop manipulation by Russia and China Clinton: Regulate crypto to stop manipulation by Russia and China Clinton: Regulate crypto to stop manipulation by Russia and China Clinton: Regulate crypto to stop manipulation by Russia and China

Nekdanja državna sekretarka HIllary Clinton je dejala, da trgi kriptovalut potrebujejo močnejše predpise za zaščito pred tehnološkimi manipulacijami s strani Rusije, Kitajske in drugih.

Njeni komentarji o kriptovalutah so bili del širšega segment v novembrskem 24 intervjuju za MSNBC Voditeljica televizijskih novic Rachel Maddow o manipulaciji platform družbenih medijev s strani nekaterih držav.

Clintonovo opozorilo se je razširilo na “tehnologijo vseh vrst”, za katero je dejala, da bi lahko države in nedržavni subjekti destabilizirali države in dolar kot rezervno valuto sveta. Rekla je: “Na obzorju je še ena stvar, na katero ljudje šele začenjajo biti pozorni, in to je potreba po regulaciji trga kriptovalut.”

“Predstavljajte si kombinacija družbenih medijev, nabiranje še večjih vsot denarja z nadzorom določenih verig kriptovalut,« je dejala.

»Ne gledamo samo na države, kot so Kitajska, Rusija ali druge, ki manipulirajo s tehnologijo vseh vrst v svojo korist. Gledamo nedržavne akterje, bodisi v dogovoru z državami bodisi v njihovih lastnih destabilizirajočih državah, ki destabilizirajo dolar kot rezervno valuto.«

Posebej se je osredotočila na to, kako bi lahko platforme družbenih medijev, ki so bile uporabljene za vplivanje na volitve z dezinformacijami, združile s trgi kriptovalut, da bi pomagale državnim in nedržavnim akterji destabilizirajo druge države. Čeprav se ni spuščala v podrobnosti, so lahko možni načini, kako bi se to zgodilo, z manipuliranjem s trgi, z namigom v proizvodnji ali celo z načrtovanjem finančnega zloma prek kmetij trolov družbenih medijev.

V V zadnjih letih so države uporabljale ali javno razmišljale o uporabi kriptovalute za izogibanje gospodarskim sankcijam iz Združenih držav.

Predvsem Severna Koreja je uporabila kriptovaluto za financiranje programa jedrskega orožja. Država je uporabila tudi kovance za zasebnost in različne druge metode, da bi se izognila odkrivanju.

Povezano: Digitalne valute ne bodo vplivale na sankcije ZDA, pravi izvršni direktor za finance