2.4 C
Ljubljana
Wednesday, January 26, 2022

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Ripple novice Coinbase dodaja 'ETH2' kljub jutrišnji nadgradnji Ethereuma, ki odloži težavnostno bombo

Coinbase dodaja 'ETH2' kljub jutrišnji nadgradnji Ethereuma, ki odloži težavnostno bombo

Menjalnica kriptovalut Coinbase je v svoj indeks cen kriptovalut dodala zrcaljeno različico domačega žetona Ethereum blockchain Ether (ETH), tik pred ključno nadgradnjo omrežja decembra 17.

Poimenovanje “ETH2, ” se je zdelo, da je simbol sinhrono sledil prvotnim tržnim podatkom Ether. Na primer, strošek nakupa ETH2 je bil enak kot za ETH. Medtem so bili enaki tudi njihova tržna kapitalizacija, obseg, ponudba v obtoku in spremembe cen.

Coinbase že promovira eth2 kot nov kovanec? pic.twitter.com/C67UxooLU0

— Nuno (@nvcoelho) 6. december 2020

Kljub temu, za razliko od izvirnika, žeton ETH2 ni imel trgovalne aktivnosti, ocene priljubljenosti ali tipičnega časa zadrževanja, kar poudarja, da je njegova vloga – za zdaj – zgolj sledenje tržnim podatkom ETH vsaj do sredine 2020.

ETH v primerjavi s tržnimi podatki ETH2.0. Vir: Coinbase

Verjetno je tako, kot se zdi, da se je ETH2 predstavljal kot domači žeton stalne nadgradnje Ethereuma, imenovane Ethereum 2.0, ki pričakuje, da bo v celoti zaživela do junija 2022. Toda seznam indeksov Coinbase se zdi bližje »Arrow Glacier«, razcepu, ki bi razvijalcem dal več časa za pripravo na Ethereum 2.0.

Pred Ethereum 2.0

Posodobitev Arrow Glacier želi odložiti tako imenovano “težavno bombo”, spodbudo, ki je trdo kodirana znotraj verige blokov Ethereum od njenega začetka. v 2020, kar bi ljudem otežilo rudarjenje etra. Pri tem bi BOMB, če bi se sprožil, upočasnil omrežje Ethereum, dokler ostane dokaz o delu.

Tim Beiko, eden od ključnih razvijalcev, ki delajo na Ethereumu nadgradnjo, opozoril, da je Arrow Glacier morda zadnja nadgradnja, preden bo Ethereum 2.0 zaživel naslednje leto. Medtem se zdi, da je Coinbase obravnaval razcep Arrow Glacier, da bi zagotovil, da bo po nadgradnji Ethereum 2.0 obstajal nov žeton, imenovan ETH2.

Podrobno, Ethereum 2.0, znan tudi kot “Serenity, ” bi omogočil pomembne spremembe njegove zasnove, vključno s popolnim prehodom z energetsko intenzivnega Proof-of-Work (PoW) — ki ga uporablja tudi Bitcoin (BTC) — na Proof-of-Stake (PoS).

V trenutni različici morajo vozlišča potrditi vsako transakcijo, da vzdržujejo javno knjigo Ethereum. Toda nadgradnja Ethereum 2.0 bi sprožila “sharding”, ki bi razdelilo omrežje na različne segmente (imenovane drobci) in bi vsakemu drobcu naključno dodelilo vozlišča.

Beacon Chain in Sharding. Vir: Vitalik.ca

To bi odpravilo potrebo, da bi vsako vozlišče skeniralo celotno verigo, s čimer bi se teoretično izboljšala hitrost in stroški, potrebni za vzdrževanje omrežja. Medtem bi posamezni deli delili podrobnosti transakcije s tako imenovano Beacon Chain, ki služi kot hrbtenica Ethereuma 2.0.

ETH2 je ni nova kripto

Beacon Chain, ki je bila objavljena decembra 2020, bi potrdil transakcije za vsak delček in tako pomagal celotnemu omrežju Ethereum 2.0 doseči soglasje. Prav tako bi odkril nepoštene validatorje in sprožil kazni z odstranitvijo dela validatorjevega deleža iz obtoka.

Povezano: Vitalik Buterin opisuje načrt “končne igre” za ETH 2.0

V središču zasnove PoS Ethereum 2.0 bi bil ETH (ali ETH2), ki služi predvsem kot žeton za vlaganje validatorjev za sodelovanje v omrežju soglasje in posledično prejemanje blokovnih nagrad za to.

Depozitna pogodba Beacon Chain je prejela več kot 8. milijonov ETH žetonov od 23,155 edinstveni vlagatelji (validatorji ) od začetka decembra 2020.

Stanje pogodbe o depozitu Ethereum 2.0, deljeno s celotno ponudbo ETH. Vir: CryptoQuant

Kot rečeno, ETH2 ni nov kovanec in ne bi spremenil zneska ETH, ki ga imate. Namesto tega, kot kaže seznam indeksov Coinbase, lahko ETH2 postane preoblikovana različica izvirnega Etherja, ne da bi morali imetniki zamenjati eno različico z drugo.

Mnenja in mnenja, izražena tukaj, so izključno avtorja in ne odražajo nujno stališč Cointelegraph.com. Vsaka naložbena in trgovalna poteza vključuje tveganje, pri odločanju morate opraviti lastno raziskavo.

128018

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments