18.6 C
Ljubljana
Sunday, June 20, 2021

Kontakt: info@cryptomanija.eu

kripto , crypto, bitcoin

Obiščite našo Facebook strani

Domov Tehnologija Coinbase pravi, da ni sodeloval v zasegu Bitcoin-ove odkupnine DOJ

Coinbase pravi, da ni sodeloval v zasegu Bitcoin-ove odkupnine DOJ

Coinbase CSO pravi, da je “dobro staro” policijsko delo FBI prineslo zasebne ključe.

2871 Skupno ogledov

4 Skupaj delnice

Coinbase says it was not involved in the DOJ's Bitcoin ransom seizure

Glavni varnostni direktor Coinbase je zanikal predloge, da je bila ameriška kripto borza vpletena v kakršen koli zaseg kripto sredstev, povezanih z nedavnim napadom na ransomware Colonial Pipeline.

CSO Philip Martin je 8. junija objavil na Twitterju razložiti vpletenost podjetja ali njegovo pomanjkanje z nalogom Ministrstva za pravosodje za zaseg Bitcoinov.

»Coinbase ni bil tarča naloga in v nobenem trenutku ni prejel odkupnine ali katerega koli dela odkupnine. Prav tako nimamo dokazov, da so sredstva šla prek računa / denarnice Coinbase. «

1 / Videl sem kopico nepravilnih trditev, da je bil Coinbase vpleten v nedavni zaseg DOJ bitcoina, povezan z napadom ransomware Colonial Pipeline. Nisva bila. nit:

– Philip Martin (@SecurityGuyPhil) 8. junija, 2021

Uradna zgodba o zasegu, v kateri so si vladni uradniki opomogli 63 .7 BTC, takrat vrednih približno 2,3 milijona dolarjev, je imel številne nepravilnosti. Zvezni preiskovalci so trdili, da so dobili zasebne ključe skupine Darkside, vendar niso razkrili, kako jih je FBI lahko ukazal.

#Bitcoin, povezan z Ransomware / Darkside / Colonial Pipeline Co., je šel skozi Kalifornijski strežniki @coinbase, ki so jih tam zasegli ameriški preiskovalci.

Ne vaši ključi, ne vaši 63. 7 #BTC. pic.twitter.com/4RwZLFww5c

— To je Bullish (@thisisbullish) 8. junija, 2021

V skladu z izjavo je zasebni ključ za zadevni naslov je imel FBI v severnem okrožju Kalifornije. To je privedlo do povezave s Coinbase, ki ima na tem območju strežnike, kot so poudarili številni uporabniki Twitterja. Martin je te trditve ovrgel z izjavo:

“To sem tudi prebral, ker je nalog za zaseg določal premoženje v severnem okrožju Kalifornije, ga je bilo treba usmeriti na Coinbase. Ne. To verjetno pomeni, da se zasebni ključ nahaja v enem od številnih terenskih uradov FBI v severni Kaliforniji. “

Dodal je še, da zaradi mehanizmov za shranjevanje na borzi, ki uporabljajo združeno vročo denarnico, “ne bi bilo smiselno” predati določenega zasebnega ključa.

V vprašanju, kako so preiskovalci pridobili zasebni ključ, je domneval, da je bilo “nekaj dobrega policijskega dela pri iskanju ciljnih strežnikov”, čemur je sledila zahteva po pogodbi o medsebojni pravni pomoči (MLAT) in / ali nekaj političnega pritiska za dostop .

Pojavile so se pomisleki glede zmožnosti oblasti za dostop do kriptografskih ključev, ki so imeli vlogo pri včerajšnjem padcu trga. Vendar imajo oblasti na različne inovativne načine dostop do zasebnih informacij. Istega dne so se pojavila poročila s podrobnimi podatki o ponarejeni aplikaciji šifrirane komunikacije, ki so jo uporabljali kriminalci in jo je tajno upravljal FBI, da bi prikrito zbiral sporočila, zasebne podatke in množično spremljal kriminalne dejavnosti.

V biltenu 8. junija je ustanovitelj Quantum Economics in nekdanji tržni analitik podjetja eToro Mati Greenspan izjavil, da je bila izterjana odkupnina za Bitcoin dejansko bikovska pričakovali, da bodo ameriški politiki kripto uporabili kot grešnega kozla za napad in uveljavili nekatere stroge predpise.

so bili navezani na tisto, kar smo že vedeli, da je oblastem lažje ujeti zločince, ki uporabljajo kripto, kot kar koli drugega. «

Greenspan je dodal, da je “edina veljavna razlaga padanja cen ta, da so trgi naključni, zlasti kratkoročno.” V času pisanja tega članka je BTC v preteklosti trgoval z 2,2% 24 ur pri $ 33, 00 0 po padcu 10% od začetka tedna.

Prejšnji članekPo Googlu šef CFTC pravi, da je DeFi “slaba ideja” in verjetno nezakonit
Naslednji članekVitalik Buterin je od svoje naložbe v Dogecoin v višini 25 tisoč dolarjev … doslej zaslužil 4,3 milijona dolarjev

KOMENTIRAJ:

Prosimo, vnesite komentar!
Prosimo, vnesite ime

- Advertisment -

Most Popular

Recent Comments